Ministar Mali najoštrije osudio nasilje ispred Skupštine: Srbija je demokratska država i njeno rukovodstvo bira se isključivo na izborima

Novosti online

sreda, 08. 07. 2020. u 09:43

Министар Мали најоштрије осудио насиље испред Скупштине: Србија је демократска држава и њено руководство бира се искључиво на изборима

Foto: Tanjug

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali najoštrije je osudio sinoćnje incidente i nasilje koji su se dešavali ispred zgrade Narodne skupštine

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali najoštrije je osudio sinoćnje incidente i nasilje koji su se dešavali ispred zgrade Narodne skupštine, a zbog najavljenih mera za suzbijanje virusa korona.


„Događaji od sinoć, odnosno nasilje tokom protesta i upad u Narodnu skupštinu liči na već oprobane scenarije pojedinih opozicionih lidera, koji nisu prezali ni od čega i koji su dokazali da im ljudski život nije važan, posebno imajući u vidu epidemiju koja je u jeku“, napomenuo je Mali.


On je apelovao na građane da vode računa o svom zdravlju, kao i o zdravlju svojih bližnjih.


„Ljudi, vodite računa o sebi, sačuvajte se i ne zaboravite da je u jeku teška borba protiv koronavirusa. Ne zaboravite požrtvovane medicinske radnike koji se bore za živote hiljada ljudi. Ne zaboravite da im na ovaj način nećete pomoći. Budite odgovorni i prema sebi i prema drugima“, rekao je Mali.


Ministar je ocenio da je Srbija demokratska i uređena država, kao i da se njeno rukovodstvo bira isključivo na izborima, a ne nasiljem i na ulici.


„Bol zbog ostanka pojedinaca na političkoj margini ne sme biti razlog za ugrožavanje zdravlja građana, rušenje Beograda, niti za slanje loše slike u svet, posebno ne u vremenima najvećih izazova u kojima se Srbija danas nalazi. Sada je više nego ikada neophodno da budemo ujedinjeni i da kao pobednici još jednom izađemo iz svih kriza, da sačuvamo živote naših građana i da za njih izgradimo bolje sutra“, istakao je Mali.


Kako je zaključio, najvažniji su ljudski životi, te je uputio apel građanima da ne nasedaju na manipulacije i da vode računa o svom zdravlju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

čiča

08.07.2020. 10:14

Znamo da je demokratska pogotovo od 2000 . na ovamo , suzavac i pendreci osnovna sredstva demokratije bravo

Sneki

08.07.2020. 10:27

dokle više priče i da se sve završi na osudama,sve huligane na čelu sa Djilasom i Nogom u zatvor