Predsednik Srpske narodne partije i ministar Nenad Popović poručio je da su srpski narod i Srpska pravoslavna crkva u Srbiji i Crnoj Gori ujedinjeni u borbi protiv režima Mila Đukanovića i ocenio da je istorija pokazala da onaj ko ide protiv srpskog naroda i crkve uvek završi kao poražen.

"Tako će biti i sa mafijaškim režimom u Podgorici”, rekao je Popović, koji je juče, zajedno sa vernicima i sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve, učestvovao na litiji i molebanu ispred Hrama Svetog Save za očuvanje svetinja u Crnoj Gori. Popović je naveo da režim Mila Đukanovića želi da otme crkve i manastire koji vekovima pripadaju Srpskoj pravoslavnoj crkvi, prenosi SNP u saopštenju.

"To je pljačkaški pohod na naše svetinje kakav nije viđen ni za vreme komunizma. Ali srećan sam jer sam juče video u ljudima veru, snagu, istrajnost i neodustajnu volju da se bore protiv ove tiranije. Uveren sam u našu pobedu", istakao je Popović.

On je naglasio da će kao ministar koristiti svaku priliku da ukaže na teror koji se sprovodi nad srpskim narodom u Crnoj Gori.


PROČITAJTE JOŠ: Ministar spoljnih poslova: Ne možete da "muzete" Srbiju i podržavate progon Srba

"Naš narod u Crnoj Gori je u ovom trenutku najugroženija etnička zajednica u Evropi. Za njih ne važe evropske vrednosti i zakoni. U Crnoj Gori jedino važe zakoni sile i mafije koji dozvoljavaju da se otima imovina crkve, a da se ljudima uskraćuju osnovna ljudska i verska prava", rekao je Popović.

On je ukazao da Srbija ima snage da pomogne svojim sunarodnicima u Crnoj Gori diplomatskim, ali i svim drugim neophodnim sredstvima.

"Poručujem našoj braći u Crnoj Gori da nisu sami. Jučerašnji veličanstveni skup u Beogradu pokazao je da je srpski narod jedinstven u odbrani naših svetinja i srpstva u Crnoj Gori. Zapaljena je iskra otpora koju je sada nemoguće ugasiti. Ona će nastaviti da se rasplamsava nošena našom verom u Boga i dobrotom i pravdom za koju se borimo. Naši protivnici su ljudi bez