Devica za 500 evra

J. SUBIN

01. 10. 2011. u 20:55

Himenoplastika sve popularnija intervencija u Srbiji. Godišnje oko 1.000 ovakvih operacija

SVI bi da budu prvi! A kad to nije realno, nastupa medicina i čuvena rekonstrukcija himena.

Koliko je devičanstvo na ceni govori nezvanični podatak da se u Srbiji više od 1.000 žena godišnje podvrgne ovoj intervenciji.

- Ove intervencije nisu rezervisane samo za patrijarhalnije delove Crne Gore, BiH, Kosova, Novog Pazara, Raške, već se na himenoplastiku odlučuju i gradske devojke - priča dr Dušan M. Protić, ginekolog i akušer klinike „Protić“. - Razlozi su vrlo različiti. Na ovaj potez se odlučuju zbog prigovaranja partnera, porodičnih i verskih običaja... Imao sam i studentkinje prava i medicine, od 23 godine. Probale su, razočarale se i hoće nevine da se udaju.

ZATEZANJE U KRAJEVIMA gde je devičanstvo najveće blago, ako himen ne pukne prve bračne noći, može da izbije čitav skandal, jer mlada možda nije nevina. Kako nam je rekao dr Protić, da ne bi došlo do ove situacije nevine devojke dolaze na zatezanje himena, kako bi lakše pukao.

Novo devičanstvo košta od 500 evra i obično ga vraćaju devojke stare od 20 do 23 godine. Neke preporuke lekara su da se intervencija uradi najkasnije mesec dana pred „svečani“ čin. Tada je krvarenje zagarantovano.

- Novi himen pravi se od ostatka starog, ali i sluzokože. Ušiva se tankim koncem, koji se razgrađuje - objašnjava naš sagovornik. - Sama intervencija traje oko pola sata, ponekad, međutim, i duže. Kod nas se godišnje na klinici odradi od 50 do 80 intervencija. Himen može i nekoliko puta da se obnavlja.

Mnogi ovu plastičnu operaciju smatraju prevarom veka. Većina protivnika jesu upravo ti koji su „prevareni“ - muškarci. Mnogi psiholozi smatraju da muškarci traže nevine devojke za ženidbu, jer se groze poređenja s drugima.

Prema rečima dr Protića, moralno ili ne, to je legalna intervencija isto kao i ugradnja silikona. Vodeći se ovom logikom, prevara je i svaka plastična operacija muškog polnog organa.

- Pitanje morala je široka stvar. Onda nije moralno ni da se ide na plastičnu operaciju podmlađivanja - ističe dr Protić. - Uvek postoji za i protiv. Ako se neko, međutim, oseća bolje posle toga, zašto ne bi radio na sebi. A imam utisak i da se broj ovih intervencija povećava, naročito posle serije „Ranjeni orao“, koja je na neki način probudila savest i moral kod devojaka.

Dok pojedini stručnjaci opravdavaju himenoplastiku, jer damama pruža „drugu šansu“, drugi je osuđuju - zbog uništavanja dostojanstva žene.

Za mnoge familije ovo je, ipak, najčuvanija porodična tajna!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Milutin Mladjenovic

02.10.2011. 00:33

Dakle, iz dana u dan raste broj devica u Srbiji. Problem je što ta nevinost se nalazi na laktu.

Marko

02.10.2011. 12:43

@Milutin Mladjenovic - Ovo treba pothitno zabraniti.Kao prvo nikad ne bi mogao da budem sa devojkom koja nije nevina.Kako bi je postovao u braku,kako bi deci pogledao u oci.Sa mojom devojkom sam 3 godine u vezi od njene 16 godine,nismo imali odnos ne sto ona nije htela vec zato sto necu da uzmem nesto devojci sto je najvrednije a mozda sutra ne budemo zajedno i mozda bi nekom smetalo kao meni a mnogo je voli.

petar

02.10.2011. 07:58

A tek ideja zivite sa osobom koja vas laze,a i osecaj da nekog ste slagali a kao velete ga i porodicu stvarate.Pa sta je sad veci ponos laz , iskrenost, ili nevinost?Pozdrav Savic.

mahmut

02.10.2011. 08:42

tako smo lijepi i posteni .to samo mozemo mi sa balkana.a kukavicije jaje i ono je prisutno i to mnogo- pa ziveli

NORMALAN COVEK

02.10.2011. 09:23

Preporucujem svim devojkama, dase neupustaju u bracnu vezu sa muskarcem koji od nje zahteva daje nevina, jer zenidba sa voljenom osobom je iz ljubavi, a ne zato stoje nevina.

Dule

02.10.2011. 09:42

Znaci sada nema problema sa nevinoscu porno glumica koje su snimile po 200-300 filmova. Odu kod ginekologa po nevinost, a pregazila ih armija muskaraca.

kule

03.10.2011. 11:39

posto je opste poznato iz iskustva zivota da zena nemoze da umre ako ne promeni muskarca neznam od ovih ponosnih sta je bolje biti u zivotu jedne zene PRVI iliPOSLEDNJI muskarac.

Maja

19.08.2012. 18:29

Ugradnja himena , ja mislim da je dobro , ako ima svrhu, npr. devojka hoce da se uda njen momak trazi nevinu devojku ,a voli ga zbog tako po meni sitnog razloga da izgubi ljubav svoju , u ostalom zena nikada ne bi ugradila devicnjak samo zbog sebe vec zbog nekog muskarca koji joj znaci .Tako zene rade sve zbog njih , a neki to osudjuju , pa dragi muskarci ne uzimajte nevinost devojkama koje ce te brzo da ostavite da im ne bi zivot upropatili ili naterali ih na ovakve intervencije.

brutal

24.03.2014. 18:07

A sta akoje devojka silovana,onda kao to ne bi trebalo da se radi... to je od nje oteto,a nauka je omugucila da joj se to i vrati i da olaksa dusu...