Nastavljeni protesti u Beogradu: Nekoliko koškanja među demonstrantima (FOTO)

NovostiOnline

četvrtak, 09. 07. 2020. u 20:35

Настављени протести у Београду: Неколико кошкања међу демонстрантима (ФОТО)

Foto: N.Skenderija

Policija se nalazi oko Skupštine, kako bi sačuvala red i mir u prestonici, a demonstranti danas nose transparente kojima pozivaju na nenasilne proteste
Simpatizeri i pristalice Saveza za Srbiju kao i njihovi lideri, nakon jučerašnjih nasilnih protesta okupili su se danas ispred Skupštine Srbije.

Večerašnjem protestu prisustvuju i Dragan Đilas, Borko Stefanović, Sergej Trifunović i Boško Obradović.

Okupljanje je počelo u 19 časova, ispred Parlamenta u Beogradu i Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Zrenjaninu, Subotici, Boru i Valjevu.

Prethodne dve večeri glavni grad je bio poprište žestokih sukoba demonstranata i policije, a večeras je za sada sve mirno.

Primetno je da je ispred Skupštine manje ljudi nego prethodnih dana.

Policija se nalazi oko Skupštine, kako bi sačuvala red i mir u prestonici, a demonstranti danas nose transparente kojima pozivaju na nenasilne proteste.


Foto N.Skenderija

U toku večeri došlo je do nekoliko manjih koškanja između samih učesnika protesta.Do međusobne tuče učesnika protesta došlo je u Pionirskom parku.

Foto N.Skenderija

Premijerka Brnabić pozvala protestante da nose maske i drže distancu

Premijerka Ana Brnabić poručila je večeras da je Srbija uvek otvorena za mirine proteste, jer time pokazuje svoj demokratski kapacitet, ali smatra da zbog epidemije korone virusa ovo nije vreme za njih.

Foto Tanjug

Zato je njena poruka učesnicima mirnih protesta da se pridržavaju propisanih mera, da nose maske i da drže distancu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije