OTKAKO Aleksandar Vučić vodi računa o ovom pitanju, 17 država je povuklo priznavanje tzv. Kosova. Sprečili smo da Priština uđe u najznačnije međunarodne institucije, iako to nimalo nije bilo lako. Srbija je uspela da zadrži prisustvo na KiM uprkos katastrofalnim odlukama koje su donosili oni koji danas žele da se vrate na vlast. A o tome šta Srbi na KiM misle o toj Vučićevoj politici uvek jasno kažu i na izborima na kojima lista koju on podržava dobije više od 90 odsto glasova.

To kaže, za "Novosti", potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, komentarišući angažman predsednika Srbije na rešavanju kosovskog čvora i kritike koje stižu iz dela opozicije.

Pročitajte još - Ako se Vučić povuče, idem i ja: Nebojša Stefanović o izazovima u MUP i SNS

Reagujući na to što se u javnosti u poslednje vreme često potencira da su "Vučić i Dačić isto", Stefanović kaže:

- Svakako da nisu isto. Vučić je pre svega državnik koji brine o interesima Srbije veoma često i na štetu stranačkih i ličnih interesa, dok je Dačić političar koji bira da uradi ono što mu je lakše. Ima, naravno, i drugih razlika, ali o njima ne bih govorio.

Komentarišući dokumentarni serijal "Vladalac", emitovan na TV N1, Stefanović navodi da je cilj bio - satanizacija Vučića:

- Film je isključivo propaganda Dragana Đilasa, izraz apsolutne mržnje prema Vučiću. Interesantno mi je što je film deo privatne produkcije, pa se pitam da li bi N1 emitovao četiri sata filma o Đilasu i Miroslavu Miškoviću, u kojima bi bilo predstavljeno koliko su milijardi zaradili u vreme kada su bili na vlasti, obojica na različite načine, o tome koliko je mladih napustilo zemlju, koliko se fabrika zatvorilo u Srbiji i koliko je zemalja povuklo priznavanje nezavisnosti tzv. Kosova. Ali, nešto mi se ne čini da će N1 ikada emitovati takav film.