NASA detektovala misteriozan signal daleko od Zemlje

NovostiOnline

25. 06. 2014. u 17:10

Astronomi su detektovali misteriozan signal 240 miliona svetlosnih godina udaljen od Zemlje, u sazvežđu Persej, jednom od najmasivnijih objekata u svemiru

Astronomi su detektovali misteriozan signal 240 miliona svetlosnih godina udaljen od Zemlje, u sazvežđu Persej, jednom od najmasivnijih objekata u svemiru, prenosi "Gizmodo".

Neidentifikovani signal predstavlja „šiljak intenziteta veoma specifične talasne dužine ultraljubičastih zraka“, a naučnici još ne znaju šta je u pitanju.

Međutim, jedna od njihovih teorija je krajnje interesantna: Signal je možda stvorilo propadanje sterilnih neutrina, čestica koje su predložene kao kandidati za tamnu materiju.

Sudeći po Ezri Bulbulu iz Harvard Smitsonijan centra za astrofiziku na Kembridžu, naučnici znaju da je njihovo objašnjenje tamne materije prilično tanko, ali bi ukoliko je tačno ono bilo od izuzetnog značaja i da će nastaviti da testiraju tu interpretaciju kako bi videli gde će ih to dovesti.

Naučnici sada pokušavaju da dođu do potvrde ove interpretacije, koja bi mogla da predstavlja veliki napredak pošto niko do sada nije uspeo da direktno detektuje tamnu materiju uprkos tome što astronomi procenjuju da ona sačinjava 85 odsto sve materije u svemiru.

Pojedini naučnici čak predlažu da njeno poreklo ne čine sterilni nutrini, već „različiti tipovi čestica, kandidata za tamnu materiju kao što je aksion“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Ruben

25.06.2014. 17:26

Taj misteriozni signal se zove: Pad zelene novcanice kao glavnog temelja kriminalnog atlantskog carstva... valjda je to i razlog ovolike lazi od strane njihovih multinacionalnih kompanija zamajavanja

nikola

26.06.2014. 21:30

@RabRadomir - Nije dopustao ni da poletimo akamoli da zive ljudi u orbiti i van pa eto...

Zoran1

27.06.2014. 02:08

@RabRadomir - Nikola,Kada nam je to branio da letimo? Hajde nadji jednu jedinu zabranu za let u Bibliji ili da odemo u svemir. :)Biblija cak daje opis Andjela koji su koristili neke forme letilica. Ako njima nije branio zasto bi nama? Procitaj Izekelovu viziju u Bibliji pa vidi dali je branio. :)