POTPREDSEDNIK Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je u ponedeljak sa ambasadorkom Kine, Čen Bo, o saradnji dve države u oblasti unutrašnjih poslova, ali i o aktuelnoj situaciji u vezi sa korona virusom.

Čen Bo je upoznala Stefanovića sa merama koje Kina trenutno preduzima u borbi protiv širenja epidemije korona virusa, naglasivši da je došlo do poboljšanja situacije.

Ministar Stefanović je još jednom izrazio podršku kineskom narodu i svima koji se bore protiv ove bolesti i naveo da je Srbija spremna da pruži svu neophodnu pomoć, navodi se u saopštenju.

Stefanović i Bo su razgovarali o konkretnim koracima koji će biti preduzeti u narednom periodu u cilju potpisivanja sporazuma o međusobnom priznanju vozačkih dozvola.

Pročitajte još - U Kini 150 novih smrtnih slučajeva od korona virusa, broj porastao na 2.592, ali jedan podatak je ohrabrujuć

Ministar je još jednom poručio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti da sprovodi odgovarajuće bezbednosne mere u okviru inicijative "Pojas i put".