VANREDNO OBRAĆANjE Stefanović: Policija je bila izložena linču

Novosti online

sreda, 08. 07. 2020. u 22:29

ВАНРЕДНО ОБРАЋАЊЕ Стефановић: Полиција је била изложена линчу
Ministar policije obratio se građanima Srbije
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović održao je vanrednu konferenciju u Palati Srbija.

- Mislim da je jasno posle svega što ste videli da se dešavalo u gradovima Srbije, da imamo situaciju koja može da se opiše kao potpuno nasilje, i pokušaj da se preuzme vlast bez volje naroda, bez izbora, bez demokratije. Apsolutnim nasiljem - rekao je Stefanović.

POLICIJA JE TRPELA NASILjE

- Možda nije juče bilo dovoljno jasno juče, možda su pokušali da drugačije predstave ono što je istina, ali su svi danas mogli da vide potpuno mirno i uzdržano ponašanje policije. Policija je trpela nasilje i napade kamenicama koje su težile i po dva, tri kilograma. Policija je i nakon svega toga trpela. Bili su izloženi pokušaju linča - rekao je Stefanović.

On je takođe rekao da su jednom policajcu polomljene obe noge. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

DEMONSTRANTI SE TUKLI MEĐU SOBOM

Ministar je izneo podatak da je najveći broj tuča bio među samim demonstrantima.

- Tražim da nadležna tužilaštva rade svoj posao. Da ne čekamo predugo, već da građani Srbije vide da je Srbija pravna država - rekao je Stefanović i dodao:

- Uništavali su našu imovinu, naše ulice, privatne automobile i policijska vozila. To sve mi plaćamo. To je imovina naše države. Molim Tuzilaštvo i sudske organe da preduzmu sve mere i da ta lica odgovaraju. Mi ćemo učiniti sve da nasilnici budu privedeni pravdi - kaže Stefanović i poziva građane da se suzdrže od nasilja.

- Ne možete nasiljem da preuzimate vlast u Srbiji. Kandidujte se na izborima, predstavite svoj plan.

- Danas je za mene najteži dan, danas sam sahranio svog oca. Ovi ljudi nikada neće pobediti Srbiju.

Celu konferenciju pogledajte na priloženom video-snimku:Podsetimo, u toku su demonstracije na ulicama prestonice. Huligani su nešto ranije u toku večeri pokušali da upadnu u Skupštinu Srbije, da bi nakon toga napali policiju kamenicama, suzavcem i bakljama.

Policija je uspela da ih potisne, ali su oni nastavili da prave nerede ispaljivanjem suzavca i panjenjem kontejnera po prestonici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije