Šapić osudio proteste i poručio građanima: Srpski narode, dozovimo se u pamet

Novosti online

četvrtak, 09. 07. 2020. u 15:00

Шапић осудио протесте и поручио грађанима: Српски народе, дозовимо се у памет
Predsednik Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić reagovao je na proteste koji su sinoć održani

Predsednik Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić reagovao je na proteste koji su sinoć održani.

On se tim povodom oglasio na Fejsbuku:

- Svako ima pravo da protestuje na civilizovan i legalan način i to jesu osnovna načela jednog demokratskog društva. Isto tako svako ko prekrši zakon, ko remeti javni red i mir, uništava državnu i privatnu imovinu, na silu pokušava da uđe u institucije društva, pali po gradu i ugrožava bezbednost građana Srbije, mora da bude sprečen, zatvoren i pod hitno procesuiran- saopštio je Šapić.


- Obaveza policije je da štiti javni red i mir i ko god da ga ugrožava mora biti sprečen. Policija mora da se pridržava svojih ovlašćenja, ne sme da ih prekorači, a ko ih među njima prekorači mora biti jasno sankcionisan. Istovremeno, policija ne može i ne sme da dozvoli da se bilo ko igra sa bezbednošću srpskog naroda-rekao je Šapić.


- Strani državljani koji su pohapšeni a učestvovali su u neredima po Srbiji, moraju se najstrožije kazniti. Time ćemo pokazati svakome ko pokuša iz inostranstva, da ugrozi srpsku bezbednost iz svog političkog interesa, da je Srbija suverena i nezavisna država i da će svaki pokušaj uplitanja u naše unutrašnje stvari, a naročito ugrožavanje bezbednosti srpskog naroda, biti osujećen i najstrožije kažnjen! Srpski narode, dozovimo se upamet. Nemojmo jedni na druge, a naročito ne jer to nekome spolja odgovara. Ne moramo da se politički slažemo, ali ne smemo da dižemo ruke jedni na druge i ugrožavamo bezbednost našeg naroda i društva u kojem živimo. Srbija zauvek- zaključio je Šapić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Miro

09.07.2020. 16:07

Речи нормалног човека и нормалног Србина. Верујем да тако мисли 99 % грађана Србије.