"Kad god se sretnem sa ruskim ministrom odbrane Sergejom Šojguom neko pritisne dugme i Šutanovac napadne Srbiju. Dok je DS bio na vlasti i upravljao Ministarstvom odbrane uništeno je oko 600 borbenih vozila i artiljerijskih orudja i više od 9.000 strela 2m i nije kupljen ni jedan tenk, avion, helikopter.

Danas imamo 14 najsavremenijih novih helikoptera, stižu novi tenkovi, 14 migova 29. Vojska se pod Šutanovcem smanjila, organizovala po Britanskom ekspedicionom modelu, bila spremana za intervenciju gde joj NATO političari narede. Oficiri poput generala Lazarevića su hapšeni a uspomena na odbranu od NATO bila je zabranjena. Zato su ukinute 72. i 63. padobranska, da ne podsećaju na herojsku odbranu naroda i vojske", izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin odgovarajući na autorski tekst Dragana Šutanovca u Nedeljniku u kome kritikuje saradnju Sbije i Rusije. 


Ministar odbrane je podsetio da "Šutanovac nije propustio da na Vračaru registruje pašnjak i postane milioner, da mu kum, zaposlen u Ministarstvu odbrane postane vodeći trgovac oružjem, ali je propustio da mu vojska ima dva para uniformi ili čizama kao što ima danas."


"Danas su u vojsci plate veće, uniformi više, a hrane, municije i goriva ima mnogo više nego kada je Šutanovac upravljao vojskom po naredjenju NATO oficira. Za vreme njegove vlasti avioni nisu imali ni gume, niti je svaki pilot  imao letački kombinezon, ali su zato Šutanovcu morali da šiju poseban da bi ministar glumio pilota, padobranski kombinezon nisu morali, za skok bi morao da pokaže ličnu hrabrost. Danas piloti imaju najbolje kombinezone, 142.000 dinara prosečnu platu, mnogo više časova naleta, dovoljno municije i goriva da čuvaju nebo, a i PVO stiže", izjavio je ministar Vulin.


"Šutanovac je mudrim vodjstvom uspeo da DS izbaci iz parlamenta u Beogradu, da je sroza i posvadja. Ko god da  je Šutanovca savetovao kako to da postigne i nagradio ga za takav uspeh,  zaslužuje zahvalnost Srbije, i ja zato neću nastaviti sa podsećanjem. Molim Šutanovca da nastavi sa propagandom za članstvom u NATO i da se obavezno vrati na čelo DS, samo on obe ideje može zauvek da sahrani", poručio je ministar Vulin.