POSLEDNjE "gerilske akcije" Boška Obradovića, koje je sprovodio na svoju ruku, dovele su do toga da mu ne samo pojedini partneri iz Saveza za Srbiju okreću leđa, već ga napuštaju i najbliži saradnici u stranci.

U vrhu Dveri već duže tinja nezadovoljstvo zbog politike i poteza koje sprovodi Obradović, posebno zbog njegovog čvrstog vezivanja za SzS i Dragana Đilasa, kao i zbog njegovog "koketiranja" sa izlaskom na izbore. Kap koja je prelila čašu navodno je štrajk glađu na stepenicama parlamenta, oko kojeg se Obradović nije konsultovao sa najbližim saradnicima u Dverima.

NOGO OTIŠAO ZBOG ĐILASA NEKADA drugi čovek Dveri Srđan Nogo napustio je pokret prošle godine, takođe nezadovoljan "utapanjem" stranke u Savez za Srbiju. Tada su Dveri ostale bez poslaničkog kluba, a između Noga i Obradovića započeo je "tihi rat" za zauzimanje pozicije na desnom delu političkog spektra. Uz Obradovića su, zasad, ostali šef Izvršnog odbora Borko Puškić i poslanici Ivan Kostić (koji se i pridružio stranačkom šefu u štrajku glađu) i Marija Janjušević.

Sve ovo su, kako saznajemo, bili razlozi da njegova praktično desna ruka, Jugoslav Kiprijanović, prošle nedelje podnese ostavku na mesto administratora Gradske organizacije Dveri u Beogradu. Ostavku je istog dana, 21. maja, podneo i Radoš Pejović, administrator Pokrajinske organizacije stranke u Vojvodini.

Međutim, nije tajna da je među ključnim funkcionerima Dveri od starta bila veoma "tanka" podrška strategiji da se stranka pridruži opozicionom bloku koji je formirao Đilas. Protiv toga je bio čak i Kostić, koji je uoči odluke o ulasku Dveri u SzS poručivao da je "takva odluka loša i da nema poverenje u ljude koji su u proteklom periodu uništili Srbiju".

Zbog toga što se Obradović, kako kažu naši izvori, "posvetio karijeri buntovnika u SzS", potpuno je zapostavio pokret na čijem je čelu, koji je proteklih meseci napustilo na stotine članova širom Srbije.