VIDEO: Devojčicu druženje sa magarcem podstaklo da progovori

B. Vujović/Novosti online

04. 05. 2017. u 20:30

Zbog komplikacija na rođenju, Amber dugo nije mogla da govori, a prva rečenica koju je izgovorila bila je upućena magarcu

ВИДЕО: Девојчицу дружење са магарцем подстакло да проговори

Foto: youtube.com

AMBER Austvik imala je određene smetnje u razvoju, a pošto je provela dosta vremena sa magarcem nazvanim Šok, konačno je progovorila.

Prva rečenica koju je Amber izgovorila bila je upućena magarcu i glasila je: „Volim te“.

- Nakon što je upoznala Šoka, Amber je potpuno živnula. Ima više samopouzdanja i mnogo voli prijateljima da priča o njemu – rekla je Trejsi Austvik, Amberina mama, prenosi „Insajd Edišen“.

Amber i njena sestra bliznakinja Houp rodile su se pre vremena i zbog problema sa disanjem bile su dugo na intenzivnoj nezi. Obe bebe su imale krvarenje na plućima i različite komplikacije i dok je Houp ojačala, Amber je imala operaciju traheotomiju.

Hitna operacija joj jeste spasila život ali je i onemogućila vazduhu da dopre do njenih glasnih žica, pa dugo nije govorila.

- Bilo je malo zastrašujuće. Šok je stajao u areni i instruktor je odveo malu Amber do njega. Ja sam se uplašila jer je Šok bio dosta veći od nje, ali ona se uopšte nije uplašila. On je bio srećan što su se upoznali i od tog momenta održavaju svoje prijateljstvo – rekla je Trejsi.

Ubrzo posle toga usledio je specijalan trenutak.

- To je bio vrlo emotivan momenat. Nisam mogla da verujem da je moja ćerka pronašla svoj glas. On je jako mio i strpljiv sa Amber. Amber će stalno da ga posećuje i sada ode svaki put kada je u prilici – dodaje Trejsi.

Takođe je rekla kako je Šok postao novi član njihove porodice.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)