Ima li dijabetesa među poslanicima

S. S. R.

četvrtak, 11. 11. 2010. u 20:57

Има ли дијабетеса међу посланицима
Povodom Dana borbe protiv šećerne bolesti, u Parlamentu Srbije u četvrtak proveravali nivo glukoze u krvi

POSLANICIMA od burne rasprave u parlamentu ne skače šećer! Ovako kaže aparat za merenje nivoa glukoze u krvi. Njime su u holu zakonodavnog doma zdravlje poslanika u četvrtak proveravali predstavnici udruženja borbe protiv dijabetesa „Plavi krug“, povodom dana protiv ove bolesti koji se obeležava u nedelju.

To što sa fotelje predsedavajućeg upravlja, na momente totalno raštimovanim orkestrom, predsednici Slavici Đukić- Dejanović nije podiglo šećer.

- Imam 4,5 procenta u krvi. To je dobar rezultat - rekla je predsednica.

Ređali su se i ostali parlamentarci. Lider LDP Čedomir Jovanović takođe je ispod dozvoljene granice. Njemu su u tabeli pored glukoze upisali - 5,4. Isti rezultat zabeležili su i socijalista Đorđe Milićević i Zoran Šami, iz DSS.

Meho Omerović, iz SPS, i Zoran Ostojić, iz LDP, malo su probili dozvoljenu granicu koja iznosi 6,1 procenat. Ali, kako su nam rekli, za to je kriv doručak i kafa, koju su popili pre merenja. Jedan poslanik imao je čak 16 procenata glukoze u krvi.

Poslanici su mogli i da mere struk, kažu podatke o visini, težini, odgovore da li jedu voće i da li su sportski aktivni, a „računarčić“ bi im izračunao da li su u rizičnoj grupi za dobijanje dijabetesa. Rezultati su uglavnom dobri. Ako se izuzme to što su neke dame iz zakonodavnog doma zabušavale, pa nisu dozvolile da im izmere struk.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije