Blace: Zlatna svadba za 134 bračna para

Tanjug

ponedeljak, 16. 09. 2013. u 11:29

Блаце: Златна свадба за 134 брачна пара
Šesti za redom susreti bračnih parova opštine Blace, koji su u braku proveli pola veka, ove godine biće održani sredinom narednog meseca
BLACE - Šesti za redom susreti bračnih parova opštine Blace, koji su u braku proveli pola veka, ove godine biće održani sredinom narednog meseca, a obeležiće ih 134 bračna para.

Pripreme za ovu sada već tradicionalnu manifestaciju poznatu pod imenom "Zlatna svadba", uveliko su u toku, a prema recima urednika kulturno-zabavnog programa u Kulturnom centru Drainac u Blacu Zorice Đurković, po podacima dobijenim u matičnoj službi opštine Blace, na teritoriji ove opštine 1963. godine sklopljeno je ukupno 134 braka.

"Cilj ove manifestacije jeste promocija braka i vrednosti bračnog života. Sama manifestacija je iz godine u godinu sve popularnija i lokalna samouprava na ovaj način želi da na neki način oda priznanje parovima koji pola veka žive u bračnoj zajednici", kaže za Tanjug Zorica Đurković.

Slavljenicima ce biti organizovan zajednički ručak i torta, kao i muzika, kako bi uz igru proveli lepe trenutke druženja, podsećajući se na trenutke svoje rane mladosti.

Organizatori "Zlatne svadbe" su Kulturni centar Drainac i opština Blace.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije