Baka Slavna lagala da je tokom poplava spavala na drvetu?

Novosti online

05. 07. 2014. u 15:31

Komšije tvrde da baka Slavna Lazić uopšte nije spavala na jasenu. Baka Slavnina priča je jedna od mnogih koje su u vreme poplava dirnule ljude i naterale im suze na oči

Komšije tvrde da baka Slavna Lazić uopšte nije spavala na jasenu. Baka Slavna je, kako prenosi portal “Dnevno.rs”,prema tvrdnjama komšija, inspiraciju za svoju priču pronašla u tragediji komšinice koja je zaista provela noć na drvetu.

Baka Slavnina priča je jedna od mnogih koje su u vreme poplava dirnule ljude i naterale im suze na oči. Naime, ova starica iz Velikog Polja kod Obrenovca osvojila je Srbiju nakon što je medijima ispričala da je dva dana provela na jasenu kako bi se spasla iz bujice.

– Mene je poplava zatekla u štali, voda je odjednom nagrnula i dok si rekao keks, eto je, dubine, do pojasa, ja nisam htela nikuda iz svoje kuće i dvorišta da bežim, a kada sam videla da mi je kuća već puna vode otrčala sam do senika, popela se na krov, skinula četiri crepa i popela se na stari Jasen. Kad sam se ja njega dohvatila, odmah me je sve prošlo. Ničeg se više nisam bojala iako je voda bila visoka – pričala je svojevremeno Slavna.

Nakon što je smeštena u Kombank Arenu, ponovo se pojavila sa tvrdnjom da je opljačkana.

Međutim, sada je za "B92" njen komšija, Dragi Marković, rekao da je celu priču izmislila:

– Od kako je ja znam, a to je četrdeset godina, ona plasira laži, ali ih je sada medijski isplasirala i debelo naplatila. Ta žena nije bila na jasenu, već na potrkrovlju, na kući koja se nalazi u Obrenovcu, i za svo to vreme je komunicirala sa mnom, dok sam stajao na prozoru i čekao pomoć.

On je takođe rekao da je celu priču čula od Vesne Tešanović, koja je kako on kaže stvarno provela noć na nekom manjem drvetu.

– Tu priču je Slavna čula kada se voda povukla iz dvorišta, od gospođe Vesne Tešanović koja je došla sa svojim sinom i ispričala kako je provela noć na drvetu, ali ne na jasenu, nego na nekom manjem stablu. Slavna je čula i plasirala tu priču, čak je i plasirala priču da smo je mi kao komšije pokrali – završio je Marković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (15)

Dragoljub Stankovic

05.07.2014. 22:35

@Ana - Da cu Cheeedisti imali bi fabrike i bogatstvo bez dana radnog staza, kao sav normalan svet.

4c

06.07.2014. 07:40

Nije niko spavao na jasenu,nego na nekom omanjem stablu!?Pitanje je kako mu je ime,hmmm?

Logic

06.07.2014. 09:57

Kaže dobri komšija da baka Slavna već 40 god "plasira laži". Šta ako baka sama čvrsto veruje da su te "laži" istina? Šta ako je sama ubeđena da je ona bila ta koja je provela noć na drvetu? Nije to retka pojava, nekada te ljude nazovemo lažovima, nekada mnogo nemilosrdnijim rečima, nekada se smejemo njihovim pričama. Dugačka je lista njihovih ubeđenja - od verovanja da su pokradeni iako te predmete nikada nisu posedovali, preko golgota kroz koje su prolazili i njihovih herojskih dela.

Milojko

06.07.2014. 10:09

Nije ona nikakva baka-Slavna, nego slavna-lažljivica. "Osvojila Srbiju", kažete, pa neka građani vide kako je lako osvojiti Srbiju lažima. Ja sam, ako se neko seća, odmah pisao komentar da ona laže iako nisam iz Obrenovca i ne znam je, ali imam dosta životnog iskustva sa takvima. Sad samo treba ispitati reportera utvrditi ko je dao pare za tu laž i zašto. ( ključna laž je ono "spasavanje kokošaka", tu je preterala). Nisu kokoške mačke.

Zoran1

09.07.2014. 09:36

@MARKONJERO - Neki ljudi kao politicari i druge psihopate nisu u stanju da osete grizu savesti. Ocito ni baba ne oseca grizu savesti. Psihijatori to smatraju tekom psihockom bolesti.

Sima

09.07.2014. 08:07

Svi krivite ovu staru zenu ! A niko da se upita kako je onaj koje ovo objavio uzeo pare za laz ! Gde je pravi lazov ? A mnogo smo lazi procitali !