Verbalni klinč u Skupštini: Živković uvredio ruske lekare i vojnike, Vulin mu oštro odgovorio

Novosti online

28. 04. 2020. u 14:11

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da su Živkovićeve uvrede, iznete u napadu mržnje, primitivne i da primitivno vređaju našu rusku braću

Вербални клинч у Скупштини: Живковић увредио руске лекаре и војнике, Вулин му оштро одговорио

Komentarišući izjavu narodnog poslanika Zorana Živkovića da Vojska Srbije prilikom obavljanja svojih zadataka u vanrednom stanju nije dovoljno zaštićena, kao i pitanje „Da li to pripadnici policije, vojske i komunalnih službi u Srbiji nisu u stanju da 70-oprocentnim alkoholom dezinfikuju ulice, pa su u pomoć morali da dođu Rusi, da bi valjda dezinfekciju izvršili 70-oprocentnom votkom“, ministar odbrane Aleksandar Vulin na prvoj sednici Narodne skupštine Republike Srbije za vreme vanrednog stanja, rekao je da su Živkovićeve uvrede, iznete u napadu mržnje, primitivne i da primitivno vređaju našu rusku braću i ne samo da poslanik Živković laže, već i da ne zna ništa.


- Ne dezinfikuju se ulice alkoholom, ni 70-opostotnim ni bilo kojim drugim. One se dezinfikuju natrijum-hipohloritom, a on se ne dobija ni iz dunje, ni iz višnje, ni iz šljive, ni iz krompira – kao votka, ili iz žita, već iz industijske soli, elektrolizom uz naročitu mašinu, i u odnosu 1:9 efikasno ubija koronavirus na radnim površinama. Sad znamo da poslanik Živković osim što zna da mrzi i našu vojsku i naše ruske prijatelje – rusku braću, ne zna ništa o onome o čemu govori. Kaže „Zašto naš ABHO to ne radi?“ Naš ABHO je to uradio u: Kruševcu, Valjevu, Negotinu, Despotovcu, Nišu, Beogradu, Novom Sadu, Raškoj, Kraljevu, Čačku, Vlasotincu, Babušnici, Medveđi, Bojniku, Lebanu, Preševu, Svrljigu, Leskovcu, Bačkoj Topoli, Ćupriji, Paraćinu, Novom Pazaru, Vranju, Bujanovcu, Surdulici, Varvarinu, Aleksincu i Velikom Trnovcu, pa sve to više puta – rekao je ministar Vulin.

Ministar Vulin je podsetio da su od 2007. godine vlasti DOS-a ukinule korpuse i armije, a sa njima i efikasni ABHO, kada smo na nivou vojske imali brigadu ABHO, na nivou divizije imali smo četu, a u svakoj brigadi bio je po mešoviti vod, a u bataljonu po jedno odeljenje ABHO.

- Zahvaljujući njima, koji su nam sveli ABHO zapštitu na jedan jedini bataljion koji imamo na čitavom nivou vojske, mi moramo da tražimo pomoć i hvala Bogu što postoje ruski prijatelji koji su nam tu pomoć dali i što su nam pomogli. Ovako ih vređati i lagati njima, a posebno o pripadnicima vojske o tome da nisu adekvatno zaštićeni, govori o tome koliko mrzite i koliko ste sve vreme i ovo vanredno stanje koristili ne da pomognete svojoj zemlji nego da joj naudite gde god i koliko možete. Da pripadnici vojske, koji u hiljadama brinu o svakome od nas, nisu adekvatno zaštićeni, imali biste hiljade zaraženi. Hvala Bogu, nemate ih. Nemojte da budete tužni zbog toga. Da nisu adekvatno zaštićeni imali biste desetine mrtvih i hvala Bogu nemate ih i nećete ih imati. Nemojte da budete tužni zbog toga, nego se obradujte zbog toga i kažite da je nešto dobro urađeno kao što jeste – poručio je ministar Vulin, naglasivši da su svi pripadnici vojske bili adekvatno zbrinuti i opremljeni i da će to biti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (22)

Srpkinja

28.04.2020. 18:54

Živković je pokazao šta zna,da malo ima obraza i časti sklonio bi se iz političkog života...

Miso.Pec

28.04.2020. 23:55

Vredjajući našu Rusku braću,gospodin Žuvkobvić vredja i veliku većinu Srpskog naroda.

Marks

29.04.2020. 07:56

Odavno treba da bude u zatvor zbog paljenje Narodne skupštine, pljačke države i izdaje.

Alex

29.04.2020. 07:58

Živković se obogatio dok je DS bila na vlasti.Đinđić je imao viziju ali je iza sebe ostavio gomilu korumpiranih saradnika koji i dan danas rovare po Srbiji.

Nikola Kostić

29.04.2020. 09:26

Jeste amza,ali za ove je u pravu! Žuti po nalogu nato pakta uništili vojsku koju agresor nije porazio i uništio.

Virdjinija State.,

02.05.2020. 15:32

У Краљеву сте прскали водом колико знам.