Savetnica predsednika dala odgovore na pitanja koja zanimaju mnoge: Evo gde je boravio Vučić POSLEDNjIH NEDELjU DANA, i šta se KRIJE IZA PRIČE o Novom Pazaru

Novosti onlajn

četvrtak, 02. 07. 2020. u 10:25

Саветница председника дала одговоре на питања која занимају многе: Ево где је боравио Вучић ПОСЛЕДЊИХ НЕДЕЉУ ДАНА, и шта се КРИЈЕ ИЗА ПРИЧЕ о Новом Пазару

Foto: Printskrin

To je bio dobar test da se vidi ko i kako pokušava da destabilizuje zemlju, rekla je Vasiljevićeva o situaciji u Novom Pazaru
SAVETNICA predsednika Srbije Suzana Vasiljević izjavila je da je zdravstvena situacija u Novom Pazaru glavni problem, ali da je politička priča pokrenula lavinu dezinformacija iz tog grada jer su tamo u sukobu tri političke strane.

- Tamo su u sukobu tri političke strane, gde jedan od lidera svoju državu naziva fašističkom tvorevinom i nemani - rekla je savetnica predsednika Srbije za TV Prvu.

Govoreći o situaciji u Novom Pazaru i o tome da se predsednik Aleksandar Vučić nije oglašavao neko vreme, istakla je da je bilo potrebno vreme kako bi se sagledala celokupna sitiuacija.

- I predsednik je video podatke, kao i premijerka. Ali je trebalo vremena da se analizira čiji interesi se prepliću u tom gradu. To je bio dobar test da se vidi ko i kako pokušava da destabilizuje zemlju - rekla je Vasiljević.

Ona kaže da su se političke igre prebacile u polje zdravstva i da je greška što nije bilo brže komunikacije. Na pitanje ko igra političku igru, ona je rekla da su to pre svega Sulejman Ugljajin i Muamer Zukorlić.

- Ugljanin koij sve vreme pokušava da destabilizuje Srbiju - rekla je Vasiljević i dodala da građani Novog Pazara treba da znaju da država stoji iza njih i da će učiniti sve da se zdravstveno stanje u tom gradu poboljša.

Ona je rekla i da su prilikom posete premijerke i ministra zdravlja Novom Pazaru zviždali i leđa okretali simpatizeri Ugljanina i Zukorlića. Upitana šta je istina u medijskim natpisima o zdravstvenom stanju predsedniku Srbije, ona je rekla da je bilo zabavno gledati one koji su se brinuli što se nije pojavljivao u medijima, jer su to isti ljudi koji su pre toga brojali sekunde koliko je bio na TV-u pa su krenule spekulacije.

Najpre su krenule, kako kaže, spekulacije da je zaražen korona virusom i da se nalazi na VMA, a onda kada su videli da VMA nije kovid bolnica, počele su druge spekulacije.

- Za to vreme, on se nalazio tamo gde je i bio, na relaciji Predsedništvo Srbije - Vila Bokeljka. Kada se predsednik vratio iz Brisela, trebalo je da ide u Vašington, a potom i na samit u Sloveniju. Oba događaja su otkazana, a slovenački premijer je to otkazao u poslednjem trenutku - kazala je Vasiljević.

To vreme, objašnjava ona, predsednik je iskoristio da malo sabere rezultate izbora kojima nije mogao ranije da se bavi.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Mama

02.07.2020. 22:49

Nije potreban tumac -i oni hoce drzavu u drzavi.A istina je da su se skupljale familije gastarbajtera i z celog sveta na bajram i sad je kriva drzava.