Izgubili su dva deteta, sada se bore da sačuvaju sina (11) koji boluje od cerebralne paralize

B. PUZOVIĆ

19. 09. 2019. u 10:30

Изгубили су два детета, сада се боре да сачувају сина (11) који болује од церебралне парализе

Branislav Đurić sa roditeljima

Branislav Đurić (11) iz Gorića kod Valjeva boluje od cerebralne paralize i od rođenja je potpuno nepokretan, a za njegovo lečenje u Nemačkoj potrebno je 30.000 evra

BRANISLAV Đurić (11) iz Gorića kod Valjeva boluje od cerebralne paralize i od rođenja je potpuno nepokretan, a za njegovo lečenje u Nemačkoj potrebno je 30.000 evra. Četvoročlana porodica Đurić jedva preživljava - otac Miloš jedini radi, njegova plata nije dovoljna ni za osnovne potrebe, a majka Ljiljana takođe je teško bolesna od multiple skleroze.

Đurićima je potrebna i svaka druga pomoć - hrana, novac, sredstva za ličnu higijenu, posteljina, ćebad, obuća, odeća... U svemu, kažu, oskudevaju, ne pamte kada su čestit obrok pojeli.

- Jedva uspevam da izdržavam porodicu, a za lečenje sina Branislava, za operaciju kukova i transplantaciju matičnih ćelija na klinici u Nemačkoj potrebno je 30.000 evra - kaže suznih očiju Miloš, čija mala plata u firmi "Ingrap Omni" ne doseže, veli, ni do trećine meseca. - Sin slabo jede, smršao je, plašimo se najgoreg, ako neko ne pomogne. Dvoje dece nam je, nažalost, umrlo, ne želimo da i Branislava izgubimo. Molimo zato sve ljude dobre volje da nam, koliko mogu, pomognu...

Pročitajte još - Nađa (6) do škole pešači pet kilometara, u predškolskom prvi put probala čokoladno mleko i kroasan

Za lečenje sina, supruge i njene majke, koja je takođe obolela od distrofije mišića, Miloš mesečno izdvaja oko 12.000 dinara. Za taj novac kupuje lekove koji samo malo mogu da ublaže bolove. Sina svakoga dana vodi na terapije u Centar za rehabilitaciju Opšte bolnice u Valjevu.

- Da bih Branislava prevezao do bolnice, moram da plaćam taksi, jer svoj automobil nemam - kaže Đurić. - Kad uz sve to platim kućevne obaveze, ne ostaje dovoljno novca za hranu, a ni ćerki, koja je osmi razred, ne mogu da priuštim normalno detinjstvo. Mnogo bi bilo lakše kada bi nadležni u valjevskoj bolnici omogućili da fizioterapeut dolazi kod nas, da Branislav vežbe radi kod kuće.

ŽIRO RAČUN

Novčana pomoć za neophodno lečenje Branislava Đurića u Nemačkoj može da se uplati na žiro račun 325930060001264184, Miloš Đurić, kod Vojvođanske banke. Kontakt telefon Miloša Đurića je 062-304-381.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)