PROGNOZA: Od srede pad temperature i sneg

Tanjug

18. 04. 2017. u 13:19

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se večeras, tokom noći i sutra pre podne u Srbiji očekuju obilne padavine

ПРОГНОЗА: Од среде пад температуре и снег

Thinkstock

BEOGRAD - Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se večeras, tokom noći i sutra pre podne u Srbiji očekuju obilne padavine, u većini krajeva oko 20 mm, lokalno i više od 30 mm kiše.

U brdsko-planinskim predelima sutra i u četvrtak formiranje manjeg snežnog pokrivača, a na planinama iznad 800 m visine od 10 do 30 cm snega. Vlažan sneg padaće ponegde i u nižim predelima.

I na području Beograda sutra i u četvrtak vlažan sneg.

U Srbiji će sutra biti oblačno i hladno sa kišom, ponegde sa susnežicom i vlažnim snegom i u nižim predelima, u brdsko-planinskim predelima sa snegom uz stvaranje snežnog pokrivaca.

Više padavina očekuje se ujutro i pre podne. Vetar umeren, povremeno jak severozapadni. Najniža temperatura od 2 do 5 stepena, najviša od 5 na severozapadu do 9 stepeni na jugoistoku, tokom dana u padu.

U Beogradu će sutra biti oblačno i hladno, povremeno sa kišom. U višim delovima grada sa susnežicom i snegom.

Vetar umeren, povremeno jak severozapadni. Dnevna temperatura bez većeg kolebanja od 2 do 5 stepeni.

Izgledi vremena za Srbiju u narednih sedam dana, do 26. aprila:

U četvrtak i petak oblačno, mestimično sa kišom, i snegom u nižim predelima. U brdsko-planinskim predelima sneg, uz povećanje snežnog pokrivača.

U petak slabljenje i prestanak padavina, a uveče i noću razvedravanje. U subotu ujutro hladno sa slabim mrazem.

Naoblačenje koje će od sredine dana zahvatiti severne, do kraja dana, u toku noći i u nedelju proširiće se i na ostale predele, uslovljajući u nedelju mestimično kišu i u brdsko-planinskim predelima sneg.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)