Zamenik gradonačelnika i funkcioner SNS Goran Vesić kritikovao je najavu Saveza za Srbiju da će danas od 12 do 20 sati blokirati sve ulaze u RTS.


Vesić je ocenio da je to potpuno normalno ponašanje za lidera SzS Dragana Đilasa, koji je, kaže, u politiku ušao kao medijski tajkun i čovek koji kontroliše sve medije


"Setite se Verice Barać koja ga je optužila da je gospodar svih medija u Srbiji, što je bilo tačno, i setite se dok je bio na vlasti koliko je trgovao reklamnim sekundama upravo sa RTS, kao i sa Studijom B, čiji je osnivač Skupština grada koja je i njega birala za gradonačelnika, što je sukob interesa", rekao je Vesić za televiziju Pink.


Vesić je ocenio da se Đilas ne bori da građanima bude veća plata niti pred birače izlazi sa bilo kakvim programom, planom ili obećanjem, već mu politika služi da se "vrati u poziciju da ponovo trguje sekundama".


On je napomenuo da ni vladajuća stranka katkad nije zadovoljna načinom rada RTS-a i drugih medija, ali da nikad nije organizovala proteste.


"Javni servis mora da bude objektivan, a privatni mediji imaju pravo da se opredele politički. Za Đilasa su dobri mediji samo oni koji izveštavaju kako on kaže. Oni zapravo žele da uređuju RTS. Umesto da sede u skupštini, oni su na ulici", ocenio je Vesić.


On ocenjuje da Đilas ne želi na izbore jer bi na njima doživeo fijasko, a da želi da natera i ostatak opozicije da bojkotuje izbore kako bi "izgubili prihode od države i zavisili od njegove crkavice".


Kako kaže, cilj Đilasa je da tako kupi opoziciju, kao što kupuje stranke, jer on tako funkcioniše u politici.


"Opsesija su mu mediji da bi preko njih došao do vlasti, to je prečica jer ne može glasovima", istakao je Vesić.


Politička stranka, dodaje, postoji da bi izlazila na izbore, a ljudi se udružuju oko neke političke ideje, imaju svoj program i izlaskom na izbore dobijaju priliku da sve to sprovedu.


Komentarišući porast plata u javnom sektoru, Vesić je rekao da će u Beogradu krajem godine prosečna plata biti gotovo 600 evra, a nezaposlenost oko 7,7 procenata.


Pročitajte još: Đilasovi opet udaraju na RTS: Danas protest i blokada zgrade Javnog servisa


"Pre 2013. godine plata je bila 445 evra, a nezaposlenost 25 odsto. Prosečna plata vozača u GSP-u je 2013. godine bila skoro 49.000 dinara, a u januaru 2020. prosečna plata biće između 72.000 i 75.000 dinara. Vozači koji rade više, koji imaju prekovremene sate izlaziće i do 85.000 dinara. To je vest, a ne da li će neko da uleti sa motornom testerom u RTS", naglasio je Vesić.


Prema njegovim rečima, Đilas i nekoliko lidera te stranke su odbornici u Skupštini grada i nikada ne dolaze na sednice.


"Mi pričamo o važnim temama i donosomo važne odluke, a oni ne dolaze. Zato dođu na blagajnu i uzmu 10.000 dinara i tu su prvi. Ako ste politička stranka onda se borite u parlamentu. Oni ispred Skupštine održe neki pefrormans i misle da su time zaradili svojih 10.000 dinara i tako izgleda njihova politika".


Kada pitate Đilasa da li ima odgovor na jedno važno društveno pitanje, kakav je odnos Srbije prema NATO, prema Rusiji, ni na jedno pitanje nemaju odgovor, napomenuo je Vesić.


"Đilas je u Evropskom parlamentu glumio Evropejca, a iste večeri napao je Švedsku. To govori koliko čovek mrzi sve što se dešava u Srbiji. Nama se obratila ambasada Švedske, zamolili su da proslave svoj praznik tako što će na Skupštini grada hologramski prikazati svoje motive", rekao je Vesić.


Naglasio je da Boško Obradović uvek priča ono što Đilas želi, kao i da se mnogo puta desilo da je Obradović nešto rekao, pa da ga posle toga Đilas demantuje.


"Tako je bilo kada su zastavom pokušavali da probiju vrata Skupštine Srbije, kada su palili moju knjigu, kao i kad su dolazili ispred mog stana. Đilas prvo pošalje svoje plaćenike pa posle kaže da je protiv toga i da je to greška, jer to je njegova politika. Sve što rade je pokušaj da na silu uzmu nešto u društvu što im ne pripada po broju glasova", istakao je Vesić.


Povodom Đilasovog istupanja u Evropskom parlamentu, Vesić je rekao da je veoma ružno da se o svojoj zemlji tako govori van nje.


"U svakoj demokratskoj zemlji postoji vlast i opozicija, ali nikada niko van zemlje ne priča ružno o svojoj zemlji. Đilas je mnogo puta i pisao pisma i pretio im ako su hvalili našu zemlju, a i javno je izjavljivao da će da otera strane investitore iz Srbije. Predsednik Vučić otvori 200 fabrika u kojima radi skoro 200.000 ljudi, a on preti da će da otera te investitore. Nigde na svetu nemate lidera opozicije koji tako nastupa", zaključio je Vesić.