JOŠ jedan topao dan, nažalost, pokvariće kiša najpre u Vojvodini i na zapadu Srbije, a do kraja dana i u ostalim krajevima. Današnje temperature u rasponu su od jutarnjih dva do maksimalnih 19 stepeni Celzijusovih. Posle sunčanog predaha, sutra ponovo zahlađenje, ali na sreću, kratkog daha. Već u nedelju biće ponovo sunčano i toplo sa temperaturama i do 20 stepeni!

U prestonici danas pre podne sunčano, a predveče kiša. Temperature od jutarnjih osam, do maksimalih 17 stepeni, a uveče sledi osetnije zahlađenje. Slično i u niškom i užičkom kraju - ujutru toplo, kiša po podne, a temperature od pet do 19 stepeni, dok će na Zlatiboru i Tari biti oko 11 stepeni Celzijusa. Posle jutarnjeg sunca, kiša će pasti sredinom dana i u Vojvodini.

- Zahlađenje sa kišom dolazi u subotu, a na planinama će padati i sneg - kažu u "Meteosu". - Ponegde i u nižim predelima može biti susnežice ili vlažnog snega. Na severu Srbije počinje postepeno razvedravanje u toku dana, a padavine će na jugu prestati do kraja dana. Od nedelje ponovo sunčanije i svakim danom sve toplije. Prva tri dana iduće sedmice biće vrlo toplo uz temperature od 14 do čak 20 stepeni.

Kako u "Meteosu" kažu, u sredu, četvrtak i petak biće promenljivo oblačno i moguća je povremena kiša uz pad temperature. Za naredni vikend očekuje se uglavnom suvo uz slabe jutarnje mrazeve, ali i postepeni porast dnevnih temperatura.