Mustafa: Dobro da je opozvana vlada, zbog Kurtija imamo sankcije SAD

Tanjug

26. 03. 2020. u 07:43

Мустафа: Добро да је опозвана влада, због Куртија имамо санкције САД

Predsednik DSK Isa Mustafa

Predsednik DSK Isa Mustafa izjavio je da je dobro što je vlada Aljbina Kurtija opozvana, jer je ona Prištinu dovela u situaciju da joj sankcije uvodi njen glavni saveznik - SAD

PRIŠTINA - Predsednik DSK Isa Mustafa izjavio je da je dobro što je vlada Aljbina Kurtija opozvana, jer je ona Prištinu dovela u situaciju da joj sankcije uvodi njen glavni saveznik - SAD.

"Došli smo u situaciju da se nama uvode sankcije, a ne Srbiji", rekao je Mustafa za T7 i dodao da je smena ministra Agima Veljijua bila "kap koja je prelila čašu".

Inače, Mustafin uslov za opstanak Kurtijeve vlade bio je i donošenje odluke o potpunom i bezuslovnom ukidanju sankcija, odmah i na način kako to zahtevaju SAD.

Jučerašnja sednica, prema Mustafi, otkrila je velike razlike između DSK i Samoopredeljenja i u takvoj situaciji, ovo je, smatra on, najbolje rešenje.

"Rasprava je pokazala duboka neslaganja oko ključnih pitanja. Iako smo dogovorili formiranje vlade, ispostavilo se da se duboko ne slažemo. Dobro je da se glasalo o nepoverenju. Bolje je da vlada padne na vreme, nego da je nastavila da sprovodi svoj program", rekao je Mustafa, preneo je prištinski portal Ljajmi.

Kurtijeva vlada oborena je u sredu sa 82 glasa za i 32 protiv.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)