Rebić o protestima: Za 2 dana povređeno 118 policajaca, procesuirane 153 osobe, plasirane brojne laži

NovostiOnline

četvrtak, 09. 07. 2020. u 17:20

Ребић о протестима: За 2 дана повређено 118 полицајаца, процесуиране 153 особе, пласиране бројне лажи

Foto: Tanjug

Direktor policije je dodao da je pričinjena velika materijalna šteta, jer su demonstranti oštetili imovinu građana, kao i javnu imovinu

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je danas da je tokom dvodnevnih protesta povređeno 118 policijskih službenika, kojima je ukazana pomoć u zdravstvenim ustanovama u više gradova u Srbiji, a da su sinoć procesuirane 153 osobe.


"Građani su i sinoć bili svedoci neverovatnih razmera nasilja ne samo u Beogradu, već i u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Takvo nasilje je nedopustivo i policija će preduzeti sve mere kako bi se zaustavilo nasilje na ulicama, a izgrednici će biti privedeni pravdi", rekao je Rebić.


Direktor policije je dodao da je pričinjena velika materijalna šteta, jer su demonstranti oštetili imovinu građana, kao i javnu imovinu.


"Uništavali su automobile, prozore, izloge, palili kontejnere. U Novom Sadu su razbijena stakla na RTV Vojvodina i zapaljena je vatra na ulazu u Gradsku kuću, dok su u Nišu i Kragujevcu uništeni policijski automobili i bacane su kamenice na zgrade policijskih uprava u tim gradovima. Zahvaljujući koordiniranoj reakciji policije, uspeli smo da uspostavimo kontrolu tokom noći na ulicama", naglasio je Rebić.


Policija je i sinoć, kako kaže reagovala tek kada su na policajce bačene kamenice, dimne bombe, flaše i baklje, pa čak i molotovljev koktel.


"Plasiraju se i brojne netačne informacije da su među demonstrante ubačeni ljudi iz bezbednosnih struktura, kako bi izazvali nerede. Reč je o potpunim neistinama. Sve ono što se dešavalo u prethodna dva dana zapravo je ozbiljan i organizovan napad na pripadnike MUP-a. Takođe, objavljene su i neistine da je policija sinoć koristila gumene metke i da je krenula sa vodenim topovima ka demonstrantima. Sve ove laži imaju za cilj narušavanje ugleda MUP-a, a time žele i da opravdaju huliganske napade na policiju i divljanje na ulicama", istakao je Rebić.


On je dodao i da su na protestima mogli da se vide i određeni političari koji time, kako je rekao, pokazuju da podržavaju nasilje i nerede na ulicama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Neko

09.07.2020. 18:03

Kaže da ovo za cilj ima narušavanje ugleda policije. Veću glupost nisam čuo. Oni sami sebi urušavaju ugled tako što za njih saobraćajni propisi ne postoje, voze neregistrovane automobile, malo malo neki policajac padne zbog šverca narkotika i oružijs, biju narod kad god im se ukaže prilika, ne reaguju na vreme na prijave nasilja itd... Nek isprave sve ovo pa će im ugled sam porasti i niko neće moći da ih okalja