Brnabić: Nadamo se da će Priština povući svoje odluke

Tanjug

petak, 05. 06. 2020. u 11:41

Брнабић: Надамо се да ће Приштина повући своје одлуке

Foto: Tanjug

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se nada da će Priština povući sve odluke koje znače odsustvo ekonomske saradnje

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se nada da će Priština povući sve odluke koje znače odsustvo ekonomske saradnje, dok je šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici naveo da je Brisel u potpunosti posvećen tome da dođe do sveobuhvatne normalizacije odnosa Beograda i Prištine.


Fabrici je naveo da je EU u potpunosti posvećena tome da dođe do potpuno sveobuhvatne normalizacije odnosa Beograda i Prištine.


"Tu je uloga Lajčaka izuzetno značjana. On već radi, ali izdaleka, jer aviosaobraćaj još ne radi", rekao je Fabrici.


Premijerka je, posle sastanka sa Fabricijem, prenela da su, između ostalog, razgovarali i o formiranju nove vlade u okviru Privremenih institucija u Prištini i daljih koraka koje, kaže, očekujemo i kojima se nadamo, kako bi se nastavio dijalog.


"Ja sam pozdravila imenovanje Miroslava Lajčaka kao specijalnog predstavnika EU za dijalog. Predsednik Vučić i ja smo sa Lajčakom u stalnom kontaktu i nadamo se da će se uskro povući sve odluke koje znace da nema ekonomske saradnje i sprečavaju protok roba i ljudi, kako bismo mogli da se vratimo dijalogu", poručila je Brnabić.

Komentari (3)