Narodni poslanik Skupštine Srbije i član Glanog odbora SNS Aleksandar Marković poručio je da trgovina narkoticima na KiM, sa kojom Priština neće da se obračuna, predstavlja pretnju za bezbednost.

Pročitajte još: Visoki predstavnik EU stiže u Beograd i poručuje: Ne trkam se sa Grenelom, radićemo sa Amerikancima na rešavanju kosovskog problema

"Najveću bezbednosnu pretnju van svake sumnje predstavlja trgovina narkoticima sa KiM, sa kojom prištinske institucije nemaju volje da se obračunaju, već blagonaklono gledaju kako pojedinci tako stečen novac koriste za trgovinu oružjem, ljudima i organima" napisao je Marković na Tviteru.

Marković je na ovaj način odgovorio na optužbe ministra spoljnih poslova tzv. Kosova da Srbija ugrožava bezbednost Zapadnog Balkana tako što sponzoriše ilegalnu trgovinu oružjem.

Pacoli je kao još jednu pretnju naveo upotrebu vojne tehnologije zarad aktivnosti nadgledanja u susednim zemljama uz pomoć trećih aktera.

Marković je takođe istakao "zapaženu ulogu" džihadista sa KiM na u stranim sukobima.

"O tome da je upravo najveći broj terorističkih boraca iz lažne države Kosovo koji odlazi na strana ratišta ne treba ni govoriti. Potpuno je očigledno da blagonaklon odnos Prištine doprinosi njihovom "cvetanju", dodao je narodni poslanik.