KAKO je moguće da se u današnje vreme negira dokumentovani ratni zločin kakav je masakr u selu Klečka, ili na Radonjićkom jezeru? Prijatelju, prestanite da živite u samoobmani da ste žrtve, dopustite da živi Srbi sahrane svoje mrtve iz "žute kuće", neka bar saznaju gde su njihovi ostaci, neka živi saznaju ko je mrtvim učinio dvogodišnjeg Danila Cokića u Livadicama.

Ovako je ministar odbrane Aleksandar Vulin odgovorio na "tvit" albanskog premijera Edija Rame koji je kazao da se Srbija samozavarava jer negira navodni masakr nad albanskim civilima u selu Račak, 1999. na KiM.

- Prijatelju, neka živi kazne onog ko je streljao 14 žetelaca u Starom Gracku i onog ko je streljao decu na reci Bistrici, i da živi kazne onog ko je odsekao glavu monahu Haritonu u Prizrenu - izjavio je Vulin odgovarajući na Raminu poruku. - Prijatelju, prestanite da živite u samoobmani da ste žrtve. Dopustite da sahranimo mrtve i da za njihove smrti kaznimo žive.

PROČITAJTE JOŠ: Vulin: Vučić udaljio Albance od nezavisnosti

Rama je preko "Tvitera" uputio poruku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću sa pitanjem kako je moguće da se u današnje vreme negira, kako je naveo, dokumentovani ratni zločin, poput Račka.

- Prijatelji, prestanite sa samozavaravanjem o ratu koji je započeo stari krvavi režim u Beogradu. Treba ići dalje! Neka mrtvi sahrane mrtve. Napravimo mir i blagostanje za našu decu. Treba krenuti napred i izgraditi ovaj region kao uzoran model - napisao je Rama reagujući na Vučićevu izjavu da je slučaj "Račak" bio prevara kako bi se opravdalo NATO bombardovanje tadašnje SRJ.

Raspravu o Račku pokrenula je prvostepena presuda kosovskog suda bivšem ministru lokalne samouprave u vladi u Prištini iz redova Srpske liste Ivanu Todosijeviću. On je osuđen na dve godine zatvora zbog izjave u kojoj je slučaj "Račak" nazvao "lažnim zločinom".

- Radilo se o fabrikovanom zločinu gde je sve falsifikovao svetski hohštapler i prevarant Vilijem Voker. To ću da ponavljam svakog dana, pa da vidim ko će da nas osudi - rekao je Vučić komentarišući ovu presudu.

Osim Rame, reagovao je i advokat iz Prištine Tom Gaši koji je podneo krivičnu prijavu protiv Vučića zbog ove izjave.

- Podnošenje prijave protiv Vučića i izjava Kurtija da neće pregovarati sa predsednikom Srbije su očigledni pokazatelji da Prištini nije stalo do dijaloga i kompromisa - kaže šef diplomatije Ivica Dačić. - Njihovi jednostrani akti pokazuju da su oni glavni faktor nestabilnosti. Ako se tako nastavi, nisam optimista u vezi sa mogućnošću nastavka dijaloga.