Đurić: Deo opozicije neće na izbore, jer ih čeka kazna građana

Tanjug

26. 01. 2020. u 11:15

Ђурић: Део опозиције неће на изборе, јер их чека казна грађана

Foto: Tanjug - A. Vukelić

Potpredsednik SNS Marko Đurić ocenio da lideri dela opozicije ne žele da izađu na predstojeće izbore u Srbiji zato što strepe od "kazne" građana za odsustvo kredibiliteta, politike i vizije za budućnost
Potpredsednik Srpske napredne stranke Marko Đurić ocenio je danas da lideri dela opozicije ne žele da izađu na predstojeće izbore u Srbiji zato što strepe od "kazne" građana za odsustvo kredibiliteta, politike i vizije za budućnost Srbije.


“Pojedini opozicioni lideri nemaju problem sa formom, oni imaju problem sa suštinom, pa izmišljaju da im smeta forma. Oni imaju problem što cela Srbija zna kakav je njihov politički kredibilitet i kakav je dosije njihovih dosadašnjih aktivnosti. Meni možete da kažete da smešno trčim ili aplaudiram, ali ne možete da mi kažete da se nisam borio za naš narod na KiM, niti mozete da mi kazete da imam 619 miliona evra na računu iz javnih sredstava, kao što to ima Dragan Đilas”, rekao je Đurić za Radio Beograd.


Prema Đurićevim rečima, niko ne može da kaže da sadašnja vlast i predsednik Aleksandar Vučić nemaju politiku o Kosovu i Metohiji ili o zaštiti državnih i nacionalnih interesa ili o obnovi srpske ekonomije.


“Umesto da gledaju kako da se sami pomere i daju šansu nekim mlađim i novim ljudima na opozicionoj političkoj sceni, oni se po svaku cenu drže za fotelje kao da im život od toga zavisi. Kao što nekad nisu želeli da siđu sa vlasti, tako danas neće da siđu sa rukovodećih pozicija u opozicionim strankama i na taj način delegitimišu delovanje same opozicije”, kazao je Đurić.


Prema njegovim rečima, opoziciji se u svemu izašlo u susret i ispunjeno je sve što su tražili kada je reč o izbornim uslovima.


“Oni ipak neće da izađu na izbore, a razlog je što znaju da ih čeka kazna od strane građana za odsustvo kredibiliteta, politike i vizije za budućnost Srbije”, rekao je Đurić.


Pročitajte još: Đurić:Bojkot izbora politička kapitulacija pred odgovornošću


On je istakao i da je veoma značajno to što je predsednik SNS Aleksandar Vučić najavio da će se stranka, nakon osam godina rada, osvežiti i osnažiti novom energijom i novim licima, što će se manifestovati kroz činjenicu da će na stranačkoj listi najvećim delom biti novi ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (31)

Dare

26.01.2020. 11:28

Sigurno je da se deo opozicije plaši izbora zato se i kriju iza bojkota, jer znaju da će na izborima biti kažnjeni i teško da će ostvariti i tih 3% cenzusa.

Goran

26.01.2020. 11:40

Istina je uvek surova i od nje ne možete pobeći. Kako je sejala opozicija tako i žanje.

Merima

26.01.2020. 12:02

Deo opozicija je potpuno bez podrske gradjana, bez bilo kakvog politickog programa, pa se odlucila na bojkot jer se plasi novog debakla na predstojećim izborima.

Marko

26.01.2020. 12:17

Pa, nisu ludi da izađu na izbore, kada znaju da će ih građani žestoko kazniti za dvoje ponašanje u proteklom periodu? Bolje je za njih da se kriju iza bojkota, da ne bi bili oduvani na izborima, ne bi osvojili ni 2% ? Oni su bruka i sramota zemlje Srbije...

Dušan

26.01.2020. 12:21

Ovako deo opozucije moze da bojkotuje i živi u zabludi da je neko bojkotovao izbore. A istinu znaju svi, gotovo su nestali sa politučke scene.

hg

26.01.2020. 12:25

Gospodin Djilas i njegovi partijski prijatelji su zaboravili sta su sve u proslosti radili gradjanima Srbije.Danas su tu gde jesu jer je narodu dosta vise njihovih obmana i lazi.

Mikana

26.01.2020. 12:33

Neće jer znaju da im građani ne veruju! Opozicija je odavno izgubila poštovanje i poverenje građana! Ne bore se za opšti već za lični interes!

Nikola

26.01.2020. 13:04

Lideri SZS su se sami krivi za pad njihovog rejtinga jer su preterali sa izmišljotinama i na kraju se sami upetljali u svoje laži.

Milan

26.01.2020. 13:29

Pojedinci iz opozicije znaju da u narodu nemaju podšku i svesno se zalažu za bojkot izbora, jer znaju da mogu očekivati debakl.

Mira

26.01.2020. 14:01

Gradjani znaju ko vredi a ko ne i to ce izbori pokazati. Opozicija je na samom dnu.

Sara

26.01.2020. 15:48

Stalno se pitam zašto opozicija jednom ne odustane? Narod podržava samo one koji vode pravu politik.Samo SNS i naš predsednik Aleksandar Vučić!

Rade

26.01.2020. 15:55

Svi oni koji zagovaraju nekakav bojkot zapravo ne smeju da izadju na izbore jer se plase blamaze i neuspeha.

nn

26.01.2020. 18:13

Opozicija se plasi izbora jer znaju da nemaju podrsku naroda i konstantno traze opravdanje za sopstvenu nesposobnost okrivljujuci druge.

Darko

26.01.2020. 18:26

Razumljivo je da se boje katastrofe, opozicija je zaista losa bez ideje bez plana bez podrske. Svesni su oni toga.