Ne prihvatamo učešće u utakmici svakodnevnim prebrojavanjem leševa koju nameće Priština, jer je to politika mržnje koja vodi u nova stradanja, saopštio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

"Cinične bljuvotine Bedžeta Pacolija vređaju žrtve još jednog od zločina u nizu koji je ostao bez kazne", naveo je juče Đurić u saopštenju nakon što je odlazeći kosovski ministar spoljnih poslova objavio tvit u kome optužuje Beograd da stoji iza smrti srpskih mladića u kafiću “Panda” kod Peći pre 21 godinu.

Pročitajte još: Haradinaj ne prestaje sa provokacijama: I Vučića i Miloševića sa Kosova oterali dečki iz OVK, ko bude pokušao da slomi Albance neka se seti istorije

“Pacoli, da je iskreni humanista, a ne cinik i makijavelista, ne bi tako dosledno istrajavao u negaciji zločina koje su njegovi sunarodnici izvršili nad Srbima. Ako već on i njegovi politički partneri nisu spremni da živim Srbima garantuju jednakopravnost i ljudska prava na Kosovu i Metohiji, mogli bi da pokažu minimum čovečnosti tako što će makar u javnoj komunikaciji pokazati poštovanje za mrtve”, poručio je Đurić u saopštenju.

U objavi na Tviteru, Pacoli je napisao da su srpski mladići žrtvovani da bi se okrivili Albanci za zločin i opravdalo njihovo proterivanje, a glavna svrha ovog zločina bila je prikazivanje OVK kao terorističke organizacije.

Pacoli se obratio u poruci predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kojem je poručio da “objasni roditeljima te dece ubijene u kafiću ''Panda'' da su njihovi sinovi žrtvovani kako bi opravdali etničko čišćenje i genocid nad Albancima”.