Šta nas očekuje: RS na udaru SAD, huškanja u Vojvodini, prodaćemo “Telekom”, stvara se Hrvatska pravoslavna crkva

Spomenka Milić

01. 01. 2014. u 15:55

(Skoro)vidoviti pisac Dejan Lučić, „čovek koji zna” o trenutnim planovima svetskih sila i obaveštajnih službi i - o našoj sudbini u svemu tome... Počeće i „Rusko proleće“ i destabilizacija ove zemlje, ali i Kine

NEKIMA će nova godina biti bolja nego prethodna. Tokom 2014. u SAD će lagano dolaziti do ekonomskog poboljšanja i povećanja zaposlenosti. Nova „mantra”, koju će svi ponavljati biće - „štednja”. Građani Amerike željni su mira i spokoja, rado bi se okrenuli radu, no politička elita na Istočnoj obali koja vlada državom, pod pritiskom Izraela, insistira na realizaciji plana sprovođenja Novog svetskog poretka, koji ima za cilj uništavanje Irana, guranje obnove velike Turske, potkopavanje Rusije, destabilaziciju Kine, uz pomoc Ujgura (turski narod koji živi u Kini), muslimana i kritičnih intelektualaca, iza kojih stoji Sorošev zločinački tim. Ovo za 2014. predviđa (skoro)vidoviti pisac Dejan Lučić, „čovek koji zna”.

BORBA ZA GASOVOD

Glavna meta SAD biće rat za gasovod. Šta to znači? Evropa troši mnogo gasa za grejanje, a to je - mnogo miliona evra. Sada taj novac ide glavnom protivniku - Rusiji! Dakle, mora se eliminisati gasovod Južni tok, a to znači da u državama kuda on prolazi treba instalirati antiruske političare (ako to već nije urađeno), čiji bi zadatak bio - opstrukcija gradnje gasovoda.

A na koji su način megabankari Jakova Rotšilda rešili da eliminišu konkurenciju i prigrabe posao? Tako što su odlučili da naprave gasovod Nabuko, koji bi vukao gas iz Irana, sa kavkaskog područja ili iz priobalja Sirije. Da bi se to realizovalo, treba dovesti marionetske režime u Siriju, Iran i sve kavkaske republike koje su nekada bile u sastavu SSSR-a. Tokom 2014, američkog predsednika Baraka Huseina Obamu pritiskaće predsednik vlade Izraela Benjamin Netanjahu, ali i jevrejski lobi - da završi započeto, uprkos tome što je on svestan da je to možda početak Trećeg svetskog rata. Istovremeno, bunt protiv elite koja vlada u SAD „kuca“ na prostoru suprotno od Istočne obale. Teksas i druge države prete secesijom. Oni koji su doveli Obamu na vlast, pre svega Soroš, kao desna ruka Jakova Rotšilda, savetovaće mu perfidnu igru protiv sopstvenog naroda, čak i osmišljeno smanjenje populacije uz upotrebu virusa, zemljotresa, tornada... Barak Obama shvata odavno da je doveden, kao crnac, da uradi nesto što će ga osramotiti i u istoriju uvesti kao negativan lik.

Rat za gasovod Nabuko samo je priprema uništavanja Izraela od strane onih koji su ga i stvorili i, u budućnosti – obnove države Hazarstan, na prostoru iznad Irana, između Crnog mora i Kaspijskog jezera, a na sever duboko u Rusiju. Zbog toga je u Tursku doveden islamistički režim koji treba da radi na obnovi osmanske vlasti u pravcu Kavkaza i prema Balkanu.

Turska, novcem dobijenim iz Saudijske Arabije i Katara ulazi u Srbiju, ali i u Bosnu. Obećanja o zaposlenju imaju za cilj ekonomsku okupaciju. Kupovina Čačanske banke samo je početak. Iza neoosmanizma stoji društvo kripto-Jevreja „Dolmeh“, koje je još u 17. veku stvorila britanska služba. Prva perjanica je predsednik Turske Abdulah Gul, koji je Jevrejin iz mesta Kajseri. Druga perjanica je predsednik vlade, Režep Tajip Erdogan, koji je hazarsko- jermenskog porekla, znači, nije pravi Turčin, a žena mu je sirijsko-jermenskog porekla. Karakteristika članova tajnog društva „Dolmeh“ jeste da se predstavljaju većim muslimanima od muslimana i većim Turcima i osmanlijama - od samih Turaka. Narod u Turskoj to zna, pa im obrazovaniji mnogo ne veruju kad ih pozivaju u ratove protiv Sirije, a sutra i protiv Srbije i Rusije.

RAT NA VRATIMA?

Postoji pravilo u geopolitici koje kaže da imperije pucaju u trenutku kada naprave raskorak između svojih ambicija i materijalnih mogućnosti. Glavni stožer protivnika rata po celom svetu su veterani tih istih ratova, koji su socijalno uniženi. Mnogima su banke uzele kuće. Tu su i oni najureni iz CIA-e koji su se borili protiv islamskih terorista koje su sami stvarali, a sada su ti teroristi udarna pesnica američke imperije na Kosovu, u Bosni, Siriji, Kini, Rusiji... Odbačeni obaveštajci koji sada rade kao noćni čuvari i obezbeđenje u transportu novca, ili su kivni na Vašington zbog malih penzija, pokretački su duh pobune protiv Obame i njegovih gospodara. Organizacija koja okuplja ovu socijalnu grupaciju sebe naziva PATRIOTAMA...

Sudbina Baraka Huseina Obame u 2014. godini jeste da bude agresivan i krut pred svetom, a u suštini preplašen pred zadatkom koji mu nameću njegovi mentori. Rat sa Iranom može biti izbegnut, ako Ali Hamnej, verski vođa ove šiitske države bude lukaviji od Netanjahua, a to znači: ako primeni tehniku aikida, odnosno - energiju protivnika usmeri na autodestrukciju. Diplomatijom i prividnom poniznošću treba obesmisliti napad. Vreme radi za Iran, a ne za SAD! U toj situaciji može doći do likvidacije Obame, pod optužbom da je to uradio „Vevak“, tajna iranska obaveštajna služba, što bi bio povod za napad malim atomskim bombama na Teheran. Da li će magija Kabale zavesti mozak Obami ili će sufizam magova Irana neutralisati ludost - vreme će pokazati. Plašim se da je rat na vratima!

SUDBINA REPUBLIKE SRPSKE

Republika Srpska će biti na udaru SAD, preko Srba političara koji su na platnom spisku CIA-e, a koji to čak i ne kriju. Oni se nalaze na čelu opozicionih stranaka, ali i u bezbednosnim strukturama Srpske. Srbi, kao i obično, spavaju, misleći da će neko umesto njih spasti Srpsku.

Milorad Dodik se nada da će na izborima pobediti patriotizmom i logikom, no, to neće dati rezultate. Njegov ugled se medijski organizovano potkopava, a on ne uspeva da sprovede kontranapad. Ako želi da pobedi na izborima, mora da počisti oko sebe sve one koji su na nečastan način došli do novca, a onda da to uradi i kod protivničkih tajkuna. On ne može finansijski parirati opoziciji, jer će ona dobiti novac iz inostranstva bez ograničenja, a dovešće i strane stručnjake za marketing.

Šta će biti ako Dodik izgubi izbore? Zapamtite, Srbi, ono što opozicija govori protiv Dodika ima samo jedan cilj: da oni dođu na vlast i ništa više. Priče o „boljem sutra” kad oni đođu - samo su bajke, a to smo mi u Srbiji iskusili 5.oktobra 2000, i svaki put kad smo izašli na izbore. Uvek je gore nego što je bilo, a političari su sve bogatiji. Političari koji budu došli lagano će ispunjavati sve zahteve SAD i Turske, koji su jasni: ukidanje Srpske i njeno pretvaranje u regiju bez vlasti. Hrvati neće pružiti ruku Dodiku, jer će im biti obećane investicije od strane Arapa i SAD, možda i od Nemačke.

Bošnjaci se nadaju boljem ako Srpska propadne, jer imaju nedosanjan san o državotvornosti. No, prvi njihov prvi zadatak biće da se reše ubilačkog klana naslednika Izetbegovića, koji imperijalnom retorikom pali Sandžak. Ako to ne urade, onda će biti realizovan plan o doseljavanju desetina hiljada siromašnih Arapa u Sarajevo, u prazne stanove, što će izazvati socijalne nemire, a možda i džihad protiv nevernika.

Vehabije dobijaju novac iz Saudijske Arabije i Katara, preko humanitarnih organizacija koje imaju sedišta u Londonu ili Istanbulu. Povratak Turske na Balkan do Cazinske krajine deo je plana koji podrazumeva i okupaciju juga Srbije, sve do Niša. Pad Dodika znači kraj Srpske, ali i opstanka Srba i Hrvata, u ovoj budućoj islamističkoj drzavi. Ostaje da vidimo - da li će pamet ući u Bosnu?

KO KONTROLIŠE VEHABIJE

U Raškoj oblasti ili Sandžaku ekonomska situacija je loša, kao i u celoj Srbiji, ali tamo sve dobija drugu konotaciju, jer neke verske vođe na socijalnu bedu dodaju i breme mržnje prema susedima koji su manjina. Pretnje Srbima podsećaju na one na Kosovu i Metohiji. Iza ovih udaraca u ratne bubnjeve nalaze se, naravno, prsti stranih službi! Analizirajmo - ko je u prvom planu? Prva koju primecujemo je Turska, njen čuveni MIT koji deluje strategijski duboko, „merkajući“ Bugarsku, Grčku, Makedoniju, Kosmet, Sandžak, Bosnu, južnu Srbiju sve do Niša. To je neoosmanski san koji ima podršku od SAD i Britanaca, što znači da su tu prisutne i njihove službe.

Kada znamo da je u Sandžaku prisutna islamska sekta vehabija, koju je u 18. veku osnovao britanski agent Hamfer, a nametnuta je kao zvanična religija u Saudijskoj Arabiji i Kataru, onda znamo kakva bi bila budućnost nemuslimana, kad bi ova sekta ojačala.

Sada saberimo tajne službe! Britanski MI-6, turski MIT, zatim saudijska tajna služba, koja deluje preko svojih bivših studenata indoktriniranih ekstremizmom, ali i novcem. Tu su i albanaska i kosovska obaveštajna služba i, naravno - i austrijska i nemačka. Zašto su one prisutne?

Plan je da se Turska zelenom transverzalom vrati u Evropu, toliko da se graniči sa Nemačkom! Austrijska tajna policija kontroliše vehabije u Beču, dajući im logistiku, uz obećanje druge strane da neće remetiti miran zivot i turizam. Nemci planiraju da u ovaj deo bivše Jugoslavije vrate Turke, gastarbajtere, koje bi kao pronemački živalj naselili na prostoru Sandžaka, južne Srbije (sa Nišem), i u delove Republike Srpske, kada je i ako je budu ukinuli. Srbija treba da bude svedena na Beogradski pašaluk.

A šta nas konkretno očekuje 2014. godine u Raškoj? Pre svega, zaoštravanje retorike Zukorlića i njegovog uticaja na mlade, ali i lagano opstruiranje ovog verskog lidera koji želi da postane neka vrsta ajatolaha, jer većina hodža zna da im sreću ne može doneti rat sa komšijama, već samo rad njihove dece u fabrikama. Srećna je okolnost što Zukorlića muslimani smatraju za nedoraslog političara i lošeg tumača Alahovih zakona, koji drekom srami svetu knjigu Kuran! Sandžak od rata mogu spasti samo oni koji su tiha većina, a muslimani su. Znači, u Raškoj 2014. godine neće biti terorizma, ali može biti - terora!

HUŠKANJA U VOJVODINI

Srećna je okolnost za srpsku državu što su svi lideri zagovaranja pretvaranja Vojvodine u republiku, a zatim za njenu secesiju - inferiorne ličnosti koje to rade po zadatku, pre svega, starih kontraobaveštajnih struktura, kao agenti provokatori, koje su onda preuzeli obavešstajci BND (Nemačke obaveštajne službe) kao svoje i omogućili im da se prilično obogate preko političkog delovanja - korupcijom. Ima tu i nešto britanskih agenata, koji su to postali porodičnim nasleđem, jer su im roditelji bili inkorporirani u Titov komunistički sistem koji je zagovarao autonomaštvo.

Šta ce biti sa Vojvodinom u 2014. godini? Biće žustrih diskusija, podstaknutih i iz Evropske unije, kako bi se dala teritorijalna autonomija Mađarima na severu. Biće i huškanja desničara, koji će tučama provocirati Srbe, kako bi njihovo hapšenje bilo predstavljeno kao politički progon. Cilj je postepeno iseljavanje Srba iz takozvanih mađarskih sredina, kao što su to radili Albanci na Kosmetu. Korak po korak, batine po batine...Temerin po Temerin...

Priča o putu Srbije ka Evropskoj uniji liči na svlačenje pred skok u bazen sa zaleđenom vodom. Srbija mora da „skine” Kosovo, kao kaput, zatim Rašku - kao sako, a onda Vojvodinu - kao pantalone. A onda će joj, na ulazu, reći da - gologuze ne primaju!

Moj savet svim mislećim ljudima u Vojvodini: borite se protiv GMO, ako želite da svi preživimo - Srbi, Mađari, Rusini, Rumuni... GMO je demokratska tvorevina: ubija sve redom.

BIĆE NEŠTO RUSKOG FAKTORA

Da li će biti ruskog faktora na političkoj sceni Srbije - mnoge interesuje. Nejasno je, doduše, i zašto ga nema svih ovih godina, kad mi dobijamo batine od Zapada, kao – „mali Rusi”. Da li će gasovod Južni tok to promeniti i staviti u fokus ruske politike Srbiju? Mnogi od vas očekuju da će Rusi najzad shvatiti da je neophodno ovde napraviti jednu prorusku stranku, kada ima toliko probritanskih, proameričkih i pronemačkih. Naravno da prosrpske ne postoje, jer je za osvajanje vlasti potrebno 10 miliona evra. Takva stranka bi nastala ujedinjavanjem srpsko-ruskih društava, i uz minimalna ulaganja i uz obećanje da će Rusi investirati u poljoprivredu i garantovati otkup - dobila bi većinu.

Bojim se da do toga neće doći! Postojao je, očigledno, dogovor da Srbija ostane u zagrljaju Zapada, jer je tamo bila od Oktobarske revolucije. Bajka o tome da smo bili nesvrstani i da smo vodili samostalnu politiku mogla je da prođe dok su mediji bili kontrolisani. Sada se zna da je Tito bio britanski agent i da je nesvrstanost smišljena u Londonu, a ne u Beogradu, kako bi se dekolonijalizovane zemlje odvukle od zagrljaja komunizma. Od Staljinovog raskrinkavanja Tita, mi smo bili pod patronatom Pentagona i CIA-e.

Znači, ostajemo prignječeni Zapadom, preciznije receno - OKUPIRANI, a Rusi provlače svoj gasovod i govore nam da ne mogu biti veći Srbi od naših političara, kao da su oni zaista - naši! To je realnost.

Dakle, da li Rusi dolaze? Odgovor je: da, u meri koliko je to njima korisno. Oni neće stvarati svoju stranku, već će aktivirati svoje ljude u Naprednoj stranci. Jasno je da su Nikolić i Bačević, kao i neki drugi, okrenuti ka Moskvi i Pekingu, a da su Vučic i neki drugi okrenuti Vašingtonu, Londonu i Berlinu. No, da li je zaista tako? Da li Tomislav Nikolić i Milan Bačević uopšte imaju vlast? Da li Rusi mogu da mu veruju i u vezi sa podrškom gasovodu? Ako američki-srpski političari podupiru rusku priču, onda ruska tajna služba radi loše ili - suviše dobro! Ko će koga nadmudriti - vreme će pokazati.

Prorusko krilo postoji i u Koštuničinoj stranci, dobiće na uticaju i možda i dići ovu stranku iz mrtvih. Problem je uvek faraonski odnos prema mlađim i pametnima, koji mogu da poremete mir u piramidi. Koštunica, kao i većina političara kod nas, trči za događajima, ne kreira ih. Tokom 2014, on će ili otići, ili će stranka nestati.

A da li će Srbija kliziti ka NATO paktu, uprkos ulaženju Rusa u biznis? Hoće. Za to se neće pitati narod, kao što ga niko nije pitao ni za predaju Kosmeta. Ako uđemo u NATO, postajemo meta ruskih raketa sa nukleranim glavama. Hoće li Srbija i dalje izvršavati naloge Zapada, bez obzira što joj donose štetu? Hoće, jer su sve stranke oslonjene na Zapad, preciznije, na instruktore u Londonu, tako da nema ko da ih zaustavi na izborima. Politički program naprednjaka i demokrata je isti, razlikuju se samo u bojama, a ostale stranke služe za zamajavanje naroda.

Prema tome, Rusi dolaze, zbog sebe, sa osmehom i ljubavlju. Na nama je da aktiviramo 100 pametnih Srba u Rusiji i to promenimo. Lobiranje je čudo, a za to je potrebna volja i pamet, ne uvek i novac. Mi znamo da hoćemo da stvorimo Sjedinjene Srpske Države i da povratimo Kosmet, a za to nam je potrebna podrška Rusije i Kine. Treba da uklopimo svoje ciljeve u planove moćnih drzava, kako bismo uspeli u tome, zar ne? Ko zna cilj – pronalazi put!

PLANOVI ZA RUSIJU

Tokom 2014 godine, Vladimir Vladimirovič Putin mora da izvrši veliku moralnu reformu u zemlji, a pre svega u svom okruženju, kako bi vratio poverenje naroda u državu i sebe. U suprotnom, kreće njegovo lagano silaženje sa vlasti. Korupcija kao kancer izjeda sve pore društva, a ona je najveća na vrhu. Energetski sektor i rudna industrija su profitabilni, ali

ne i ostalo, sve tavori... Prosperitet je u okruženju Moskve i Petrograda, a inercija i besperspektivnost van tih zlatnih krugova.

Britanska i američka tajna služba će u 2014. godini raditi na rušenju legende o Putinu, velikom i uspešnom vođi, preko nezadovoljnih Rusa, a sve manje preko kompromitovanih Hazara. Postoji tajni plan o stvaranju desničarskih omladinskih pokreta koji će zagovarati povratak monarhiji i pravoslavlju, kao zvaničnoj ideologiji države. MI-6 će pronaći harizmaticnog, visokog, lepog Rusa, kao lidera pokreta koji će imati u svom nazivu reč OTADŽBINA . Britanski, američki, ali i arapski mediji, daće mu podršku, predstavlajući ga kao pravoslavnog nacistu, mrzitelja muslimana. Uzgred će mu zalepiti etiketu i da je antisemita! Ako bi takav lider jednog dana pobedio, cela Rusija bi bila satanizovana, kao - nacistička!

Cilj je da Putina ruše patriote, koji će u isto vreme nesvesno vršiti pripremu građanskog rata sa muslimanima. Retorika tih desničara, nacionalista, baziraće se na stvarnom stanju u državi, o postojanju klase bogataša koji su to postali pljačkom države, a koji su većinom Hazari, i na sve nesnosnijem ekonomskom stanju običnog naroda. Putina će nazivati uspavanim reformatorom jer sve radi sporije nego što treba - novi veliki rat se primiče, a armija je nespremna. Kritikovaće se oficirski kadar koji je na visoka mesta došao preko veza, a ne znanjem. Lider omladinskog desničarskog pokreta optuživaće režim da je u dosluhu sa čečenskom mafijom u distribuciji droge, a da je alkoholizam anestetik za narod - kako ne bi video stvarnost.

U svemu ovome pomagaće im iste osobe koje su rušile Miloševića, agenti CIA-e, iz srpskog Otpora. U ime demokratije i boljeg sutra, punih usta rodoljublja, sa zapadnim tajnim službama, rušiće Putina. Operacija će biti varijanta „ruskog proleća”. To je jedan deo tajnog plana koji imaju MI-6 i CIA. Ideja je da ovu desničarsku organizaciju uvedu u rat sa islamskim mafijama koje bi se pretvorile u oružane formacije. Cilj je lagano izazivanje terorizma na ulicama gradova i destabilizacija Rusije.

Britanci uvek prave obe zaraćene strane. Oni će stvoriti i naoružati Ruse koji sebe nazivaju patriotama, a koji će rušiti Putina, a u isto vreme će te grupe potkazivati šefu FSB (Ruske tajne službe) Aleksandru Borotnikovu. Paralelno sa tim, ojačaće vehabizam preko Saudijske Arabije, Katara i Turske. Napominjem da turska tajna policija ima zadatak, dobijen od MI-6 i CIA-e, da naoružava i podstiče islamske pobunjenike, ne samo u Rusiji, već i u Kini, jer obe zemlje je najlakše pokoriti autodestruktivnim građanskim ratom (što im je i ranije uspevalo).

Putinu ne preti opasnost od atentata 2014. godine, ali će ga potkopavati i patriote i izdajnici koji će biti vođeni nevidljivom rukom Džona Sojersa, šefa MI-6.

A SRBIJA?

Još nećemo bankrotirati, penzija će još biti, a radnici će živeti u nadi da će obećanja o investitorima i novim radnim mestima - baš njih zadesiti. „Telekom“ će biti prodat, ali plašim se će biti prodati i naši izvori čiste vode. Da bi pokrenuli industriju, vlast će dozvoliti da se otvaraju rudnici nikla, zlata, zeolita, ko zna čega...

Tokom 2014. godine, Zukorlić se sprema da bude veći nego što može. Vehabije čekaju samo njegov mig, a on ga čeka iz Londona i Stambola. Vučić će smiriti političku situaciju ekonomskim investicijama iz Turske i još jedne islamske države, pa će Zukorlić umuknuti, ućutkan od svojih.

U SPC će 2014. jačati ekumenski pokret i ljubav prema modernizmu i papi, što se lako otkriva praćenjem tokova novca. Kakva je sreća srpska svakog 25. decembra, kada u Patrijaršiji Anglikanska crkva vrši svoj verski obred; to nas podseća uvek na ljubav Engleza, koji nas više satrše nego Nemci. No, mi smo hrišćani, uvek okrećemo i drugi obraz.

Lagano će se u idućoj godini raditi na stvaranju Hrvatske pravoslavne crkve i, naravno, Bosanske pravoslavne crkve, još samo da se nekoliko vladika nacionalista, arhaičnih „Srbendi”, penzioniše ili kompromituje i - eto sreće u Londonu i Rimu. A kada su oni srećni, onda je i naša vlast, pa i mi...

A šta činiti? Pamet u glavu i nadmudrite pokvarene. Posvađajte Albance i Amerikance. Glavu gore, ničija ne gori do zore! Budite, Srbi, srećni, sada je bolje nego što će biti, ali u budućnosti, kada uzmete sudbinu u svoje ruke i probudite se, učinićete svoj život baš onakvim kakav želite. A, za sada, uživajte u 2014. godini - biće bolja od one posle nje!

(Preuzeto iz specijalnog izdanja časopisa Treće oko)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (83)

Zeljko

01.01.2014. 17:22

@sale - Malo humora???? Vjerujem da mnogi nisu svjesni sta je covjek rekao, vjerovatno I nasi politicari misle kako je sve to negdje daleko I nestvarno, cemu treba dodati malo humora I bas ce biti zabavno. Gospode, smiluj se na nas.

lazo

01.01.2014. 18:28

@sale - Da li da vidovnjake postavimo na celo drzave, pa da nas na vreme upozoravaju hahahahha sta sve necu procitati, odakle ovako ozbiljnim novinama ovakav tekst????

Dani Kovac

01.01.2014. 16:34

Citat: Cilj je postepeno iseljavanje Srba iz takozvanih mađarskih sredina, kao što su to radili Albanci na Kosmetu.Komentar: Ne, ovo ti je ono po poznatom serijalu, "povratak otpisanih"... jer, Beograd je imao za cilj i ostvario je iseljavanje neserba sa balkanskih prostora/sredina kao što su to radili sa albancima, madjarima.. tu "cistku" Srbski regimi u vjekovima su uradili na Balkanskom poluostrovu...jer valjda nisu se naseljili u balkan bez ljudskog bica?!

Krle

01.01.2014. 17:38

@Dani Kovac - pa lepo, siroka je Mongolska visoravan. Moze da stane i par stotina miliona

Marko

01.01.2014. 17:47

@Dani Kovac - I zato što su Srbi iseljavali nesrpsko stanovništvo šiptari sada čine većinu na Kosovu?Vidi se da nemaš pojma o istoriji, kao ni o pravopisu jer se kaže naselili na Balkan, a ne naseljili u balkan.

spasoje

01.01.2014. 17:12

Pa to je realnost, sta da se kaze kad narod ne vidi dalje od nosa. Placacemo cenu dok smo zivi nikad da se opametio mi ponavljamo iste greske kroz istoriju.

gacikus

01.01.2014. 17:13

,,A, za sada, uživajte u 2014. godini - biće bolja od one posle nje!,, izmislili su toplu vodu ovo vazi vec 30- tak godina

Vida

01.01.2014. 22:10

@gacikus - Čovek je u pravu, sprema se treći, a vi se sprdate s piscem, ako ne možete da promenite svet na globalnom planu nemojte se sprdati po fazonu "lako ćemo" jeste američka verzija, ali uvek postoje i druge verzije

Goran Carević

01.01.2014. 17:24

gde će da ode 1 000 000 srba iz vojvodine i 2 500 000 iz republike srpske? ovu su gadna nagađanja

lena777

01.01.2014. 17:58

@Goran Carević - Vojvodina nema 1 milion Srba, a ni republika Srpska nem 2,5miliona Srba pa odakle sad pa ove gluposti uzimate. RS ima oko1,3miliona Srba

Josko

01.01.2014. 19:22

@Goran Carević - Nekad se govorilo ovako: '....pa govorite srpski da vas celi svet razume'. Danas, prema nekima, srpsko stado se siri na sve strane tako da ce, jednog dana 'ceo svet biti srpski'. U medjuvremenu, prema Dacicu, drzava Srbija propada jer nema dece a, i cirilica, se razbija kao od stakla.

zex

01.01.2014. 20:58

@Goran Carević - lena pametnice moja jedino si bila precizna za Republiku Srpsku, ali za Srspko Vojvodstvo si omasila ohoh gde ima 1.5 miliona Srba i to bez crnogoraca, makedonaca i drugih jugoslovena. Mozda bi najbolje bilo da se Repiblika Srspka i vojvodina ujedine ionako danas u voshi ima najvise srba poreklom iz bosne sta mislis o tome.

Bojan @@

01.01.2014. 17:30

Bolje bi nam bilo da krenemo da radimo nesto,da ne kukumavcimo po ceo dan!Vodimo politiku po kafanama i kladionicama,ispijaju se kafe u kaficima i na splavovima,na hiljade firmi i fabrika su pokrali nasi srbi,nije doso niko sa strane,nase lopovcine!neradnici smo,namestaju se tenderi,unistava se sve zivo,vozikaju se kola po ceo dan,pune diskoteke,a samo se kuka kako sve nas neko mrzi,svi su protiv nas,a u fabrike niko nece,svi bi jav,sektor i da se prave teor.zavere po ceo dan!promenite temu !

zeljko

01.01.2014. 19:20

@Bojan @@ - Mislim da bi bilo bolje da znas dato sve sto se desavalo uproteklih 30 godina je bilo upereno bas na to o cemu I jest ova cijela prica. Po Americko-Evropskom planu moramo biti razbileni u svim drustvenim, ekonomskim I socioloskim porama, tj. sto je nama gore njima ce biti bolje. I nemoj da mislis da ce oni tebe pustiti da radis, jer ako radis mozes postati mocan jednog dana I da se usprotivis njihovom vidjenju tvoje buducnosti. Zato postoje nasi=njihovi ljudi da pokvare sve sto je dobro.

Krle

01.01.2014. 17:36

Sigurno da tu ima zanimljivih razmisljanja, ali mislim da su USA u daleko gorem polozaju nego sto mnogi misle.Ovo mogu biti zelje Britanaca,USA oligarhije i jos ponekog, ali i druga strana ima svoje zelje, a nije ni nemocna kako se misli.Zapadna tehnologija puceva je pomalo demode.Obican narod to vise ne konzumira.Shvatio je da ga od toga boli stomak.Cak i onaj arapski koji u proseku nema ni osmoletku.Svakako da ce biti zanimljivo, ali u ovom clanku je stvarno previse toga strpano za godinu

Mis_Pigi

01.01.2014. 17:45

izgleda da su i "Novosti" u trci za najgoreg Tabloida na Balkanu, kad objavljuju ovako neke gluposti, pogotovu ovih Montenegrinaca koji bi da zarade leba bez motike ... blamage

Prason 34. reda

01.01.2014. 17:57

to su stari izlizani komunistički fazoni prilagođeni današnjem vremenu, da kad god neki osnovni artikli poskupe, ili plate treba da se smanje, ili pak da se nešto još nametne narodu od poreza, oni "udri" u doboše: - biće narode rata, apokalipsa je na vidiku, stižu vanzemaljci obrali smo bostan, biće ovo, biće ono, tako da to poskupljenje + PDV nije tolko strašno, a jedni te isti šamaraju lovu i neodgovaraju ni za šta, a narodu puštaju ovakve buve

Sole

01.01.2014. 20:44

@ivan - Nije on vidovnjak, već pisac i politikolog. I bilo bi dobro da izvučete koristan sadržaj iz tog teksta pre nego što donesete usud o njegovom vidjenju. On ga bar ima za razliku od većine ovde prisutnih.

sas

01.01.2014. 18:08

ma hajte haha. Ako Srbi izgube taj front (vojvodinu) Ona ce morat da beze prema Kaosova. Istoriju da se vracaju Unazad! ;(PS: a to je i cilj zapada! Zivi bili i vedeli. ps.ako dozivimo;)(jovo nanovo:)

Stefan Perovic

01.01.2014. 18:20

Jedina povoljna vest je da stize Juzni tok i spas za Srbiju i da ovima konacno vidimo ledja...i da konachno krene preporod Srbije...Samo Putinov recept spasava Srbiju!

ЕВРОПСКИ СРБИН

03.01.2014. 12:54

@Stefan Perovic - Путин је препородио Русију уз договор и помоћ САД, које су сукобима по свету подизале цену нафте и гаса. Зато Србија мора да уђе у ЕУ, а да сарађује и са Русијом и са САД, јер су то изпланирале највеће силе.

Rade

01.01.2014. 18:38

Kakve su ovo gluposti? Citao sam novosti i pre 30 godina, sta se desilo sa ovim listom? Danim izmisljate gluposti.FUJ ODVRATNO. Nikada vise niko iz moje porodice nece otvoriti ovaj sajt, ili kupiti stampano izdanje. FUJ FUJ FUJ.

America is the best

01.01.2014. 18:47

Imam predlog povodom ove vanredno visokoumne, gotovo nebeske analize " biblijskih proporcija" o dogadjajima koji nam predstoje u godini 2014. posle Hristova rodjenja. Zasto mi Srbi uvek tezimo da budemo najbolji i najpravedniji !?!? Budimo jednom najgori i najnepravedniji !!" Pridruzimo se satanskim EU i SAD i stvar ce biti resena . Dozivimo Raj zemaljski ,sada i odmah !!! Bice vremena da se pokajemo i grehe nase , pre nego sto Vecnost dodje, okajemo. Budimo Brankovici, ne Obilici, bar malo

нина

01.01.2014. 20:38

@America is the best - Ти љубитељу свега америчког и нечасног, можеш да наставиш да будеш из лозе бранковића и нестани као што је нестао турски султан из 1389.

zex

01.01.2014. 20:50

@America is the best - i da nam se useljavaju ljudi iz Katara i Arabije budu nam komsije sa sve njihovim serijatskim zakonima kao u Federaciji BiH. Bolje bit Obilic nego Brankovic jer zapad je namenio celi balkan(uglavnom Sfrj) naftasima iz pustinje.

jolle

01.01.2014. 18:49

Prava Luciceva utopija. Destabilizovati zemlje kao sto su Kina i Rusija ne samo da nije vise moguce vec je u pravom smislu nemoguce. Svez svetski kapital je u rukama ove dve zemlje a zemlja kao sto je SAD sa svojom krizom i pragom koji je vodi do bankrota ne samo da to nije u stanju vec moze odvuci svet u 3 sv. rat. SAD je svoju snagu stekla posle 2 sv. rata samo zato sto se na njenoj teritoriji nije vodio sto ne znaci da ga svojim angazmanom sad nece biti i kod njih pa ko voli nek izvoli.

oliver

01.01.2014. 19:03

ovaj si blage veze nema , dok ameri u teskoj recesiji ovaj im prorice neko blagostanje, a propadose i rusi i kinezi, neces se ti najest od proricanja!!!

прћо

01.01.2014. 19:04

указивати на проблем а истовремено нудити решење;наведени проблем постаје упитан

Srbin

01.01.2014. 19:04

Za ovo mu svaka cast : "Srbija mora da „skine” Kosovo, kao kaput, zatim Rašku - kao sako, a onda Vojvodinu - kao pantalone. A onda će joj, na ulazu, reći da - gologuze ne primaju" Bukvalno je tako,i mnogo toga je pogodio sto se tice nasih politicara,tacnije 95% procitao ih je kao i svi mi,samo sto mi nista ne preduzimamo,cekamo da nam sve uzmu,kad dodju izbori,ljudi daju glas za 1000 din.kad se prestanemo prodavati,tad cemo mozda i imati Drzavu..Pozdrav svim Srbima sirom sveta... SSSS

sMile

01.01.2014. 19:15

Blagodet i dobar zivot dolazi kad se ispune sva ova ocekivanja, nesto milom , a srpsku ukinuti silom, jos vecom nego sto je napravljena,,!! SRECNA NOVA 2014 GODINA,,!! i nemojte se ljutiti na moje komentare,,!!!! ;-))

Krle

01.01.2014. 19:31

@sMile - ne ljutimo se. pucamo od besa! ocajni smo zbog tvojih komentara. zelimo ti Veliku Albaniju do Radio Tirane, kad bi bilo moguce i u ovoj godini

englez

01.01.2014. 19:31

@sMile - Takodje i mi vama zelimo sto vise kredita i da vam naredni gospodar bude jos gori, da skicite u ropstvu i ulizivanju koje vam tako dobro ide, ostanite gmazovi do kraja, SRECNA NOVA, do godine u VELIKOJ SRBIJI ;)

Милутин

01.01.2014. 19:38

Главна цака, код удбаша, југословена, антисрбијанаца, је то што у генералној суштинској равни бирају губитничку страну. То се односи и на Дејана Лучића, без обзира што он у извесним има тачности. Они су губитници тј. много су омашили. Е сад што су они омашили, `ајд то мање-више (и ако они мисле да су победници јер имају материјално благостање), него што вуку Србију на ту своју страну. Јасно је као на сунчаној светлости да су омашили не само страну него све стране

rus

01.01.2014. 19:41

sto se tice zapada sto je babi milo usnujoj se snilo aq balkanom ce Srbija vladati zahvaljujuci Rusiji

Милутин

01.01.2014. 19:42

И као плитки удбаш-херцеговац не помиње нигде Индију, нити види како се с Индијом може корисно... зато што има таква наређења комунистичка, па никако да скрене с комунистичког пута улизивања и рада за комунистичку партију кине

boki

01.01.2014. 20:15

@ - E za ove ekonomske stvari ne znam, ali da ce se Crkva okrenuti papi, vecu glupost nisam procitala. Stvarno je besmisleno da Novosti prepisuju iz Treceg oka. Kvalitet clanka je rekla kazala. A mozda je I ovaj prorok placenik neke sluzbe pa dobija pare da nas ubedi kako nam nema spasa.

Boban

01.01.2014. 20:26

Uglavnom svi oni koji su na platnom spisku gore pomenutih država i njhovih službi ce pljuvati po ovome,što je i razumljivo ..svi se bore da nešto zarade ali kod nas nema ničeg svetog...samo mi nije jasno kad će se naše obaveštajne službe probuditi iz zimskog sna koji sanjaju jos od 80" godina proslog veka....

America is the best

01.01.2014. 20:46

Zaista ne razumem pojedine poštov.komentatore, koji prizivaju "aveti proslosti", ili, srpski bolje receno - cenzuru, samo zato sto im pojedini komenari nisu po volji. Zivimo u Slobodnom Svetu, a ne u komunizmu; ne zivimo ni u Putinizmu, a narocito nam Drug Kim nije teca. Na kraju, ovo je Slobodan List. Za sve one, kojima Sloboda, ipak, malcice smeta, toplo preporucujem Pecat, a narocito njegovo cedo- Rusku Rec. Tamo, u " relik. prosl.", nacicete mir i spokoj proh.vremena...i mnogo istomisljenika

Srki

01.01.2014. 21:11

@America is the best - za sada vam drug Kim nije teca, ali bi mogao da to postane! On voli the Best

Milutin

02.01.2014. 06:23

@America is the best - Neznam o kakvom 'slobodnom svetu' ti pises? Iz SAD nemozes izneti ni jednu fotografiju ako nije po volji policajca na aerodromu! U novinama, sirom tvoga 'slobodnog sveta', ne mozes objaviti nesto sto se ne svidja cenzorima: "jer to nije interesantno citaocima" Mada je Lucicevo 'vidjenje' njegovo licno ono nije bez osnova!

Krle

01.01.2014. 20:51

Vec dugo uocavam da se USA bave psiholoskim ratom. Cilj je ovakvih tekstova da narod ubedi kako je mocni zapad tako odredio i da je nemoguc svaki drugi scenario. Nista vam ne vredi buniti se, tako je odredio zapad i prihvatite. Kao da ne postoji Kina, kao da ne postoji Indija, Rusija i drugi. Postoji samo zapad, truo i u dugovima i bit ce kako oni zele! Sto je najgore, na Kosovu vidimo da se narod stvarno tako i ponasa! Ono sto im zapadni sluga Dacic servira se prihvata. Moralo je tako da bude.

America is the best

01.01.2014. 21:12

Ipak, moracu da se malcice ispravim kad je rec o Pecatovom cedu - Ruskoj Reci.... Svi koji ljube Slobodu , istim onim zarom s kojim Tovariš Putin ljubi Narod Serbski - Njebeski- kako on voli da se pesnicki odrazi, nece naci u Cedu Pecatovom mnogo, mnogo, mnogo istomisljenika.... Naci ce dva, moz bit i nesto vise... ali, zaista ce naci predivne eseje satkane od Ciste Svetosti , Postovanja, Beskrajne Lubavi i Cvrstog Zaveta prema Njemu..i prema Njoj... Jedinoj.. Matruski i Zbezdi... Krvavoj...

Dymitr Ogonowski

01.01.2014. 21:37

Treba radikalno boriti se protiv SAD van zvanicne strukture Srbije. Ako "hriscanski" Draskovic voli da oprasta, to neka na pocetku ce oprastiti ovim koji su ga hteli ubiti u vreme Milosevica. A za neprijatelje Srbije najbolje ako nece biti oprastanja ali efikasna borba.

Dusan

01.01.2014. 22:10

Jasno je da je ovaj covek gladan medijske paznje i da daje ovakve izjave kako bi izazivao nemir medju ljudima, a uznemireni ljudi onda lakse slede one koji im nude "ruku spasa"... Otprilike, ovo mi lici na one vracare koje vam kazu da imate losu sudbinu, a onda vam za nekoliko stotina evra promene to sve i daju vam neki kamencic, nazovi amajliju. Ima tu i tamo istine sto kaze ovaj Lucic, ali sve u svemu, mesa istinu sa lazima. Ni proslogodisnja "predvidjanja" mu se nisu obistinila.

gale

02.01.2014. 11:34

@Dusan - a sta je on to slagao? i jel treba "imati 3-ce oko" da se "vide" ovakvi dogadjaji? e moji kratkovidi srbi,uvek kaskate za a ne ispred dogadjaja u najavi...

sabro

03.01.2014. 07:32

@Dusan - nista nije slagao,,stim da pojedine 0rganizacije vec odavno rade protiv RS. Evo u Doboju radi ROTOR,,,pa molim Vas lijepo pogledajte ko ga vodi i odakle su dovedeni ,pojedini sluzbenici,,a da nespominjemo ko ga finansira,,,setaju kako hoce i kud hoce hehe razvijaju kulturu i srpsku bastinu e Srbi Srbi sta Vas jos ceka.

Aleksa

01.01.2014. 22:46

Mislim da su Vecernje novosti ozbiljne novine za jednog sarlatana i negativca kao sto je ovaj covjek kojem je njegov ego na prvom mjestu. Sta on zeli? Da unese strah i da vlada nasim mislima? Ja mislim da ce se desiti sasvim suprotne stvari i za nas pozitivne i da ce Britanija, SAD i Njemacka da izduvaju kao balon. Gospodine Lucicu, idite u Njemacku i SAD i tamo sirite ovakve price. Srbi treba da se oslobode masonstva i ovakvih likova koji podrivaju i potkopavaju svoj narod.

Dušan

03.01.2014. 14:21

@Aleksa - Svaka čast @Aleksa na komentaru. Samo bih dodao, kada je u pitanju unutrašnja politika Srbije i Srpske, da je u pitanju sponzorisana istina u ovom tekstu.

Pecar

05.01.2014. 17:28

@Aleksa - Veci deo komentara je kritika pisca. Opet nam se isto desava , tako su govorili i Srbi u Hrvatskoj kad su dolazili hrvati da ih vode u logore i na gubilista. Onaj ko predvidja lose ludacima , biva proglasen ludim i njegova retorika kao neprijateljska , sve dok mecka (grizli) ne zakuca na vrata. Kad bi se citale knjige istorijskog sadrzaja , umesto ogovaranja u kaficima na svakom cosku , gde se vise govori stranim nego domacim jezikom, videli bi da istina ima tacne, zapise ali i cudne obrte.

Oliver Brand

02.01.2014. 03:44

Prvo moram da uocim da ovaj Lucic nije potrefio da ce Legija izaci na slobodu 2014 godine, sva njegova druga prorostva padaju u vodu. Drugo, treba da zna da ovaj milenijum pripada SLOVENIMA i vec se ostvaruju sva prorostva u tom pravcu. Uzalud su pokusaji destabilizacije Rusije onih kojima je vreme isteklo. Svi koji se tom pravcu usprotive, vetar ce ih nepovratno odneti. Hazari su jednom pokusali i nestali su. Oni koji nisu uspeli da prime Pravoslavnu veru ranije, imace svoju sansu sa Rusima.

ЕВРОПСКИ СРБИН

03.01.2014. 12:38

@Oliver Brand - Право у "сриду" , али мала допуна у корист Срба. Наиме, Словени су настали на темељима Винчанске цивилизације, која је настала пре 7.000 година у Подунављу и Поморавњу и која је трајала 5-6 хиљада година, тако да су данашњи Срби потомци предака, који су били ИЗВОР словенске цивилизације.

miami

02.01.2014. 03:51

Svega ovog ne bi bilo da zelimo biti clanica Nato-a.Ovako neizvesna buducnost sledi Srbiji.

zoks

02.01.2014. 11:47

@miami - Bez natovaca nam jeste mozda neizvesna buducnost,ali sa njima nam je izvesno unistenje po svakom pitanju!Sporo a sigurno!

ЕВРОПСКИ СРБИН

03.01.2014. 12:33

@miami - Ниси у праву, јер када би Србија ушла у НАТО и ЕУ, врло брзо би постала економски најразвијенија држава у југо-источној Европи, а српски генерали би постали главни у НАТО (јер су и паметнији и школованији) и похапсили све нарко дилере и друге мафијаше на Балкану.

DINARSKA-DIVIZIJA-KNIN

02.01.2014. 08:13

Ovaj lucic prica ono sto svi manje vise znaju, naravno da ce se Amerikanci usresrediti na unistenje RS ako cemo biti posteni ta RS je nastala iskljucivo zbog predaje RSK Hrvatskoj. Jer drugacije RS nikad nebi nastala, jer da bi ona nastala trebalo je povezati zapadni deo gde je Banja Luka i istocni deo gde je Bjeljina. A u sredini je bila Posavina koja je bila gotovo 70% naseljena Hrvatima, a tu Posavinu je Tudjman dao Srbima u Bosni a Milosevic za uzvrat Tudjmanu daje celu Krajinu. To je istina

cp6uH

03.01.2014. 07:13

@DINARSKA-DIVIZIJA-KNIN - srpska je nastala zato sto su srbi u RS bili dobro organizovani, i nisu bjezali, no su krv prolivali i junacki amanet cuvali (20.000 poginulih boraca).bilo kako bilo, rsk nije bila prava drzava, nije imala prave institucije, ni vodje, ni vojsku. vi niste imali drzavu, niti ste branili to sto ste imali, jer niste imali cime da se branite. srbija nije isla u rat za krajinu, jer je znala sta nas ceka na kosovu, i pripremila se za odbranu kosova. ovo govorim bez uvrede. ne mijesaj babe i zabe.

DINARSKA-DIVIZIJA-KNIN

03.01.2014. 10:16

@DINARSKA-DIVIZIJA-KNIN - Tih 20.000 koji su izginuli izginuli su uzalud jer ce vam Ameri i Turska tu RS ukinuti pre ili kasnije. Zato nemoj da se zanosis tim mitom kako ste vi nesto odbranili. RSK je imala tehnike sasvim dovoljno ali ono sto nismo imali bilo je ljudstvo, ne zaboravi cela VRSK je imala 55.000 vojnika 5 meseci pred Oluju jer je tad mobilisano sve sto se mobilisati moglo. Od tog broja 15.000 Krajisnika je namerno poslato na Bihac jer su to trazili Karadzic i Mladic a sve s ciljem da se RSK dodatno oslabi.

DINARSKA-DIVIZIJA-KNIN

03.01.2014. 10:22

@DINARSKA-DIVIZIJA-KNIN - Vidim trudis se da mi kazes kako ste vi toboze hrabar narod u Bosni. Aj budi posten pa priznaj da ste tu RS dobili iskljucivo na osnovu razmene teritorija Tudjman vama Posavinu a Milosevic njemu Krajinu. A sto je naj zalosnije vi ste sami sebe ubedili da ste ratom nesto stvorili. Ako ste toliko bili hrabri sto sami niste probili koridor, vec ste trazili nas Srbe iz Krajine da sa vama to probijamo.A realno nas se koridor uopste nije ticao, mi u Kninu tokom celog rata nismo osecali nikakvu krizu.

ЕВРОПСКИ СРБИН

03.01.2014. 12:30

@DINARSKA-DIVIZIJA-KNIN - Много простора се даје "празним главама".. У Далмацији је живело око 150.000 Срба (који су избегли због Олује) , а у БиХ је живело 10 ПУТА ВИШЕ Срба - око 1.500.000, па је зато мога настати Република СРПСКА.

DINARSKA-DIVIZIJA-KNIN

03.01.2014. 13:18

@DINARSKA-DIVIZIJA-KNIN - Ali Srbi u Dalmaciji su autohton narod za razliku od vas u Bosni. Pogledaj starost Srpski manastira u Dalmaciji a pogledaj u Bosni i sve ce ti biti jasno koji je narod stariji i ko je autohton. Nije tacno da je Srba u BiH bilo 1.500.000 nikad vas toliko nije bilo, jer u taj broj ste uracunali i one muslimane koji su se izjasnjavali kao Jugosloveni a vi ste sve te Jugoslovene ubrajali u Srbe pa ste dosli do te nerealne cifre. Realno u BiH vas je maksimum bilo 1,1 milion.

DINARSKA-DIVIZIJA-KNIN

03.01.2014. 13:25

@DINARSKA-DIVIZIJA-KNIN - Za razliku od vas mi Srbi iz Hrvatske nikad nismo te Jugoslovene ubrajali u Srbe bez obzira sto smo znali da medju tim Jugoslovenima ima bar 70% Srba. Cistih Srba u Hrvatskoj je zivelo 1991, 600.000. Ali ne zaboravi da je 1933 u tadasnjoj Hrvatskoj zivelo 2,3 miliona Srba ali smo zbog ustaskog pokolja i kasnije Titovi kolonizacija spali na 600.000. Vi u Bosni Nikad niste dosegli cifru od 2 miliona uvek ste varirali oko 1,2 miliona. Tako da su vas muslimani pretekli i otisli na 1,9 miliona 1991

DINARSKA-DIVIZIJA-KNIN

03.01.2014. 13:34

@DINARSKA-DIVIZIJA-KNIN - Ako gledamo znacaj Srba iz Hrvatske i Srba iz Bosne to se prosto nemoze porediti, mi smo Srpstvu pa i celom svetu ponudili Teslu,Milankovica, Patrijarha Pavla, Predraga Stojakovica i niz drugih znacajnih ljudi iz Srpske istorije. Dok vi iz Bosne retko sa necim slicnim mozete da se podicite. Cak ni vase Crkve ni manastiri nemaju tezinu kao recimo manastiri u mojoj Dalmaciji kao sto su manastir Krka, Krupa i Dragovic ova 3 manastira vise za Srpstvo znace nego sve sto vi u Bosni imate zajedno.

DINARSKA-DIVIZIJA-KNIN

03.01.2014. 13:54

@DINARSKA-DIVIZIJA-KNIN - RS je nastala voljom Amerike to zapamti a ne nikakvom vasom borbom. Jer da je Amerima bilo u interesu da Srba u Bosni ne bude, oni bi sigurno muslimanima ukinuli embargo na uvoz oruzja A ti najbolje mozes znati sta bi se tad u Bosni desilo sa Srbima. Muslimani su i u tom ratu iako su bili dosta lose naoruzani bili tvrd orah za vojsku RS. Bili su koliko je meni poznato na svim linijama fronta u BiH brojniji od vas uvek je omer bio 2-1 u korist muslimana na nekim pravcima taj omer je isao i do 3-1

ВРС

04.01.2014. 01:14

@DINARSKA-DIVIZIJA-KNIN - Не могу да вјерујем да неко са таквим ником "Динарска дивизија Книн" може тако да пише и толику мржњу има према највећем успијеху Срба у задњих 100 година, на стварању Републике Српске..Војвода Момчило Ђујић који је и основао ту дивизију и био њен вођа би био поносан на нас, јер је он бранио српски народ од Хрвата како на простору Динаре тако и Крајине...срам те и стид било..никакав ти Србин ниси !!!

serbon91

04.01.2014. 02:28

@DINARSKA-DIVIZIJA-KNIN - Koga boli ona stvar kako je sta nastalo,izgubili smo mnogo,daj sad da odbranimo ono sto je ostalo,a ne na kraju da spadnemo na beogradski pasaluk...NE DAJ BOZE DA SE SRBI SLOZE...

priština99

02.01.2014. 13:25

Kako god da je bilo ili će biti - od istine se neće i nemože pobeći! Jedino se može uticati na privredu u ekonomiju!

Бинср

03.01.2014. 01:17

Ово је само списак лепих жеља Запада што не значи да ће се ишта остварити. Србија је замрзла односе са Турском, а убрзано се успостављају односи са Кином и Русијом. Морамо да натерамо Русе да се агресивније поставе у Србији и да усагласимо интересе и деловања, а истовремено идемо у ЕУ исто тако лицемерно као што они нас очекују. Та пат позиција ће нам купити време а њима успорити планове. То ће већ бити велики успех, јер се њихова оштрица тупи са протоком времена.

ЕВРОПСКИ СРБИН

03.01.2014. 12:26

Писац је заборавио БИТНУ ствар. Наиме, САД је довела Јелцина на власт у Русији, а он Путина, а он Медведева. Тек када се појави руски председник висок преко 185 цм, биће знак да су Руси САМОСТАЛНО изабрали свог председника.

Mirko

14.02.2014. 14:25

Порука за човека који стоји иза наслова: "ДИНАРСКА-ДИВИЗИЈА-КНИН" Олади мало, не нападај и не вређај наш народ у Републици Српској. Па да , не дај Боже, има међу нама више таквих као што си ти, онда нама не би ни требали други непријатељи поред вас. Какав апсурд, невероватно! Поздрав за Српску и за наш народ у Хрватској из Србије!

Dalekovod

25.03.2014. 01:24

Vi Srbi ste jako duhovit narod,to vam se treba priznat,uvijek me nasmijete svojim komentarima hahaha pozdrav iz Knina,grada kralja Zvonimira! :)