Hoti brine za “budućnost Kosova”: Ništa ne vredi ako nas ne podrži Zapad

Novosti Online

četvrtak, 27. 02. 2020. u 18:32

Хоти брине за “будућност Косова”: Ништа не вреди ако нас не подржи Запад

Avdulah Hoti Foto: Facebook

"Kosovo rizikuje da bude izolovano. Nijedna naša mera ne može braniti ili unaprediti naš stav ako to ne podrže SAD i EU" poručio je potpredsednik vlade tzv. Kosova
Potpredsednik vlade tzv. Kosova Avdulah Hoti ponovo je danas apelovao na ukidanje takse od 100 odsto na srpske i proizvode iz BiH, zbog koje Priština rizikuje da bude izolovana od međunarodne zajednice, SAD i EU.

Hoti je na svom Fejsbuk nalogu upozorio da svako odlaganje ukidanje takse ozbiljno ugrožava pregovaračku poziciju Prištine u dijalogu sa Beogradom i šteti odnosu sa SAD i EU.

Pročitajte još: Gađao jajima Kurtijevog zamenika i skandirao o taksama (VIDEO)

"Kosovo rizikuje da bude izolovano. Nijedna naša mera ne može braniti ili unaprediti naš stav ako to ne podrže SAD i EU. Vlada Kosova trebalo bi da ukine štetne takse i sedne ravnopravno za pregovarački sto... Bilo koja druga alternativa ozbiljno ugrožava budućnost Kosova", napisao je Hoti u postu na Fejsbuk nalogu.

Istakao je i da je uključivanje SAD u dijalog promenilo dinamiku tog procesa.

"Stav sekretara Pompea i stav ambasadora Grenela da je suverenitet Kosova veoma važan za budućnost regiona i da bi mirovni sporazum između Kosova i Srbije trebalo da rezultira međusobnim priznanjem, garancije su za našu pregovaračku poziciju i naše ciljeve", poručio je Hoti.

Prema njegovim rečima, dijalog sa Beogradom trebalo bi da vodi vlada tzv. Kosova koja, kako je naveo, nosi politički legitimitet, a uključivanje u dijalog što je pre moguće daje vreme za povoljne razgovore o finalnom sporazumu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)