Firma kao familija

V. N.

petak, 13. 09. 2019. u 16:00

Фирма као фамилија
Kompanija "Bosis", vodeći proizvođač kartonske ambalaže, neguje timski duh i brine o zaposlenima; Briga o zaposlenima, životnoj sredini i lokalnoj zajednici ističe kompaniju iz Valjeva

PORODIČNA kompanija "Bosis" osnovana je 1982. godine kao mala zanatska radnja za sito štampu. Danas je vodeći proizvođač štampane i kaširane kartonske ambalaže i blister kartona sa 140 radnika i blizu 200 zadovoljnih klijenata. Svoj uspeh kompanija duguje vrednom radu zaposlenih i planskom održivom razvoju na kome od samog početka insistira. Fokus na porodičnim vrednostima i jačanju zajedništva prepoznali su Privredna komora Srbije i Vlada Srbije što je "Bosis" svrstalo među dobitnike nagrade "Prijatelj porodice 2018" u kategoriji malih i srednjih kompanija.

Briga o zaposlenima, životnoj sredini i lokalnoj zajednici upravo je ono što čini kompaniju iz Valjeva prepoznatljivom ne samo na domaćem i regionalnom, već i na tržištu EU.

- Zadovoljan i srećan tim osnova je svakog uspešnog poslovanja, a svaki član "Bosis" poslovne porodice izuzetno je bitan i podjednako poštovan - ističe Marija Pantelić, menadžer ljudskih resursa i održivosti. - Kompanija brine o zaposlenima i njihovim porodicama, zdravlju i bezbednosti, zadovoljstvu, profesionalnom razvoju, a sve sa ciljem da razvije snažan timski duh i održi balans između poslovnog i privatnog života.

Kako je "Bosis" proizvodna kompanija u kojoj je tempo rada vrlo dinamičan i intenzivan, zaposlenima se izlazi u susret u pogledu fleksibilnosti radnog vremena, planiranja i korišćenja godišnjih odmora i slobodnih dana. Posebna pažnja se poklanja bezbednosti i zdravlju zaposlenih, kao i prevenciji zdravlja kroz organizovanje i sprovođenje besplatnih sistematskih pregleda za zaposlene, zajedničkih aktivnosti i edukacije. Od prošle godine "Bosis" sprovodi program podrške roditeljstvu "Bosis radosnica" u okviru koga zaposleni za svako novorođeno ili usvojeno dete dobijaju novčani poklon.


- "Bosis family koncept" je deo društveno odgovorne strategije kompanije i direktno doprinosi dugoročnoj motivaciji, zadovoljstvu i lojalnosti zaposlenih, a kao poseban deo ovog programa izdvojio se i projekat "Bosisići", koji brine o najmlađim članovima "Bosisove" poslovne porodice - objašnjava Marija Pantelić.

PROČITAJTE JOŠ - Firme koje brinu o drugima

Bogoljub Pantelić, vlasnik i direktor "Bosisa", smatra da su zaposleni najvažniji faktor koji osigurava budućnost i perspektivu kompanije, kao i dugoročnu održivost.

- Ponosan sam što je "Bosis" prepoznat kako na lokalnom tako i na nacionalnom nivou kao family-friendly kompanija koja ima razumevanja za porodični život svojih zaposlenih i koja ne zaboravlja tradicionalne porodične vrednosti zasnovane na međusobnom poverenju, fleksibilnosti, poštovanju i podršci - rekao je Pantelić.

PRIJATELj PORODICE

"Bosis" je family-friendly koncept prepoznao još pre 20 godina i svestan njegove važnosti i značaja uvrstio ga u svoju organizacionu kulturu, a sve kompanijske procedure kreirane su upravo tako da podržavaju porodične vrednosti.

- Kao potvrda da smo na pravom putu podrške porodici i kvalitetnog usklađivanja porodičnih i poslovnih obaveza stiglo nam je priznanje Privredne komore Srbije "Prijatelj porodice 2018", što nam je snažan podstrek da nastavimo dalje našu misiju i jačamo aktivnosti u tom pravcu - rekla je Pantelićeva. - Organizaciona kultura i radna atmosfera u "Bosisu" su kreirane tako da zaposlenima omogućavaju da se i na poslu osećaju kao u krugu svoje porodice. Predviđeni su različiti vidovi materijalne i finansijske podrške.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije