Novak uručio donaciju školi za decu sa posebnim potrebama

N. MANDRAPA

06. 02. 2013. u 12:26

Fondacija "Novak Đoković" pomogla u realizaciji projekta škole za decu ometenu u razvoju "Anton Skala". Donacija 5,5 miliona dinara. Mini-teren, fitnes sprave...

MNOGO je dece među nama koja su u senci i ne uspevaju da pokažu ono što znaju i mogu. Takvi su i đaci specijalne Osnovne škole "Anton Skala" za decu ometenu u razvoju. Oni dugo snivaju o svom malom raju, svojevrsnom terapeutskom vrtu, sa lepim igralištem, drvenim kućicama, fontanom, ...

Fondacija "Novak Đoković" je odlučila da pomogne da ova deca i ostvare taj san, a Novak Đoković u sredu je posetio školu, gde je potpisao ugovor o donaciji 5.500.000 dinara za vrt iz snova.

Novak je proveo oko dva sata u školi. Posebno ga raznežilo kada mu je dečak Luka Mijović uručio pesmu koju je sam napisao.

Đoković je obišao sve razrede, družio se sa decom koja nisu krila radost zbog dolaska ovako dragog gosta. Svi redom su mu nešto darovali: slike koje su za tu priliku naslikali, predmete koje su sami pravili. Poklone su dobile i Novakova majka Dijana i devojka Jelena.

Nole je prisustvovao i priredbi koju su za njega organizovala deca. Bilo je tu mnogo pesme, smeha, dobrog raspoloženja.

Već na proleće oni će moći da uživaju u najsavremenijim i najkvalitetnijim mini fitnes parkovima sa spravama koje razvijaju motoričke i logičke sposobnosti. Imaće letnju učionicu u kućici od drveta, moderno mini- terene prekrivene bezbednom gumenom podlogom...

- Donacija će omogućiti deci da se igraju i uče u boljem okruženju - rekao je Novak, koji nije krio emocije.

- Imamo velike planove za rad sa najmlađima u Srbiji. Želja nam je da omogućimo što većem broju mališana kvalitetne uslove za odrastanje, igru i obrazovanje. Ideja je da deci omogućimo da se igraju sa svojim drugarima u bezbednom okruženju. Uz našu pomoć, već na proleće deca će moći da uživaju i druže se, ne samo sa drugarima iz škole, već i sa ostalom decom iz kraja. Bilo bi divno da se svi igraju zajedno - rekao je Novak.

Projekat uređenja dvorišta iz snova, na svetskom takmičenju pod pokroviteljstvom Uneska i kompanije "Daimler AG - "Mondijalogo" u Pekingu, 2008, osvojio je prvo mesto. Baš kad je Novak Đoković u istom gradu osvojio bronzu na OI.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Alex

06.02.2013. 13:20

Hvala Novace na razumevanju i paznji prema deci ometene u razvoju.Nadamo se da ce i drugi sportisti i biznismeni slediti tvoj primer.Hvala.

zoks

06.02.2013. 13:35

Dragi Novace ti se imas u zivotu cemu nadati!Bog ti pomogao gde god bio i sta god radio!

Humanost

06.02.2013. 23:32

Sportisti pomazu, ali biznismeni ili tkz. tajkuni-nista. Samo kradu i iznose iz zemlje u strane banke.