PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić poručio je, tokom obilaska renovirane Osnovne škole "Momčilo Nastasijević" u Gornjem Milanovcu, da će biti još mnogo izazova u budućnosti pred Srbijom, ali da će država samo uz podršku građana uspeti da odoli svim pritiscima.

"Dobro ste uvek razumeli u kakvoj se sitauciji država nalazila. Pred nama je još mnogo izazova u buducnosti, imaćemo i nove migrantske krize i nove viruse i imaćemo mnogo muka da sacuvamo svoju zemelju i KiM u Srbiji. Biće mnogo problema, ali uz vaše poverenje i podršku uvren sam da možmeo da odolimo svim pritiscima", poručio je Vučić velikoj broju okupljenih građana.

Predsednik je najavio da će se graditi brza saobraćajnica koja će spojiti centar Gornjeg Milanovca sa autoputem "Miloš Veliki", kako bi građani imali bolju saobaćajnu vezu do autoputa.

Vučić je najavio da će se uraditi i kanalizacija u Takovu i Rudniku, ali i u Pranjanima i drugim mestima, koje će dobiti bolju infrastrukturu.

"Uradićemo još dve škole u Gornjem Milanovcu na isti način kao što smo uradili ovu školu", rekao je Vučić i podsetio da će država realizovati program razvoja Srbija 2025.


CILj JE DA SE MLADI ZADRŽE U SRBIJI

Ponovio je da je Srbija u januara imala rast BDP-a od čak 6,5 odsto i dodao da nije bilo korona virusa da bi naša zemlja ove godine imala najbolji rezultat po tom pitanju u svojoj istoriji.

"Ako nastavimo vredno da radimo, imaćete značajno uvećane plate i penzije ove godine i one će nastaviti da rastu iz godine u godinu, kao i životni standard građana", poručio je Vučić dodajući da je cilj da se ljudi vrate iz inostarstva u Srbiju i da se mladi zadrže u zemlji.

OBNOVLjENA ŠKOLA U GORNjEM MILANOVCU

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić posetio je u petak adaptiranu i renoviranu Osnovnu školu "Momčilo Nastasijević" u Gornjem Milanovcu, u čiju je rekonstrukciju uloženo 248 miliona dinara.

Ispred škole, Vučića su dočekali učenici i brojni građani Gornjeg Milanovca, sa kojima je porazgovarao, a sa nekima od njih se i slikao.

Direktorka škole Dragana Nikitović rekla je za Tanjug da je inicijativa za adapticiju škole pokrenuta posle u poplava koje su pogodile Gornji Milanovac u junu 2018.godina kada je, kako kaže, oštećena fiskulturna sala.

OGROMNO POVERENjE Hvala na ogromnom povrenju i velikoj podršci, a uskoro ću opet doći neke druge objekte da otvaram, dodao je Vučić. Vučića je ispred škole dočekao i veliki broj dece koja su želela da se fotografišu zajedno sa njim. Deca su hrabra i ne plaše se korona virusa, primetio Vučić, koji je potom poigrao sa decom u novoj fiskulturnoj sali i proverio svoje umeće baratanja loptom.

Tada je, navela je Nikitović, Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima opredila sredstva da se rekonstruiše sala, ali je projekat proširen na celu školu.

Kako je rekla, radovi su počeli u februaru prošle godine, a završeni su u decembru.

"Škola je kompletno rekonstrusana, zamenjeni su podovi, kao i stolarija u delu objekta, renovirani su toaleti, zamenjene elektro, vodovodne i grejne instalacije", rekla je Nikitović.

Foto InstagramDodala je da je adaptirano potkrovlje koje ranije nije imalo nikakvu namenu i da sada polovinu prostora koristi škola, a drugu izdvojeno odeljenje Muzičke škole iz Čačka.

Nikitović kaže da nastavu u toj školi pohađa 565 učenika raspoređenih u 24 odeljenja, a svi učenici sada nastavu pohađaju u jednoj smeni.

"Celodnevnu nastavu imaju četiri odeljenja do 16 časova, a nadamo se da ćemo u narednom periodu možemo ući u projekat jednosmenskog rada", rekla je Nikitović.

OŠ "Momčilo Nastasijević" u 56 Gornjem Milanovcu osnovana je 1964. godine, a naziv je dobila po srpskom pesniku, Momčilu Nastasijeviću.

Školi su sa predsednikom posetili i ministar prosvete Mladen Šarčević, direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević, predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.