Članica Predsedništva SNS-a i ministarska pravde Nela Kuburović pozdravila je danas reakciju tužilaštva i inicijativu da preispita da li postoje elementi krivičnog dela u tvitu Vesne Pešić, koji smatra slandaloznim.

Pozivanje na ubistvo predsednika bilo koje države, a pogotovu u onoj u kojoj pre nesto više od 15 godina ubijen premijer, i to u trenutku kada su upravo politicki istomisljenici Vesne Pešić bili na vlasti, govori samo da građani na predstojećim izborima biraju između Srbije u kojoj se nasilje, kriminal i vešala na ulici ne tolerišu, Srbije koja gradi puteve i otvara nova radna mesta - i Srbije u kojoj se upiru cevi snajpera na legitimno izabranog predstavnika naroda, izaziva nered i haos na ulicama, i ne postuje volja građana”, rekla je Kuburovićeva.

U reagovanju dostavljenom Tanjugu, ona je naglasila da Srbija više nikada ne sme biti zemlja tajkuna i kriminalaca u kojoj se pištoljima i motkama zavodi red na ulici.

Istakla je da su upravo tako radili i dalje rade pristalice Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i Boška Obradovića “s Vesnom Pešić kao maskotom na čelu parade”.

"Demokratska drzava u kojoj se poštuju prava i slobode svakog građanina, u kojoj se jednako kažnjavaju svi koji su se o zakon ogrešili, perspektiva za bolju budućnost jeste Srbija koju građani žele. To je Srbija u kojoj nema mesta za nasilnike, siledžije, govor mržnje i pozivanje na ubistvo bilo koga”, poručila je Nela Kuburović.

Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je odeljenju za Visoko tehnološki kriminal da istraži sporne navode Vesne Pešić objavljene na društvenoj mreži Tviter.

Pešićeva je na svom nalogu napisala: “Hajde bre da vas vidim šta ćete kada se proglasi doživotnim predsednikom. Dok tviteraši bezbrižno tviterišu. O tome ne mislite. Eno ga Putin baš to radi. Ako Brnabićka da ostavku, da znate - sprema se doživotni Vučić. E, nema tu bojkota, samo cev u glavu”.