Đacima jakne i obuća od žandarma

D. Zečević

27. 01. 2016. u 18:56

Pripadnici Žandarmerije iz Niša uručili poklone učenicima Osnovne Škole "Drinka Pavlović" u Merdaru

Ђацима јакне и обућа од жандарма

PRIPADNICI niškog odreda Žandarmerije su, uoči Svetog Save, novim jaknama, obućom, đačkim priborom i igračkama obradovali devetoro učenika isturenog odeljenja osmoletke "Drinka Pavlović" iz Kuršumlije u Merdaru.

- Školu u Merdaru pohađaju iz okolnih sela i to su uglavnom đaci pešaci, a gest pripadnika Žandarmerije još jednom je potvrdio njihovu ljudskost i humanost - kaže učitelj Saša Stoilković. - Osim zbog darova, deca su presrećna i što mogu da razgovaraju sa ovim momcima, koji naizgled liče na gromade, ali su očigledno ljudi dobrog srca.

Posle uručivanja poklona, đaci su gostima izveli prigodan program uz recitacije i skečeve, a otpevali su i himnu o Svetom Savi.

- Svakodnevno prelazim dva i po kilometra, a kada padne sneg, kao ovih dana, čike iz Žandarmerije me povezu do škole - priča Stefan Kujović iz brdsko-planinskog sela Matarove uz samu administrativnu liniju sa Kosovom. - Oni su uvek tu kada nam nešto zatreba.

Teodora Stefanović izrecitovala je gostima pesmicu o svojoj kući koja se nalazi na kraju sela. U njoj, kako je navela u stihovima, nije bezbedna ni pored svog tate, već im sigurnost daju pripadnici Žandarmerije.

Dečja radost i graja zbog dragih gostiju, iz učionice preselila se potom ispred škole, gde su pripadnici Žandarmerije provozali učenike na motornim sankama, što je izazvalo pravu euforiju oduševljenja kod mališana.


POKLONI

Pokloni koji su žandarmi uručili đacima iz Merdara bili su namenski, lepo upakovani i sa ispisanim imenima svakog đaka ponaosob, zbog brojeva odeće i obuće, a podeljeni su, kako saznajemo, na inicijativu pukovnika Gorana Dragovića. Reč je o jednoj od mnogobrojnih akcija koju pripadnici Žandarmerije sprovode u sredinama uz administrativnu liniju sa Kosovom.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)