DALI su joj samo pet godina života i uputili je na hemoterapiju. Kendis-Meri Foks je bivša manekenka i dijagnostikovan joj je rak štitne žlezde. Otišla je na operaciju i odstranila rak, a onda se bolest vratila. Meri je odbila hemoterapiju, jer je, kako kaže ubila mnoge njene prijatelje.

Tada je Meri rešila da potpuno preokrene svoj život. Prestala je da unosi toksine, izbacila alkohol, cigarete, meso. Odlučila je da jede mnogo citrusnog voća, grejpfruta, kivija, limuna i ananasa. Otkrila je da protein, bromelain, uništava jedan sloj ćelija raka.

"Umesto da živim za vikend i žurke i preko nedelje radim i tako svaki dan, promenila sam pogled na život. Odlučila sam da živim za sebe i volim život takav kakav jeste. Zvuči kao bajka, ali je stvarno tako"

Kendis je pronašla kvržicu iznad leve ključne kosti 2011. godine, a ultrazvuk je otkrio oko 20 mini-tumora štitne žlezde. Doktor joj je rekao da mora na operaciju, a da posle toga mora da ide na devet hemoterapija.

"Odmah se alarm oglasio u mojoj glavi. Moj najbolji prijatelj i moj rođak su umrli zbog hemoterapije i nije bilo šanse da to i ja uradim. Postala sam jaka od tog trenutka. Odlučila sam da ne bežim u sebe i plačem. Shvatila sam da imam pet godina, ili šest meseci kako bi se oslobodila ovog sr**a, i da treba da im pokažem da mogu sama da se izlečim'', priča Kendis.

"Počela sam da jedem mnogo voća, ponekad sam nedeljama bila samo na voću", dodala je ona.

Kendis je istraživala na internetu i prebacila se na dijetu koja je gotovo u celini od voća i povrća. Najviše je konzumirala voće kao što je ananas, koji ima visoke koncentracije bromelain, poznat po tome da "jede" rak.

Prestala je da korisiti kozmetičke proizvode, počela da ide na jogu, dala otkaz i redovno meditirala.

"Stres, hemikalije i životinjski proizvodi samo hrane rak", objašnjava ona.

Kad je posle šest meseci otišla na kontrolu kod doktora, dijagnoza je potvrdila da je Kendis u potpunosti ubila svoj rak. Test za tireoglobulin, protein koji proizvodi kancerogene ćelije, pokazao je da je tireoglobulin smanjen sa 13 na 0,7 nanograma po litru.

Kendis, koja vodi manekensku agenciju, kaže: "Živim život po svojim uslovima sada. Nisam uzrujana, ne budim se ujutru tužna i sama biram šta želim da radim sa svojim životom!".