Burno na sednici parlamenta: Poslanici propitivali članove Vlade

S. S. R.

28. 11. 2019. u 22:57

Бурно на седници парламента: Посланици пропитивали чланове Владе

Foto P. Milošević

Brnabićeva: U toku su jaki napadi na namensku industriju. Stefanović: Uskoro pravilnik o akterima u kampanji

SAVETOVAĆU ministrima da ne odgovaraju na pitanja o fabrikovanim aferama, nego da govore o rezultatima. A neka nadležni organi kažu šta imaju o "Krušiku" - ovo je u četvrtak, na sednici Skupštine, rekla premijerka Ana Brnabić.

Tokom sednice parlamenta, na kojoj članove Vlade propituju poslanici, a pitanje je postavio i opozicioni poslanik Đorđe Vukadinović, koga je zanimalo da li zbog afere oko prodaje oružja treba zabraniti privatnim firmama da učestvuju u takvim poslovima.

- To vidim kao napad na namensku industriju koja je jaka. Pravo je opozicije da pokušava da govori o aferama. Ali, to je fabrikovanje. "Krušik", pa Siniša Mali čiju smenu traže, a nisu ni sačekali obrazloženje etičkog odbora. Tražili su neku komisiju na koju mogu da izvrše pritisak, i to se i desilo - rekla je Brnabićeva.

Ona je u fabrikovane afere svrstala i slučaj diplome ministra policije Nebojše Stefanovića, posetu šefa resora odbrane Aleksandra Vulina kompaniji organske hrane "Jovanjica", čiji je vlasnik uhapšen zbog trgovine marihuanom.

- Svojevremeno je tamo bio Vulin, svojevremeno je tamo bilo i Panonsko more, pa šta to znači. Sad je na red došao plagijat Jelene Trivan. Volim organski paradajz iz Jovanjice, znači finansirala sam narko-fabrikante - ironična je bila predsednica Vlade.

Pročitajte još - Oštre osude naslovne strane nedeljnika "Nin": Zašto je puška uperena u Vučića?

Brnabićeva se osvrnula i na optužbe poslanika Narodne stranke Miroslava Aleksića da je vlasnik "Jovanjice" posle hapšenja prvo pozvao brata predsednika Srbije, Andreja Vučića:

- Molim Tužilaštvo da se oglasi o ovom pitanju i da, ako ova tvrdnja nije tačna, optuži Aleksića. Dosta sa progonom jedne porodice. Pa, naša vlada je otkrila slučaj "Jovanjica".

Odgovarajući na pitanje poslanika Pokreta socijalista Đorđa Komlenskog da li će, u okviru izborne reforme, biti prihvaćen predlog PS da se sankcioniše plaćanje usluga za izbornu kampanju medijima koji nisu registrovani u Srbiji, Stefanović je rekao:

- Skupština će imati nadzorni odbor koji će nadzirati medije. REM će uskoro doneti pravilnik kojim će definisati ponašanje aktera u kampanji, posebno u vezi sa javnim servisima. Ne želimo da se mešamo u uređivačke politike, medijska sloboda mora da postoji, ali pravila moraju da važe za sve. Takođe, mora da važi i jednaka dostupnost na medijima.

VULIN ĆE TUŽITI ALEKSIĆA

MINISTAR Vulin podneće tužbu protiv Aleksića zbog tvrdnji da je u "Jovanjici" bio u vreme kada se proizvodila marihuana. On je tamo bio kao ministar rada 2015. godine promovišući ideju o sezonskim poslovima. Vulin je istakao da ne želi da njegovi sinovi zbog lažnih optužbi opozicije čitaju da im je otac narko-diler.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Ivan Zgrozeni

29.11.2019. 07:32

Sada govorimo o aferi sa marihuanom jer nasi licemeri ne zele da je legalizuju ali im ne smetaju alkohol i duvan koji su stetniji po zdravlje.Grcka planira prihod od 22 milijarde evra 2021. od marihuane. Srbiji novac ne treba. Prebogata je. Koji imbecili vode Srbiju.

gile

29.11.2019. 08:47

o kakvim rezultatima da pričate? Narod vam je pobegao iz ovog ludila, od vaše totalne nesposobnosti i neznanja. Ovakvu nespsobnu vladu Srbija nije imala nikada. Gradovi su prazni, svi što su mogli su pobegli glavom bez obzira i ne razmišljaju da se vrate.