Garmin SkyStairs Zubin Potok

NovostiOnline

16. 05. 2016. u 12:09

Garmin SkyStairs Zubin Potok
SkyStairs, potpuno nova i atraktivna trka na stepenicama održana je u subotu, 14. maja u Zubinom Potoku u okviru Skyrunning lige Srbije. Na petoj trci sezone, izazov za takmičare - 608 stepenika koje vode do vrha brda Gradina

SkyStairs, potpuno nova i atraktivna trka na stepenicama održana je u subotu, 14. maja u Zubinom Potoku u okviru Skyrunning lige Srbije.

Na petoj trci sezone, izazov za takmičare ni manje ni više već tačno 608 stepenika koje vode do vrha brda Gradina gde se nalazio cilj i brojni navijači. Na trci je učestvovalo blizu 40 trkača iz Srbije, BiH, Crne Gore koji su startovali u 11h sa po jednim minutom razlike.

Konkurencija je bila izuzetna. Najbržih 16 plasiralo se u drugi krug, dok je 8 devojaka nastavilo da se bori do finala za mesto na postolju, po nokaut sistemu.

Najbrža medju devojkama bila je Jelena Selaković iz Atletskog kluba Mladost sa vremenom 4min 18 sekundi, drugo mesto takodje devojka iz AK Mladost, Sanja Cvetić sa vremenom 4min 26 sekundi dok je trećeplasirana bila Marija Djordjević iz Trajb trejlsa sa 5 sekundi zaostatka za Sanjom.

Izuzetno jaka konkurencija u muškoj kategoriji i spartanska borba u finalu održala se u večernjim satima, kada se i odlučilo o najbržima. Prvo mesto zauzeo je Kristijan Stošić, drugo mesto zauzeo je Milan Ivić, dok je trećeplasirani bio Dušan Bazić. Najbrže vreme na stepenicama zabeležio je Milan Ivić u polufinalu i to svega 2 min i 51 sekundu. Što je rezultiralo da u finalu trči nešto sporije i izgubi od Stošića.

Polufinalni duel Bazića i Ivića je svakako bio najzanimljiviji, razlika je bila par sekundi na cilju a takmičari su bukvalno “popadali” sa nogu. Adrenalin se osećao u vazduhu, publika na nivou a bacači plamena pred finiš linijom su dodatno dali motiv trkačima da daju maksimum. Probajte samo da zamislite kako je popeti se na 40. sprat neke zgrade za ovako kratko vreme.

Kako bi upotpunili svoj boravak u Ibarskom Kolašinu, takmičari i svi zainteresovani, u nedelju su se upoznavali sa okolinom, planinarili do Berima i u organizaciji Outdoor In-a oprobali svoje sposobnosti na jedinstvenoj atrakciji na steni, Via Ferati.

Trka je organizovana u saradnji sa Infoteam-om, opštinom Zubin Potok i Outdoor In organizacijom. Atraktivan i originalan koncept trke će sigurno u narednim godinama privući pažnju još većem broju takmičara, što može postati tradicija za spartansku borbu na stepenicama u Ibarskom Kolašinu.

Vikend iznenadjenja za sve takmičare koji su po prvi put učestvovali na trci na stepenicama, nedirnuta priroda Mokre Gore, jezera Gazivode, odlična organizacija i vodička služba Outdoor In-a šalju jednu pozitivnu sliku i veliki potencijal za razvoj aktivnog i sportskog turizma na Kosovu i Metohiji.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije