Poglavniku nije suđeno ni u odsustvu

B. Subašić

08. 02. 2014. u 21:17

Ustaškom poglavniku, čiji je beg plaćen otetim srpskim i jevrejskim blagom, nije suđeno ni u odsustvu. Ozna znala gde se u Austriji nalazio zločinac. Nestalo 27 sanduka sa dragocenostima

KATOLIČKI sveštenik Krunoslav Draganović bio je ključna ličnost „pacovskih kanala“ za evakuisanje ustaša i nacista u Južnu Ameriku. Zbog basnoslovne zarade na tom poslu od hrvatske emigracije dobio je nadimak Zlatni Pop. On je rukovodio Papskim hrvatskim zavodom Svetog Jeronima, vatikanskom eksteritorijom u koju nisu imali pristup lovci na naciste. Tu je, po svedočenjima aganata američkog kontraobaveštajnog korpusa, čuvan i ustaški poglavnik Ante Pavelić, koji ne samo što do smrti nije izručen Jugoslaviji, već mu nikada nije suđeno.

- Iako je rukovodio genocidom nad srpskim i jevrejskim narodom u NDH, nesumnjivom zločincu Anti Paveliću jugoslovenski sudovi nikada nisu sudili čak ni u odsustvu. Ozna je u svakom trenutku znala gde se Pavelić nalazio u Austriji, o čemu i danas postoje izveštaji naših vojnih izaslanika, ali se ništa nije preduzimalo. Direktivu Ozni da ne dira Pavelića mogao je da da samo najviši vrh FNRJ, a zna se da se za sve tada pitao - Tito. On je jedini mogao da otkaže i kasnije planove o otmici Pavelića iz Argentine - ukazuje istoričar, prof. dr Veljko Đurić.

Pavelić je postao nedodirljiv kad se našao u Zavodu Svetog Jeronima, gde se nalazio štab „pacovskih kanala“, štamparija lažnih dokumenata i sigurna kuća za najtraženije zločince dok su čekali da pomoću vatikanske ustanove „Asistenca pontifika“ odu u Argentinu. Ustaški poglavnik je iz Austrije u Rim došao preobučen u fratra sredinom 1946. godine, a sa njim je, po svedočenju američkog agenta Vilijama Gauena, u Rim stiglo i deset kamiona punih dragocenosti. NJihova dalja sudbina nije poznata, a Draganović je Pavelića premestio u vatikansku vilu u Kastel Gandolfu, kraj papskog letnjikovca, odakle rukovode organizovanjem „križara“, fanatičnih ustaša koji treba da se vrate u Hrvatsku i podignu ustanak.

Komandant operacije bio je Božidar Kavran, koji je prilikom bega 1945. u samostan u Volsfbergu sklonio 500 kilograma zlata opljačkanog od Srba i Jevreja. To blago kasnije je nestalo i uzrokovalo razdor među ustašama, koji su sumnjičili Draganovića i Pavelića za krađu. U nedavno otkrivenoj autobiografiji Draganović tvrdi da je iz Volfsberga uzeo samo 40 kilograma zlata da ih „spase od Britanaca i gramzivih Hrvata“.

Nekoliko sanduka ustaškog zlata, po navodima američkog kontraobaveštajnog korpusa, uzele su britanske okupacione vlasti u Austriji, kad su u 1946. godine pomogle Paveliću da pobegne u Italiju. U to vreme je u pećini kraj Salcburga nađena je još jedna riznica, otkrio je 1990. godine Danilo Mićunović, nekadašnji član komisije vlade FNRJ, koja je u najvećoj tajnosti popisivala ustaško blago u 27 ogromnih sanduka. U njima je bilo izuzetno mnogo skupocenih predmeta i neprocenjivo vrednih umetničkih dela.

- Sedam sanduka bilo je toliko teško da su vojnici morali da ih istovaraju pomoću čeličnih sajli. Generalni sekretar vlade FNRJ Mitar Bakić rekao je da nema potrebe da se otvaraju - otkrio je Mićunović. - Pretpostavljao je da su u njima bili zlato i srebro, ali nije mogao da dokaže jer je popisna dokumentacija nestala s arhivama OZNE.

U Arhivu Jugoslavije ostao je i izveštaj iz 1946. da je u rudniku soli u austrijskom Bad Auzeu pronađeno 18 sanduka s vrednim predmetima, među kojima i četiri kovčega sa srebrnim posuđem i kristalom. Većinu dragocenosti u Argentinu je, kako se sumnja, odneo Pavelić, uz pomoć Draganovića.

- Jugoslovenska služba je, preko Izraelaca, uvek znala gde je Pavelić. U vreme Krcuna i Ćeće Stefanovića postojao je plan da ga Mosad kidnapuje i da nam ga kasnije preda. NJih je interesovalo zlato i „pacovski kanali“, a nas da napravimo suđenje Paveliću, da bismo napravili ravnotežu sa suđenjem Mihailoviću. To se nije ostvarilo jer su se oko Pavelića pravile kombinacije i ovde i u inostranstvu. On je kontrolisao ustašku blagajnu koja je bila mnogima zanimljiva - kaže Boža Spasić, bivši visoki funkcioner jugoslovenske Službe državne bezbednosti.

TRGOVAC LJUDIMA BEKSTVO „pacovskim kanalima“ nije bilo besplatno, utvrdili su američki agenti infiltrirani u ustaško podzemlje. Draganović je od begunaca uzimao 1.500 dolara za lažne dokumente i 625 dolara za organizovanje puta u Argentinu. Ustaše koje nisu imale novca iznajmljivao je preduzetnicima po ceni od 100 do 1.000 maraka, kao radnu snagu na najtežim poslovima koje mnogi nisu preživeli.

Da je postojao plan otmice Pavelića pričao je i visoki oficir Ozne i Udbe Slobodan Krstić Uča, čuvenoi „lovac na Dražu Mihailovića“. Pred smrt on je otkrio kako je 1952. stopirana akcija otmice Pavelića u Argentini, kojom je trebao lično da rukovodi. Dvojica otmičara i jedan argentinski oficir bili su spremni da za 500.000 dolara otmu Pavelića i hidroavionom ga prebace na jugoslovenski teretni brod na pučini. Međutim, akcija je otkazana.

- Ja sam poslat na mesto generalnog konzula u Grac, a operacija hvatanja Ante Pavelića je, navodno, prekinuta zbog velikih troškova, a mogla je da se izvede - priznao je Uča.

Ustaški poglavnik je u Argentini postao savetnik za bezbednost predsednika države generala Huana Perona. Pavelić je formirao jedinice ustaških emigranata koji su terorisali Peronove političke protivnike. Kad je 1955. Peron zbačen s vlasti, sve se promenilo. Novine su počele da pišu o zločinima hrvatskih odreda smrti u Argentini, ali i o genocidu koji je Pavelićev režim počinio nad Srbima, Jevrejima i Romima u NDH. Na Pavelića je pritisak vršila i ustaška emigracija, optužujući ga za krađu zlata.

Jugoslovenske vlasti su ponovo tražile njegovo izručenje, ali nada da će zločinca stići pravda izjalovila se posle atentata 9. aprila 1957. godine. Anonimni revolveraš upucao je Pavelića nedaleko od njegove luksuzne vile u hrvatskom predgrađu Buenos Ajresa, a kasnije se spekulisalo da je umro od zadobijenih rana.

- Bezbroj puta su me pitali ko je ubio Pavelića. Odgovor je - smrt, dve godine posle atentata. Ustaške novine odmah su izvestile da su rane lake, ako je uopšte ranjen. Kako objasniti da je Pavelić, navodno s metkom u vratu, odmah posle atentata održao konferenciju za štampu i optužio jugoslovensku ambasadu da je poslala ubice. Već sledećeg dana je nestao. Sklonio se u franjevački samostan u Frankovoj Španiji, gde je bio nedodirljiv. Atentat na Pavelića bio je obmana da bi čuvar tajni ustaške riznice i „pacovskih kanala“ bio sklonjen na bezbednije mesto - tvrdi Spasić.

On sumnja u priču Blagoja Jovovića, koji se 1999. pojavio na Ostrogu i predstavio kao nekadašnji partizan, a zatim četnik Bjelopavlićke brigade. On se ispovedio mitropolitu Amfilohiju i novinarima kao organizator i izvršilac atentata na Pavelića. S druge strane, emigrant Vladimir Ivanišević potvrđuje da je Blagoje pucao, a kao organizatora atentata imenuje nekadašnjeg k

omandanta četničke Bjelopavlićke brigade Jakova Jovovića. Ovaj kraljevski oficir bio je član Simovićevog pučističkog kruga koji je 27. marta izveo državni udar u Beogradu i pred mikrofonima Radio Beograda pročitao zaverenički proglas, glumeći mladog kralja Petra Drugog.

- Ako je Jakov Jovović bio saradnik Simovića, onda je sigurno radio za Engleze. Engleske službe su spasavale Pavelića i iz Austrije i iz Italije, pa zašto ne i iz Buenos Ajresa. Čudna je ta grupa crnogorskih četnika koji 1944. samostalno dolaze u Italiju, a zatim, zajedno s ustašama, odlaze u Argentinu. To nisu mogli da izvedu bez pomoći popa Draganovića, koji je bio saradnik britanske službe - kaže Spasić.


POGLAVNIK KAO PABLO

AMERIČKI kontraobaveštajni korpus pripremao se 1948. godine da uhapsi Pavelića u Italiji, a dokumenti Stejt departmenta navode da su britanske tajne službe obavestile Draganovića o toj akciji. Zlatni Pop se odmah ukrcao na brod za Argentinu s peruanskim fratrom Pablom Aranhosom, što je bio Pavelićev novi identitet.

Argentinski dosijei otkrivaju da je poglavnik u fratarskom prtljagu nosio 200 kilograma zlata, a izveštaji agenata CIA 250 kilograma zlata i 1.100 dijamanata, opljačkanih od Srba i Jevreja u NDH. Zbog jevrejskog blaga i tajnih „pacovskih kanala“ Pavelića su sve vreme pratili obaveštajci Mosada.

ZABRANJENO PREUZIMANJE TEKSTA BEZ ODOBRENJA REDAKCIJE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (47)

Jabre

08.02.2014. 21:58

Vrana vrani oči ne vadi, tako nam i treba kada smo umesto svog kralja doveli Hrvatskog bravara da nam vlada kao apsolutista, pa u 19. veku je bila veća demokratija u Srbiji. Da su Srbende imale išta u glavi bar bi Srbina doveli na čelo države ...

CrnogoracPodgorica

08.02.2014. 22:26

@Jabre - Dobro zboriš... još je strašnije to što dopuštate da vam drugi umanjuju žrtve i zločine... pa kažu sada da je u Jasenovcu postojao i fudbalski klub. Srbi bojim se dok se opametite da će vam kasno bit...

Kibo

09.02.2014. 00:29

@Jabre - Vratit' ce se Kralj, Srbija ce opet biti Monarhija i revitalizovati cemo se kao drzava i nacija.

Posmatrac

09.02.2014. 07:18

@Jabre - Mozda bi i doveli Srbina, da su se Srbi pitali. Kom drugi gace veze tur mu stoji nakrivo, stara istinita izreka.Po ovome ce ispasti da su ante i drug tito radili istu stvar, ko zna mozda i jesu???

Jugoslava Pravdic

09.02.2014. 16:54

@Jabre - Kibo... Vec vidimo sta se sve desilo kako je Vas "kralj' dosao. Jos, dodajte tome razna 'prorocanstva' i 'kralj' ce u palatu kao svoju, a, ostali ce na raspucu.

Branko

08.02.2014. 22:02

Ovakvi i slični dopisi, sa jedne i druge strane, samo su medijski "doprinos" u pripremama za sudski proces u Hagu.

sabro

09.02.2014. 03:34

@Branko - @breja,Srbi su krivi sami sebi od 1900 pa na ovamo,najveci srpski neprijatelji su SRBI,pogledaj koliko su pokrali Srbi u zadnjih deset godina.Ko je lovio Drazu,pobili vise Srba nego ustase,narodni heroji nad Srbima i molim Vas nekrivite vise broza,i istina je da je Blago jedini imao jaja da uradi nesto.A taj tvoj kralj je pokrao sto je mogao i pobjegao i sad traze vile i kule, smijesno, da je 1917 napravljena Velika Srbija opet srbin nije htio,hoce granicu na Drini, haha,moron,plava krv

zoran

09.02.2014. 09:45

@Branko - A to vama u Zagrebu smeta ??? Da Evropa cuje istinu o 21 koncentracionom logoru u krvatskoj, I milion I po Srba koje su krvati pobili u 2 svetskom ratu. Samo polako komsije hrvati, tek ce se saznati vasa krvava istorija

El Gibor

08.02.2014. 22:32

Po ko zna koji put na ovakve vesti komentarisem Hebrejskim izrazom (jedino prikladnim, ne postoji na Srpskom ili na ma kom drugom jeziku prikladnija kletva): "Yimach shemom ve zichrom!" - tj.: neka bi njihova imena bila izbrisana iz vecne Knjige Zivota, a njihova uspomena bila za vecno zaboravljena! Nije mi samo jasno zbog cega cenzura Novosti? Naravno da ovakvim osobama, takodje i ubicama i kradljivcima Srpske teritorije i organa zelim ovako nesto!! Sad nemojte da objavite, na volju vam.....

Ja

08.02.2014. 23:18

Kad cete zaustaviti konstantno copy\paste vasih clanaka u Kuriru? Da li postoji nacin da zaustavite tto divljanje nasih dika novinarstva i slobode stampe?

Deana Smith

08.02.2014. 23:26

Mogu samo da se zgrozim sto niko ni glasa ne pusta na pretuznu godisnjicu stravicnog pokolja od 7 februara 1942., kada su fra Majstorovic, zvani Sotona i njegove vjerne ustase bez ispaljenog metka pobili preko 500 srpske djece u jednom danu. A da ne spominjemo jos 3500 odraslih, pobijenih takodje bez ispaljenog metka u jednom jedinomo danu - Sargovac, Motike, Drakulic.

Borislav

09.02.2014. 01:16

@Deana Smith - Mi srbi slabo postujemo nase zrtve. Na nasu zalost umesto gradnje velikog spomenika (krsta visokog 50 metara) ta mesta su dobila posetu pape koji je maltene podrzavao te zlocine. Ko mu odbri da dodje? Odgovor je VELIKI SRBIN iz Republike Srpske.

Гоца СЗ

09.02.2014. 10:03

@Deana Smith - Од 3298 документованих жртава, утихнуло је и 551 дете, 52 ученика изведена из основне школе... "И сви умрли у једном дану", у тишини, без иједног пуцња... Секире, ножеви и "србомлат"...

dule

08.02.2014. 23:51

Ante Pavelic - covek koji je prvi pobegao kad je bilo gusto, i koji je ostavio hrvatski narod da gine na Bleiburgu. Eto, takvog "heroja" oni slave :)

rothlib s. סטיין ראָטהליב

09.02.2014. 09:59

@dule - Dule, to je ucinio i kralj Petar 1941.

zoks

09.02.2014. 22:51

@dule - Kralj Petar nije pobegao od saveznika,za razliku od Pavelica!Pavelic je docekao fasiste rasirenih ruku,a ne kralj Petar!Tadasnji Srbi su potpuno ispravno postupili sto su kralja sklonili!I ja bih to isto danas uradio!Kralj se cuva,a ne da dozvolis da ga neprijatelji zarobe i ponizavaju kroz njega i ceo narod!Sumnjam da ti to kapiras!

Istina

09.02.2014. 00:08

Enigma oko atentata na Pavelića je davno odgonetnuta. Zna se da je počivši Blagoje Blago Jovović sam i bez ičije pomoći to uradio i da je zločinac Pavelić kasnije umro kod Franka u Španiji od posledica ranjavanja i metka u kičmi... Šta sada ta gospoda umišlja, da izmisli nešto novo neku bolju verziju, Tesla je izmislio struju da oni neće možda to da učine ponovo sada mnogo lepše.

Prevara

09.02.2014. 09:36

@Istina - Lažni četnik Jovović je bio prevarant koji je celu priču spinovao. U svojoj ispovesti on priča da je stajao iznad Pavelića koji je ležao na tlu i pucao ali ga nije pogodio. Emigrantske novine navode od sledećag dana da je Pavelić prvi pucao i oterao atentatora, a da je u razmeni vatre lakše ranjen. Pogledajte Pavelićevu fotografiju u pižami, iz bolnice, vidite li negde zavoj a metak je navodno završio kod drugog pršljena - u vratu?

Yella

09.02.2014. 00:25

Za sve sto nam se dogadja , SAMI SMO KRIVI.Sezdesetih godina sam isla u skolu i nikada nisam cula za ustase.O Drazi je pisalo nadugacko i nasiroko i njegovim navodnim zlodelima o Anti Pavelicu , Stepincu i slicnima nijedna rec.O Ustasama sam cula od moje majke kao Katolik je bila zasticena ali se u Novom Sadu nagledala , kao dete, strave i uzasa ubijanja od strane Madjara i Ustasa.

srele

09.02.2014. 02:02

ponovo taj junak ko zna koliko puta iz junacke Crne Gore presudio zlocincu i ustasi Pavelicu ,Crna Gora Srpska Sparta !!

srđan, sombor

09.02.2014. 02:40

Lepo je jednom prilikom rekao Minimaks: "Da se Draža zvao Dražen da l' bi i tad' bio tražen?"

Zar nisu isti

09.02.2014. 04:04

@dule, imas pravo kad kazes -"eto kakvog coveka Hrvati slave".A nas kralj sa kraljevicima isto ucinise pa ne samo da ih mi slavimo vec i istiha se nadamo da ce se vratiti na srpski presto.Hoce- al' malo morgen.

Tim Jeftic

09.02.2014. 05:43

Svestenik Krunoslav Draganovic je umro u Sarajevu....??????? Izmedju 70-ih i 80-ih godina (ne znam tacno)...Zivio je mirno i povuceno kao penzioner....!!!!

Goran

09.02.2014. 13:48

@Tim Jeftic - Da, umro je u Sarajevu 1983. Namamila ga je UDBA u svoje ruke, prije svega zato što je radio popis ubijenih (Bleiburg). Pokazalo se, čini se, da je Tito u 2-3 mjeseca pobio više ljudi nego Pavelić u 4 godine.

Mis_Pigi

09.02.2014. 05:45

јутро, палим комп да прочитам новине, и опет ове "репортаже", олабавите мало са овим, све је то записано и јасно шта се ту издешавало и зашто толико пута понављати

Raspodele čega

10.02.2014. 11:00

@Mis_Pigi - Dok i najgluplji ne ukapiraju i ZAPAMTE. Srbi si poznati po slabom pamćenju, zato im se i ponavlja istorija. Mnogi bi sutra opet potrčali u neku novu Jugoslaviju da se udruže sa "braćom".

sMile

09.02.2014. 07:34

Ante i Draza su se borili za svoje drzave, samo sto je Ante bio malo efikasniji,,!! ;-))

Jugoslava Pravdic

09.02.2014. 16:47

@sMile - sMile... i oba saradjivali sa neprijateljem. To je zajdenicko. Draza, doduse, ne u tom obimu, ali jeste!!!!!!

Tomo

09.02.2014. 07:35

Ovo je priča o našim koji su bili u vrhu vlasti, naročito o generalima iz Hrvatske, koji su to sve znali. I, šta su poduzeli? Ništa. A bio je to uvod u genocid na tim prostorima. Sa istinom se treba suočiti.

partizanovac

09.02.2014. 08:03

Sto vise ovakvih natpisa i fotografija. Neka se SUDI redosledno jer zlocini protiv covecanstva ne zastarevaju. Neka se vidi ko (T`ko) je ko (T`ko) na ovim prostorima. Neka se stidi onaj koji treba......

paja

09.02.2014. 08:19

Pogledajte samo ovu sliku.Iza zločina Hrvata nad Srbima,Ciganima i Jevrejima u drugom svetskom ratu stoji katolička crkva.

Djoko

09.02.2014. 08:37

Ustaski moto u tzv. NDH u II svetskom ratu je bio : 1/3 Srba pravoslavaca pobiti,1/3 pokatoliciti a 1/3 proterati.To su i uradili.Pobili su oko milion Srba pravoslavaca i to pod blagoslovom katolickog svestenstva.A Srbi su im sve oprostili i proglasili ih svojom bracom.Devedesetih se istorija ponavlja,zavrsni cin,svi Srbi pravoslavci su u Oluji proterani iz NDH.I to su im Srbi oprostili i opet cujem da ih zovu bracom.Pa sta hocete bre Srbi.Ko Vam je kriv

Гоца СЗ

09.02.2014. 09:33

Благо српске властеле остало Дубровчанима и Млецима, драгоцености српских манастира похарали Турци, сефове краља Александра испразнили Швајцарци, злато краља Петра покупили Немци, Италијани и комунисти, злато и накит побијених Срба и Јевреја поделили усташе, Енглези, Ватикан и комунисти, тоне сребра из Трепче Албанци... Вредност оставштине Јосипа Броза непозната, златне полуге НБЈ нестале на аеродрому, девизне резерве нестале на Кипру, Сејшелима, Маршалима... Ко каже да нисмо богати? И још има!

GALEB BIJELI

09.02.2014. 11:44

@Гоца СЗ - A kovčezi sa zlatom i srebrom koje je kralj Petar odnio u Englesku bijegom preko Djenovića(Boka Kotorska 1941.g.)?Zato je u ovim-zapadnim krajevima nastao napjev, cit. "Bježi Petre preko Djenovića, eto Ante preko Metkovića". A još i dan-danas se ne možemo dogovoriti oko raspodjele.

Raspodele čega

10.02.2014. 10:52

@Гоца СЗ - Zlata koje je Kraljevina Srbija unela u SHS, potonju Jugoslaviju, plus zlato iz srpskih rudnika? To, tj. ostaci toga da se dele?

Krle

09.02.2014. 09:55

Jasno je da je Cercil postavio Broza i na celo partizanskog pokreta i obelezio ga kao buduceg sefa drzave koju je zajedno dogovorio sa Staljinom. Broz, Cercil, Staljin, to je ista banda. Ta banda bi drzala svet i da su nacisti pobedili, samo sa nekim drugim ljudima. U tom slucaju bi Broz bio evakuisan nekim sigurnim kanalima.

Dejan

09.02.2014. 10:28

Srbi su definitifno najsluđeniji narod, ništa nismo iskoristil za svoj ćef, toliko mrtvih za vreme oslobađanja od Turaka, posle od Nemaca/Mađara/Bugara u oba rata, a mi se odrekli Boga i vere, ocrnili generala Mihailovića Dražu kao Srbina čestitog i poštenog i sve nas zajedno onako kolektivno i danas nikako da ga rehabilituju kao i sve nas sluđene, a taj luciferski zločinac i pljačkaš Ante Pavelić nije uopšte ni u odsustvu osuđen..

rothlib s. סטיין ראָטהליב

09.02.2014. 11:51

Samo dva suda u svetu presudila su genocid. Nurnberg i Hag. Sve ostalo nije tacno.

List

09.02.2014. 12:47

Prije nekoliko godina jutarnji list u Hrvatskoj je objavio kompletnu medicinsku dokumentaciju ranjavanja(plućno krilo).

Poluge

09.02.2014. 12:51

Svi su se okoristili od krvavog zlata Ozna,Englezi,Amerikanci, Vatikan i švicarska banka.

DUNGA

09.02.2014. 18:11

ja neznam zašto vi srbi nama hrvatima namečete Pavelića kada ga mi sami osuđujemo, on kao čovjek je bio u najmanju ruku zvijer kako prema svim nehrvatskim narodima tako i prema hrvatima za njegove vladavine hrvatska je bila poklonjena talijanima i ostalim fašistima (nikad manja). sve njegove poslušnike smo osudili zadnji artuković i ako imate koga javite mi će mo ga rješiti jer mi smo ponosan narod hrvatski a sve zlotvore sami če mo iskorjeniti bilo domaće ili neke druge.........

Miro Markovic

09.02.2014. 23:56

KRVati se nadaju da ce njihova zlocini da se zaborave u vremenu. Ni zakonski ni ljudski, to ne moze da se dogodi. Kad zlo cinite, samo zlu mozete da se nadate, KRVati! Do nedavno je vas stitio vas crveni komunjara Tito. Sada vas stiti fasisticki NATO, ali kao sto prvom dodje poziv u pakao, doci ce vreme vasem fasistickom NATO paktu. A onda cemo se cerati!

Nišan

10.02.2014. 11:26

@Miro Markovic - Otkud vam da je Tito štitio Hrvate.200 000 ih je likvidirao netom po završetku WW2 što civila što vojske.100 000 Hrvata i Slovenaca je depotirano u Italiju i umjesto njih fašisti su trebali naseliti Talijane.Koliko ih je stradalo po fašističkim logorima Pag,Prevlaka,Olib,Vodice,Zlarin itd.Simo Dubaić za života se hvalio koliko je Hrvata likvidirao i na koji su način to radili.

Ruben Lonuestro

10.02.2014. 12:52

Secam se jednog citata iz Churchill-ovih memoara: "Danas sastanak sa Titom ; moracu mu govoriti o naoruzanju koje smo mu poklonili i kojim se on nazalost za sada uglavnom (mislio je na titove trupe) sluzi da ubija Srbe." Tekst je poznat i ako koga interesuje mogu lako da pronadjem na kojoj se strani.

Ruben Lonuestro

10.02.2014. 13:21

Suvisno je citati tekst (mada je sasvim tacan jer se radi o podatcima koje sam vec odavno pronasao po istorijskoj literaturi na zapadu i koji se u potpunosti poklapaju) sve je u ilustraciji: "bozije sluge" i ispred njih najveci monstrum dvadesetog veka pred cijim se zlodelima cak i Gebels grozio.