NEMA masovne grobnice kod Hrama Hrista Spasa - objavljeno je iz Prištine pre neki dan. Znalo se to i 2016, kada su se pojavili "svedoci" Albanci koji su "videli" kako se u porti zakopavaju "crne kese" 1999.

Nema: Volje da se makar istraži tvrdnja prof. dr Đorđa Alimpijevića, učesnika u ekshumaciji u Batajnici, da srpski stručnjaci nikada nisu učestvovali u identifikaciji i analizama posmrtnih ostataka Albanaca nego je naš Institut za sudsku medicinu samo potpisao papir koji mu je dat.

Ima: Na "Berlinalu" 2016. plakala je Nemačka gledajući "Dubinu 2" Ognjena Glavonića gde o slučaju "Batajnica" govore haški zaštićeni svedoci, ljudi koji nikada nisu "ljudski" unakrsno ispitani. Prošlog leta u Kanu, "Teret", film o drami vozača hladnjače sa albanskim leševima, "zarozao" je Evropu iako je autor izbegao "eksplicitne scene" srpske krivice.


PROČITAJTE JOŠ: Đurić: Račak je laž, Vučić brani istinu

Bio je: Film "Grbavica" o srpskim silovanjima 2006. prvenac Jasmile Žbanić nagrađen Zlatnim medvedom. Ranije, 2001, "Ničija zemlja" Danisa Tanovića (o srpskoj krivici za rat u BiH) dobi Oskar. Knjiga Pajtima Štatovcija (27) o srpskim zverstvima na KiM upravo se okitila najprestižnijom književnom nagradom u Finskoj.

Ima pravilnosti: "Grbavica" je nastala kada je "nestala" priča o masovnim silovanjima Srba u BiH. Mira Karanović je demantovala Izveštaj Komisije UN da je u BiH silovanja ukupno bilo 1.100. Ona nas i 2014. u kosovskom kandidatu za Oskar "Tri udovice i vešanje" podsetila da su Srbi klali i silovali i na KiM, a 2016. u svom prvencu "Dobra žena" otkriva da i dobri muževi Srbi kriju da su u ratu bili zveri.

Nema: Srba u Hrvatskoj ni u Federaciji BiH. Nema ih u Zagrebu, Sarajevu, Tuzli... Nema ih na KiM. Nestaju u Crnoj Gori. Nema: Pravde.