Član Predsedništva SNS Nebojša Stefanović izjavio je danas popodne da Boško Obradović i pripadnici bivšeg režima Dragan Đilas, Vuk Jeremić i drugi Srbiju gledaju isključlivo očima "gladnim plena".

"Osim što je patološki lažov, kojem možete da vidite da laže čim otvori usta, Boško Obradović je i deo kriminalne organizacije Dragana Đilasa koja je odgovorna za višemilionske pljačke RTS-a, „Telekoma Srbije“ i mnogih drugih preduzeća u periodu od 2004. do 2012. godine", naveo je Stefanović u saopštenju.

Pročitajte još: Omladina DS i Lutovac postigli dogovor: Lidera demokrata pitali o rušenju stranke


Da li će tužioci i sudije u istragama uspeti da dođu do ključnih nosilaca korupcije iz tog vremena ili će odgovarati samo njihovi direktori i izvođači nečasnih radova poput Đilasovog kuma Aleksandra Stamenkovića, bivšeg direktora „Gradske čistoće“, koji je kroz nameštene tendere za podzemne kontejnere opljačkao Beograđane, zaista ne znam, kaže Nebojša Stefanović, ali, dodaje, građani Srbije znaju ko je tada bio na čelu zemlje i ko je predvodio pljačku.

"Poseban nonsens predstavlja činjenica da u moru laži Boško Obradović i njegov mentor Dragan Đilas više nisu u stanju ni da se opredele da li sam najbliži saradnik Aleksandra Vučića ili vodim rat protiv njega", navodi Stefanović i podseća da je više puta rekao da je Vučiću potrebno samo da zatraži njegovu ostavku i da bi je imao u najkraćem roku, baš kao što može i da ga smeni.

Podseća i da je mnogo puta ponovio i da je ponosan što je deo tima koji je umnogome popravio katastrofalno stanje koje su građanima ostavili Đilas, Jeremić, Obradović i njima slični.

"Sada mi je i potpuno jasno da oni Srbiju vide samo očima koje su gladne plena, sukoba oko fotelja, željne klanova, jer to je jedini način na koji oni doživljavaju bavljenje politikom i jedina budućnost kakvu bi namenili Srbiji", zaključio je Stefanović.


POPOVIĆ IVKOVIĆ: OBRADOVIĆ PONOVO SEJE STARE LAŽI


Članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Biljana Popović Ivković ocenila je danas da jedan od lidera opozicionog Saveza za Srbiju Boško Obradović u svojim napadama na ministra unustrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića samo "seje nove stare laži i nebulozne konstrukcije".


"U nedostatku bilo kakve političke ideje i činjenica, Boško Obradović, osim evidentnih pretnji i agresije koja izbija iz njegovih rijaliti nastupa ponedeljkom, seje nove stare laži i nebulozne konstrukcije, uvlačeći u svoje prljave igre neizostavno i članove porodica", rekla je u saopštenju za javnost Popović Ivkovićeva.


Obradović je danas na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da u SNS postoje dva klana, jedan je navodno klan predsednika stranke i Srbije Aleksandra Vučića, a drugi Nebojše Stefanovića, iza kojih stoje, kako je rekao, različiti poslovi, među kojima se "jedni bave trgovinom drogom, a drugi oružjem i nekretninama".


Biljana Popović Ivković rekla je da je jasno da u izjavama Obradovića "postoji samo jedan cilj, a to je prikriti činjenicu da je njegov gazda (Dragan) Đilas obavljajući državne funkcije došao do vrtoglavih 619 miliona evra prometa svojih kompanija, prihoda od 105 miliona evra i nekretnina vrednih 25 miliona evra, što predstavlja nezapamćenu pojavu u političkoj istoriji Srbije, a i mnogo šire".


"Nebojša Stefanović je, dakako, čovek s, najviše, od strane opozicije, izmišljenih kumova u Srbiji, ali zato Dragan Đilas ima stvarne kumove i bliske saradnike", kaže Biljana Popović Ivković, koja i državna sekretarka u MUP-u.


Ona je navela da je jedan godinama nedostupan pravosudnim organima, a nekada je bio direktor "Gradske čistoće“, dok je protiv drugog Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo optužnicu zbog zloupotreba u rekonstrukciji Bulevara kralja Aleksandra 2009. godine kojom je gradski budžet oštećen za oko šest miliona evra.


"Šteta što Boško Obradović nije bio tako blizak sa Draganom Đilasom u ono vreme kada je uvodio rijaliti u Srbiju, sigurno bi dobio jednu od ključnih uloga i toliko željenu pažnju svih medija, s obzirom da su svi bili pod Đilasovom kontrolom. Danas mu ostaje da se bori za svoje mesto u novom formatu Đilasovog prljavog političkog rijalitija u narodu poznatom i kao ''Izgovori što veću laž''", zaključila je Biljana Povpović Ivković.