Osnovci iz Novog Sada posetili drugare u Štrpcu: Evo nama naših!

Darko DOZET

20. 05. 2016. u 19:45

Osnovci iz Novog Sada došli u posetu sunarodnicima u Štrpcu na KiM Evo ih, evo naših! - čuo se uzvik iz dečjih grla rano jutros, kada su autobusi novosadskih tablica pristigli u Štrpce

Основци из Новог Сада посетили другаре у Штрпцу: Ево нама наших!

Evo ih, evo naših! - čuo se uzvik iz dečjih grla rano jutros, kada su autobusi novosadskih tablica pristigli u Štrpce.

Učenici i nastavnici dveju novosadskih osnovnih škola "Dušan Radović" i "Žarko Zrenjanin", koje su proteklih godina ugošćavali decu iz Štrpca, danas su uzvratili posetu svojim drugarima i sunarodnicima s juga Srbije.

- Prvi put sam na Kometu, nadam se ne i poslednji - kaže Vesna Mitrović, Novosađanka koja je u Štrpce došla u društvu sina osnovca.

Suze u očima nije mogla da sakrije kada je ugledala malu Nadicu, koja je protekle godine bila gost njene porodice u "Srpskoj Atini".

I Vesnina sugrađanka Biljana Akin na Kosmet je došla sa sinom Filipom:

- Puno mi je srce, ljudi su predivni, imamo lep pogled na suncem obasjane vrhove Brezovice i obronke Šar-planine.

Čim su se srele, Sara Stamenković i Milica Stojanović napravile su selfi, da na društvenim mrežama objave svoj susret.

- Prijateljstvo traje, stalno smo u kontaktu - uglas govore radosne devojke.

Za Jovanu Mitrović i Nadicu Bibić, šest meseci, koliko je prošlo od prethodnog susreta u Novom Sadu, bili su dugi kao večnost, ali vreme nije oslabilo njihovo prijateljstvo.

Do kraja posete, Novosađani će sa svojim domaćinima posetiti ski-centar Brezovicu, Prizren, Dečane i Pećku patrijaršiju.

Susreti se organizuju u okviru projekta "Svim srcem za osmeh deteta", koji već nekoliko godina neguju Ivana Đaković, Vanja Božić i Goran Bajšanski.

ISPRAVE

NOVOSAĐANE koji su putovali 550 kilometara, na administrativnoj liniji s Kosmetom dočekali su rigorozni policajci Albanci. Mada su putnici imali svu potrebnu dokumentaciju, policija je insistirala na tome da se na izvode iz matičnih knjiga rođenih priheftaju i fotografije. Posle pola sata razgovora, policija je popustila i propustila Novosađane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije