Palma predložio formiranje Udruženja gradonačelnika Grčke i Srbije

Z. Gligorijević

05. 12. 2019. u 10:24

Палма предложио формирање Удружења градоначелника Грчке и Србије

Palma boravi u Grčkoj/ Foto: Skupština grada

Dragan Marković Palma istakao je da ima dobre odnose sa gradonačelnicima Soluna, Katerinija, Hrisopulija, Korinta i sada Verie

JAGODINA - Narodni poslanik, predsednik Skupštine grada Jagodina i počasni konzul Grčke u Srbiji Dragan Marković Palma, koji boravi u Solunu, susreo se sa gradonačelnikom grčkog grada Verie Kostantinosom Vorgiacidisom.

Marković je istakao da ima dobre odnose sa gradonačelnicima Soluna, Katerinija, Hrisopulija, Korinta i sada Verie, i da predlaže da se formira Udruženje gradonačelnika Grčke i Srbije, kako bi gradonačelnici sledili primer dobre saradnje dveju država Grčke i Srbije. Formiranjem udruženja gradonačelnika pojačali bi privrednu, kulturnu, sportsku saradnju dva bratska pravoslavna naroda.

- Zahvaljujem Grčkoj državi i premijeru Micotakisu što imaju čvrst stav da nikada neće priznati nezavisnost Kosova i što podržava Srbiju na evropskom putu – rekao je još Marković.

Gradonačelnik Verie je rekao da podržava ideju Dragana Markovića Palme, da prihvata poziv da na proleće poseti Srbiju i Jagodinu i da je siguran da će prijateljstvo dva grada doprineti razvoju ekonomske, kulturne, i sportske saradnje.


Jagodinsku delegaciju činili su i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević, portparol Jedinstvene Srbije Života Starčević i direktor Doma učenika u Jagodini Marko Maljković.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije