Bivši đak uredio školu

B. BORISAVLJEVIĆ

31. 08. 2016. u 19:47

Đorđe Petković iz NJujorka obradovao svoje zemljake u Deču kod Šimanovaca. U obnovu OŠ "Dušan Jerković Uča" uložio 40.000 evra

Бивши ђак уредио школу

ĐACI područnog odeljenja Osnovne škole "Dušan Jerković Uča" u Deču počeće sutra novu školsku godinu u kompletno obnovljenoj zgradi. Umesto oronulih zidova, plafona koji opada, oguljene stolarije, učenici će se "useliti" u sređene i moderno opremljene učionice, zahvaljujući svom zemljaku Đorđu Petkoviću.

Iako je pre 16 godine napustio Srbiju i otišao u Ameriku, Đorđe nikada nije zaboravio svoj kraj. Svaki dolazak iz NJujorka u Beograd, značio je i odlazak u Deč. Otkad je zaposlen u "Er Srbiji" u prilici je i da češće posećuje rodno mesto. U sređivanje školske zgrade, koja pripada matičnoj osmoletki u Šimanovcima, Petković je uložio oko 40.000 evra.

- Na priredbi povodom dana Svetog Save, video sam da je plafon skoro pao, a i ostali deo zgrade bio je u jako lošem stanju - priča Petković. - Saznao sam da u školu ništa nije uloženo 25 godina. Rešio sam da pomognem. Škola je sređena po ugledu na američke obrazovne ustanove .

Kako kaže Petar, đaci nisu krili oduševljenje kada su saznali da će im tokom raspusta škola biti sređena.

- Uvedeno je centralno grejanje, zamenjeni su podovi, stolarija, sve je okrečeno, kupljene nove klupe i stolice, kao i ostali nameštaj, sređena kupatila, napravljena multimedijalna učionica - navodi Đorđe. - Opština je finansirala zamenu plafona, a uvešće i video-nadzor, tako da će i bezbednost đaka biti na najvišem nivou.

KAO NOVA

- PRESREĆNI smo i beskrajno zahvalni - ne krije zadovoljstvo Snežana Stanković, direktor OŠ "Dušan Jerković Uča". - Đaci su praktično dobili novu školu. Đorđe je uredio i kompletan enterijer, kupio tehničke uređaje. Škola ima oko 110 učenika od prvog do osmog razreda koji će sada imati sjajne uslove za rad. Osim Đorđa i opštine, pomogla je firma "Dinara" iz Deča.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

леп пример

31.08.2016. 23:46

Сјајно, треба нам што више оваквих примера, то је знак да српска нација сазрева.

Petar

01.09.2016. 04:06

Dubok naklon gospodinu. Mogli bi ovi naši domaći tajkuni da se malo ugledaju na ovoga Čoveka.

Lidija Vukovic

01.09.2016. 06:40

Predivan podsticaj za mnoge,koji spadaju u "odliv mozgova,"u cemu je Srbija prvak sveta.Da se zahvale matici na skolovanju,obrazovanju,istrajnosti...Svaka cast!

Laki

01.09.2016. 09:52

Sad ce drzava da mu naplatu pdv na ulozene pare u skolu!!! Samo da mako razmisli neki politicar,kako da to izvuce od njega!! Njemu svaka cast!!!

мира

01.09.2016. 22:38

Диван момак, скроман, лепо васпитан, образован, радан и одговоран...Срећна сам што сам имала прилике да га упознам и радим са њим, надајући се новој сарадњи.У мојим очима сада за још веће поштовање! Браво Ђорђе!