SKORO svaki građanin Srbije svakog dana sa sobom nosi nešto što je proizvedeno na "Milbauerovim" mašinama. To su lična karta, vozačka dozvola ili neki drugi državni dokument. One se prave u Zavodu za izradu novčanica i kovanog novca NBS i Ministarstvu unutrašnjih poslova, ali se koriste sistemi, mašine i softver ove kompanije.

Ko koristi platne kartice ili telefone kompanije "Epl", veoma je moguće da se i u njima nalaze komponente koje ova kompanija proizvodi. Ivan Malić, regionalni potpredsednik kompanije za centralnu, južnu i jugoistočnu Evropu tim argumentima počinje predstavljanje nemačke grupe koja u Srbiji posluje preko kompanije "Milbauer tehnolodži", ćerke firme "Milbauer holdinga".

Menadžment "Milbauera" je prilikom nedavne posete Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije, Tehnološkom parku u Staroj Pazovi predstavio nove ideje za dalji razvoj koje bi u narednim godinama dovele do značajnijeg povećanja broja zaposlenih, ali i koje bi omogućile nastavak investicionog ciklusa grupe u Srbiji započetog pre skoro 10 godina. Brojni potencijali i inicijative za nove projekte su zajednički prepoznati i ugovorena je dalja aktivna saradnja.

Pročitajte još - ČADEŽ U KOMPANIJI ''MILBAUER'' U STAROJ PAZOVI: Proizvodi i pamet iz Srbije za ceo svet

- Menadžment "Milbauera" podržava sve do sada realizovane aktivnosti PKS na jačanju pravne zaštite svih investitora kao i poboljšanju investicione klime u Srbiji i uslova poslovanja uopšte jer su se pokazale veoma uspešnim kako za ovu kompaniju tako i za druga MSP - ističe potpredsednik kompanije Ivan Malić.

Regionalni centar kompanije nalazi se u izuzetno savremenom tehnološkom parku u Staroj Pazovi otvorenom 2012. godine koji se prostire na čak 5.000 kvadrata na placu površine preko 20 hektara. U ovom primeru nemačke investicije i "srpske pameti", posao je do sada našlo više od 160 zaposlenih od čega je njih 90 sa visokom stručnom spremom, i to inženjeri elektrotehnike, mašinstva i informacionih tehnologija. Na ovaj način, domaći stručnjaci su dobili priliku da u svojoj zemlji rade u uslovima koji su na nivou onih u Evropskoj uniji, i da svoju stručnost primenjuju i usavršavaju radeći na projektima koji se spremaju za globalno tržište.

- Investicija je dosada iznosila više od 15 miliona evra - kaže Ivan Malić. - Pored najsavremenije fabrike za proizvodnju biometrijskih dokumenta za ceo svet, ovde se nalazi i razvojni centar za softverska rešenja i globalni servisni centar odakle srpski inženjeri "Milbauera" pružaju podršku svim projektima ove internacionalne grupe. To znači da su naši inženjeri u momentu čitanja ovog teksta angažovani na praktično svim kontinentima - od Južne Amerike, Evrope i Afrike sve do daleke Azije i Australije. Kompanija je pretežno izvozno orijentisana i preko 85 odsto prometa se ostvaruje kroz izvoz proizvedene robe i usluga.

Pročitajte još - Čadež: U 2019. velike investicije u Srbiji

PROVERAVAJU DOLAR

KVALITET svakog dolara u Americi se nakon štampanja proverava u "Milbauerovim" mašinama pre puštanja u opticaj. "Milbauer" ima u svom portfoliju više od 150 rešenja, od malih desktop mašina i softvera do kompletnih velikih sistema za fabrike i postrojenja.

OSNIVAČ

GRUPACIJU je osnovao Jozef Milbauer još 1981. godine i danas globalno zapošljava preko 3.500 radnika, od čega 750 inženjera najrazličitijih profila. On je i danas aktivan kao vlasnik i predsednik grupe.

U toku višedecenijskog uspešnog poslovanja, "Milbauer" je postao svetski lider i partner brojnih država u oblasti tehnologija za izradu i personalizaciju svih savremenih biometrijskih dokumenata poput pasoša, ličnih karata, saobraćajnih i vozačkih dozvola, zdravstvenih knjižica i svih drugih vrsta smart kartica, kao i bezbednosnih sistema za kontrolu graničnih prelaza. Kompanija je i jedan od svetskih lidera u oblasti izrade preciznih delova za različite namene i industrije, kao i tehnoloških rešenja za svetska tržišta poluprovodnika.