U Požarevacu iz smetova spaseno 19 putnika, delovi Vojvodine zavejani

T. M.

30. 01. 2014. u 16:58

У Пожаревацу из сметова спасено 19 путника, делови Војводине завејани
Vatrogasno-spasilačka jedinica iz Požarevca evakuisala je danas 19 ljudi, koji su bili zarobljeni u zavejanim automobilima na putu Požarevac-Kličevac

POŽAREVAC - Na lokalnom putu Požarevac - Kličevac, u blizini ugljenokopa Drmno, evakuisano je 19 osoba iz desetak vozila koje su zarobili jaka košava i nanosi snega. Među spasenim putnicima bilo je i dvoje dece.

U spasavanju putnika učestvovala je Vatrogasno-spasilačka brigada iz Požarevca, koja ih je prebacila u kontejnersko naselje na kopu Drmno, namenjeno smeštaju rudara.

U akciju evakuacije uključili su se i zaposleni u Termoelektrani Kostolac sa svojom teškom rudarskom mehanizacijom, jer vatrogasna vozila, kao ni vozila Preduzeća za puteve Požarevac, nisu mogla da se probiju do svih zarobljenih automobila.

Kako saznajemo od spasilačkih ekipa, svi putnici su dobro i smešteni su na sigurno. Posle zbrinjavanja putnika spasioci su sklanjali i njihova vozila sa kolovoza.

Zbog velikog nevremena, put Požarevac - Kličevac zatvoren je za saobraćaj, kao i put Kasidol - Smoljinac. Iz Štaba za vanredne situacije Požarevac apelovali su na vozače da ne kreću na put bez preke potrebe, jer je rizična čak i vožnja po prethodno očišćenim putevima, zbog jakog vetra, ledene kiše i nanosa snega.

Inače, snažni udari košave zaustavili su i većinu mašina na kopu Drmno, kao i brodove na Dunavu, kojima je zabranjen saobraćaj na deonici od Kostolca do Golupca.

Takođe, Uprava saobraćajne policije apelovala je na vozače da adekvatno pripreme vozila za otežane uslove saobraćaja zbog snežnih padavina, jakog vetra i ledene kiše, i da maksimalno povećaju budnost prilikom vožnje. UPOZORENJE VOZAČIMA


JP ''Putevi Srbije" upozorio je danas učesnike u saobraćaju da zbog pojačanog vetra snežnih nanosa ima na više putnih pravaca na teritoriji koju održava PZP Požarevac.

Kako je navedeno, snežnih nanosa ima na putnim pravcima Bratinac - Kliščevac - Rečica - Ram, Ram - Topolovnik - Beranje - Srednjevo, Makce - Češljeva Bara, Zelenik - Golubac, Požarevac - Veliko Gradište i Požarevac - Kučevo.

Iz ''Puteva Srbije" su apelovali na sve učesnike u saobraćaju da zbog najave jakog, povremeno olujnog jugoistočnog vetra koriste zimske pneumatike i budu posebno oprezni, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju.

U VOJVODINI ZATVORENI POJEDNINI PUTNI PRAVCI ZA TERETNA VOZILA

Ministar saobraćaja Aleksandar Antić, u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, dao je večeras nalog da se zbog naglog pogoršanja vremenskih prilika u Vojvodini, privremeno zatvore pojedini putni pravci za teški teretni saobraćaj.

U saopštenju Ministarstva se kaže da je, imajući u vidu jak olujni vetar koji nanosi snežne padavine na asfaltnu podlogu i time bitno ugrožava bezbednost svih učesnika u saobraćaju, ministar Antić dao je nalog da se za kamione i ostala teška teretna vozila, privremeno zatvore sledeće deonice:

Državni put IB reda broj 13 od Zrenjanina do mosta Čenta u oba smera. Vozila će se zaustavljati u pravcu: Zrenjanin, Bulevar Veljka Vlahovića izlaz ka Novom Sadu, ulica Miletićeva, kao i dve trake izlaza ka Srpskoj Crnji. A iz pravca Beograda kod skretanja za Farkadž

Državni put IB reda broj 10, deonica Vatin - Pančevo u oba smera. Saobraćajna policija upućivaće teretna vozila na alternativne pravce.

Na snazi je procedura o pojačanom angažovanju i postupanju zimskih službi za održavanje prioritetnih putnih pravaca, a što znači pojačano angažovanje svih raspoloživih resursa u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja.

Ova zabrana ostaje na snazi do prestanka pogoršanih vremensih uslova.

Ministar saobraćaja pozvao je sve učesnike u saobraćaju, da zbog pojačanih snežnih padavina prilagode brzinu kretatanja vozila uslovima smanjene vidljivosti na putu, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

зека мали Ђока

31.01.2014. 01:26

Ај Боже помози и нанеси мало оваквих сметова на обронке Копаоника, да се мало развеселим ки куче у лифту. :)