Borićemo se čvrsto i snažno za Kosovo i Metohiju, naše interese i prava našeg naroda, ali za nas nema srećnog rešenja, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.


- Lajčaka očekujem u Beogradu odmah posle izbora. Za nas tu nema srećnog rešenja, kako god bude, ne možemo biti naročito zadovoljni. Ne mogu da lažem ljude. Posao predsednika niti nekoga ko se bavi politikom nije da obmanjujemo ljude. Čvrsto i snažno ćemo da se borimo za interese našeg naroda na KiM. Pred nama je šest meseci do godinu dana teške borbe za život naših ljudi. Očekujem pritiske, rekao je Vučić gostujući u jutarnjem programu Prve.

- Očekujem i razgovore sa Ričardom Grenelom, i sa svima koji se interesuju za rešavanje pitanje KiM, rekao je Vučić.

On je istakao da se ne može očekivati da će velike sile i ključne zemlje promeniti svoj stav o nezavisnosti tzv. Kosova, te stav da nema promene granica sadašnjeg Kosova u odnosu na Srbiju.


Kako god da bude rešenje, Beograd ne može da bude naročito zadovoljan, ponavlja predsednik Srbije i dodaje da laganjem ili varanjem ljudi ne bi ništa mogao da postigne.


Šta da radim (što Srbi to ne vole da čuju). Da ih lažem da ćemo da dobijemo izlaz kod Valone, a da ćemo u Elbasanu ne znam šta da radimo…. Da će u Kačaniku da dočekaju srpsku reprezentaciju kada nešto postigne…”, upitao je Vučić.

TAČIJA NIJE BRIGA ZA EU, UZDA SE U SAD


Predsednik Aleksandar Vučić rekao je, povodom izjave Hašima Tačija da ne želi da pregovara pod posredovanjem Miroslava Lajčaka, da je Tači time hteo da poruči: „Baš me briga za EU, živela SAD", odnosno da se uzda u Ameriku.


Primećuje da, inače, mi nismo u poziciji da tako nešto kažemo, a da ne uslede kritike:


Zamislite našu poziciju i da mi to kažemo. Možete da mislite kako bi izgledali i koliko tekstova u svim medijima bi bilo protiv ''zlikovca Vučića'' i grozne i odvratne Srbije, a kako je divno demokratsko Kosovo", rekaoje Vučić i dodao:


"Nismo u jednakim pozicijama i to nema veze sa ličnim uglednom, već s činjenicom da je Kosovo njihovo čedo. Oni mogu da urade šta hoće, a mi ne », naglasio je on.