Krstić i sin ponovo vozi

Novosti online

11. 04. 2015. u 20:18

Omiljeni film inspirisao je Dragana da napravi neobičnu postavku za sve ljubitelje filma ,,Ko to tamo peva’’, a autobus star 62 godine ponovo privlači putnike.

Крстић и син поново вози
"Krstić i sin" čuveni prevoznik iz filma "Ko to tamo peva" sve putnike koji dolaze iz Kragujevca prema Kniću čeka kod Dragana Petkovića, vlasnika ugostiteljskog objekta koji nosi naziv kultnog ostvarenja.

Omiljeni film inspirisao je Dragana da napravi neobičnu postavku za sve ljubitelje filma ,,Ko to tamo peva’’, a autobus star 62 godine ponovo privlači putnike.

Autobus iz 1953. godine proizveden u istoj seriji kao i kultni film iz ,,Ko to tamo peva’’ postao je prava atrakcija za sve putnike koji prolaze iz Kragujevca prema Kniću. LJubav prema kultnom filmu dala je ideju Draganu Petkoviću da napravi lični omaž ovom ostvarenju pa je njegov ugostiteljski objekat postao poput stanice, ali ne samo za putnike koji idu za Beograd.

"Ovim sam poslom počeo da se bavim neplanirano kada sam nabavio ovaj autobus koji je nalik na onom iz filma ,,Ko to tamo peva’’. Ovaj autobus je nekada bio korišćen u jednoj građevinskoj firmi i u njemu su radnici spavali i živeli, od gradilišta do gradilišta putovali… Imali su čak i ovu bubnjaru i tu su spremali ručak", rekao je Dragan Petković, vlasnik etno kafane ,, Ko to tamo peva’’.

U ,,Ko to tamo peva’’ najviše svraćaju bajkeri pa je Dragan okačio na desetak metara motor na obližnje drvo, a planira da stavi i lutka koji će simbolično pokazivati pravac ka Beogradu.

"Bajkeri koji dolaze kod mene u svojim klubskim prostorijama imaju isto takve nekakve motocikle okačene na grede, zazidane do pola u zid a ja pošto nemam takve uslove imam ovo drvo pa sam napravio nešto na tu temu", dodao je on.

Jedini iz glumačke postavke koji je posetio ,,Ko to tamo peva’’ je Dragan Nikolić. Sam objekat prepun je autentičnih predmeta s početka 20 veka. LJubitelji roka i džeza, umetnici i filmofili inspirisani ostvarenjem ,,Ko to tamo peva’’ i sami su doprineli izgledu ove neobične kafane.

(Radio televizija Vojvodine)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Милутин

02.06.2015. 13:37

Колико ми је познато филм "Ко то тамо пева" снимао се у Делиблатској пешчари, незнам какве везе има Јадран филм, изузев ако није искористио филм за рекламу туристичког пројекта. Биће проблема јер фирма "Крстић и син" написана је ћирилицом домољуби ће добити синдром шпанског бика па ће јуришати на ћириличну таблу и растурити аутобус да личи као да је из завршнеих сцена филма.

momo-divlji

13.11.2017. 09:14

Srpska posla, koga laže taj tip, dovoljno je samo prebrojati staklene površine na autobusu i sve će biti jasno. Klasična obmana!