Potpredsednik SNS Marko Ðurić poručio je danas Vesni Pešić da je, obećavajući predsedniku Aleksandru Vučiću na tviteru "cev u glavu", još jednom dokazala da je neodgovorni politički ekstremista, a nikako predstavnik takozvane građanske Srbije.

"Ovakva teroristička retorika nekadašnje liderke DOS-a svedoči da ni ona ni njeni politički saveznici nisu nikada bili borci za normalnu i uređenu Srbiju, već najobičniji lovci na novac i privilegije", naveo je Đurić u saopštenju.

Sada, ističe funkciner SNS, kada više nemaju mogućnosti da otimaju od našeg naroda i da se međusobno raspoređuju po diplomatskim predstavništvima, više nemaju ni razloga da glume demokrate, već pokazuju svoje pravo lice.

"Sram je bilo"! poručio je Đurić Vesni Pešić.

Pročitajte i: Skandalozna i strašna pretnja - Vesna Pešić DIREKTNO pozvala na ubistvo Vučića: “Nema bojkota, samo cev u glavu”

Ona je, u međuvremenu obrisala taj tvit, u kome je, tvrdeći da Aleksandar Vučiću hoće da se "proglasi doživotnim predsednikom" i da "Putin baš to radi", napisala: "Ako Brnabicka da ostavku da znate - sprema se doživotni Vučić. E nema tu bojkota, samo cev u glavu... ".


JOKSIMOVIĆ: PEŠIĆKIN POZIV NA LINČ BOLjŠEVIČKI METOD OBRAČUNA

Član Predsedništva Srpske napredne stranke i internacionalni sekretar SNS Jadranka Joksimović ocenila je danas da poziv Vesne Pešić na linč i cev u glavu predsedniku Srbije u starom je poznatom maniru lažnog građanskog političkog kruga, a koji nisu odmakli suštinski od boljševičkih metoda obračuna sa neistomišljenicima.

"Sram je bilo, i sve njih kojima su duge cevi i pucanj u ljude način na koji bi se razračunavali. Nema toga, neka nauče se stari boljševici zaogrnuti u lažne kosmopolite, da nema više Srbije kakvu su oni priželjkivali u kojoj se svakom ko drugačije misli prvo oduzima reč, a onda, kako Pešićka slikovito poručuje, i cev u glavu prislanja", rekla je Joksimović u izjavi za Tanjug.

MIHAJLOVIĆEVA OSUDILA NOVE PRETNjE PREDSEDNIKU SRBIJE

Potpredsednica Vlade Srbije i članicaredsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović osudila je danas nove pretnje upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Skandalozno je da neko ko je toliko dugo bio u politici, kao što je Vesna Pešić, koristi svoj uticaj u javnosti da pošalje poruku ''nema tu bojkota, samo cev u glavu''. To nije samo govor mržnje, nego i poziv na fizički obračun s predsednikom Srbije, i to pošto je sama iskonstruisala nepostojeću nameru predsednika da se ''proglasi doživotnim predsednikom''”, rekla je Mihajlovićeva u saopštenju za javnost.

Ona je istakla da "politika treba da bude nadmetanje različitih programa i vizija, u kojoj građani biraju, a ne borba na život i smrt u kojoj se političko neslaganje pretvara u otvorenu mržnju i pozive na ubistvo političkih protivnika”.

LUKA PETROVIĆ ČLAN GO SNS: MRŽNjA I ZLO NIKOME NISU DONELI DOBRO

Gospođo Pešić, treba da vas bude sramota zbog pretnji smrću koje ste uputili predsedniku Aleksandru Vučiću. Zašto je jedino mržnja, vama i vašim saradnicima Đilasu i Jeremiću, prema Aleksandru Vučiću i svemu što on dobro radi za našu zemlju i naš narod jedino što vas spaja i pokreće.

Gospođo Pesić, mržnja i zlo nikome nije donelo dobro u životu.

Vaša demencija je izgleda uzela maha i meni je zao zbog toga, ali ostavite Srbiju više na miru. Svega čega ste se dohvatili vi i vama slični ste uništili, opljačkali i razorili.

Pustite Aleksandra Vučića da se bori kako za vas tako i za nas narod i našu Srbiju. Da nastavimo sa novim investicijama, novim radnim mestima, novim auto putevima.

Koliko god vi mrzeli i vređali pristojna i moderna Srbija uvek će pobediti.