VRANjE - Table na kojima se ispisuju nazivi naseljenih mesta budu katkad povod za podsmehe meštana, ali i slučajnih prolaznika, budući da se nadležnima potkrade pokoja jezička greška. Ipak, posle intervencije građana ili objave fotografije na društvenim mrežama, table budu zamenjene, ali to nije slučaj u vranjskom selu Kupinince.

Tabla sa pogrešnim nazivom mesta postavljena je, naime, još pre desetak godina. Meštani su pak uzeli stvar u svoje ruke i slovo M pretvorili u N, na latiničnom natpisu, dok za ćirilični natpis nije bilo leka. Ovuda, inače, često prolaze ne samo žitelji ovog kraja, već i turisti, jer se u selu nalazi kamp, a drum vodi do čuvenog manastira u selu Lepčince.

- Do sada nije bilo primedaba meštana tog kraja, niti inspekcijskih službi. Svakako da ćemo brzo intervenisati i zameniti tablu - poručio je Dejan Stanojević, izvršni direktor vranjske Direkcije za izgradnju.

Prvi čovek Direkcije za izgradnju najavljuje da će u saradnji sa Savetom za saobraćaj uskoro započeti posao zamene svih tabli sa natpisima naseljenih mesta na celoj teritoriji Vranja.